DIY: Een heerlijk geurend huis

 Tijdens het eerste seizoen van Roy Donders (ja, daar heb ik naar gekeken en ik schaam me er niet voor) leerde ik iets heel fijns (je zou het zowaar een educatief programma kunnen noemen!). Ik heb het hier volgens mij wel vaker gemeld maar ik ben dol op de geur van pas gewassen was. Of eigenlijk gewoon op de geur van wasmiddel… Maar als de was dan net gedaan is en het hangt boven te drogen en ik stap de kamer in: mmmhh, ik hou van die geur! Maar goed, wat ik dus van die goeie ouwe Roy leerde is het volgende: als je een steelpannetje op het fornuis zet (op heel erg laag vuur) met daarin wat wasverzachter en water (zodat dat water verdampt, het water moet dus in eerste instantie wel koken), gaat je huis heerlijk naar wasverzachter ruiken. Een geniaal concept al zeg ik het zelf. En logisch ook. Als je bijvoorbeeld een stoofpotje zacht laat pruttelen gaat je hele huis ook naar het eten ruiken (vaak ook geen vervelende geur).

Als je dus dol bent op de geur bent van wasverzachter is dat dus een hele goede tip (en ik snap heel goed dat niet iedereen naar Roy Donders kijkt, en ik zou zelf nooit op het idee zijn gekomen dus ik dacht ik deel het eens met jullie ;)). Anyway, jullie hebben vast de foto met sinaasappelen en kaneel gezien en je zult nu vast denken, wat ratelt ze nou door over Roy Donders (wie is dat?) en wasverzachter terwijl het over sinaasappelen en kaneel zou moeten gaan.. Nou, met dat herfstige weer van de laatste tijd dacht ik dus weer terug aan de keren dat ik wasverzachter op het fornuis had staan en hoe je dat ook met andere geuren zou kunnen doen. Bijvoorbeeld met sinaasappelen en kaneel. Op de een of andere manier doen die twee me aan de herfst denken (al zal dat vooral aan de kaneel liggen).

Een ander makkelijk ‘recept’ voor een lekker ruikend huis is dan ook het volgende: men neme een steelpannetje (daar heb je hem weer) een pannetje met water die je op een heel laag vuurtje laat staan. Of eigenlijk: het water moet eerst koken en vervolgens zeg je het vuur heel erg laag, net alsof je een stoofpotje maakt. Voeg daar sinaasappel schillen (of schijfjes) aan toe, en kaneel (stokjes of poeder). Lekker laten pruttelen en je hebt een heerlijk geurend huis!

Van welke geur zijn jullie fan? (Wie weet kan je dat ook in een pannetje met water stoppen en je huis er naar laten ruiken :).)

7 Comments

 1. Sanne Vlinder 13 september 2014

  Dat moet ik dan een keer uitproberen…

  Ik zat me net trouwens af te vragen hoe je aan je blognaam bent gekomen en wat deze betekent…

  Beantwoorden
 2. Typisch Tam 13 september 2014

  Ik kende deze tip inderdaad al maar heb hem nog nooit uitgeprobeerd. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe lang die geur in huis blijft hangen als je het vuur uit zet. Ik vind geurstokjes, waxbrandertjes en van die geuren voor in het stopcontact net iets veiliger 😉 Ik denk dat ik echt zou vergeten dat het vuur op staat :P.

  Beantwoorden
 3. Marlayne Vermeulen 13 september 2014

  Dit ga ik zeker een keer uitproberen!

  Beantwoorden
 4. Sas 14 september 2014

  Leuke tip! Ik heb heel wat geur-dingen (geen idee hoe je ze noemt haha) in stopcontacten door het hele huis zitten

  Beantwoorden
 5. Pinkit puntnl 15 september 2014

  Dit is een heerlijke en handige DIY dankjewel voor het delen x

  Beantwoorden
 6. Linda 15 september 2014

  Oh wat een slim idee! Voorlopig heb ik nog een grote voorraad geurkaarsen, maar mocht die ooit opraken 😉

  Beantwoorden
 7. Saskia | Former Parades 20 september 2014

  Superhandig!! Ik heb meestal ook geurkaarsen, maar dit ga ik zeker een keer proberen! Ik heb nu thuis de wasverzachter en het wasmiddel van Zwitsal…. Daar mag mijn huis wel naar ruiken haha! Handige man, die Roy Donders 😉

  ♥ Saskia

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge