Foodie Friday: All-Day Breakfast

All day breakfastHet ontbijt, voor velen de favoriete maaltijd van de dag! Ik kan niet zeggen dat het per se mijn favorietste maaltijd is, maar dat is vooral omdat ik zo van eten hou dat alle maaltijden favoriet zijn ;). Maar toen ik laatst in een boekenwinkel stond, op zoek naar een nieuw kookboek, viel mijn oog op dit boek. Super mooie vormgeving (het oog wilt natuurlijk ook wat) en nog lekkere recepten (en bij elk gerecht ook een foto, daar ben ik dol op). Die ging dus lekker mee naar huis! Je kan het misschien al raden, maar ik ben enthousiast! Vandaag dan ook een review van het boek All-day breakfast.

Waarom? Nou, om te beginnen omdat het boek er mooi uit ziet. We hebben een aantal kookboeken in huis met alleen maar tekst. Hartstikke leuk en waarschijnlijk ook heel erg lekker, maar zoals ik al zei wil het oog ook wat. Zien eten doet eten. Van al die foto’s met lekkere dingen krijg ik dus ook spontaan honger.IMG_2420 Het boek is verdeeld in verschillende recepten. Van ‘all day in bed’ (je kent ze wel, de luie zondagen waar je het liefst de hele dag in pyjama in bed blijft chillen) tot ‘healthy & light en ‘up & running’, oftewel meer door de weekse dagen waarbij je snel een ontbijtje in je mik wilt hebben en geen tijd hebt om uitgebreid te ontbijten. Ook een fijn hoofdstukje: ‘The day after the night before’. Vaker dan me lief is heb ik zo’n day after the night before. Wellicht iets te veel biertjes of wijntjes, en het enige waar mijn maag dan om vraagt is boter (of andere vette meuk), eieren, kaas of een combinatie van alle drie. Genoeg keuze te vinden in dit boek, love it!All day breakfastAfgelopen week maakte ik de granola. Heerlijk! Nu heb ik dus voor de doordeweekse ochtenden waar alles snel, snel, snel moet (hallo, snooze knop!) een heerlijk ontbijtje. Ik gooi wat yoghurt in een kom, kieper er wat (zelf gemaakte) granola over heen en binnen 5/10 minuten (afhankelijk van hoeveel haast ik heb) zit mijn ontbijt er in.

Kortom, heerlijke gerechten met een prachtig boek waar je doorheen blijft bladeren. Een echte aanrader als je ook maar een beetje van ontbijt houdt!

Kenden jullie dit boek al?
All day breakfast

6 Comments

 1. Laura 4 maart 2016

  Super leuk boek! Hij staat op mijn verlanglijstješŸ˜Š

  Beantwoorden
 2. Anne-Sterre 4 maart 2016

  Ik ken het niet, heb het nooit in een boekenwinkel gezien.Ik moet zeggen dat het er wel goed uit ziet, mooie foto’s. En ik krijg meteen zin in scones, man die zijn zo lekker!
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Mindfulness | De baas zijn over je gedachtenMy Profile

  Beantwoorden
 3. Jenn 4 maart 2016

  Ik ken hem nog niet nee, maar ik ben gek op ontbijt en de foto’s zien er goed uit! Ik ga hem onthouden šŸ™‚
  Jenn onlangs geplaatst…Films gezien in februariMy Profile

  Beantwoorden
 4. Danielle 4 maart 2016

  Super leuk boek! Ik kende het nog niet maar ik ga het onthouden. Ik ken namelijk iemand die ik heel blij zou kunnen maken met dit boek ;)!
  Danielle onlangs geplaatst…CAMERARUGZAK GEVONDEN! Lowepro Hatchback 22LMy Profile

  Beantwoorden
 5. Morgaine 5 maart 2016

  Nee kende het niet, maar ik kijk eigenlijk ook nooit naar kookboeken, ik heb twee basis boeken, van de huishoudschool en het Indische kookboek van mijn moeder waar mijn oma weer aanvullingen in heeft geschreven ooit toen ze er nog was, en vanuit die twee kook ik, ik heb er nog eentje liggen, bovenop de kast, maar echt… ik kijk er nooit in!

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Visite & Nature_magicMy Profile

  Beantwoorden
 6. Alyssa 7 maart 2016

  Dat klinkt echt als een heerlijk boek! Ziet er ook heel mooi uit!
  Alyssa onlangs geplaatst…Gosh – Stardust: Million StarsMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge