Foodie Friday: Cheesecake cupcakes

IMG_2325Cheesecake lovers opgelet! Vandaag een oh zo lekker, simpel en klein recept voor 6 cheesecake cupcakes. Ik vind bakken heel erg leuk. Mijn ‘probleem’ met bakken is alleen dat als je gaat bakken je meteen met een enorme taart of bak met koekjes zit. Zo kwam ik op het idee om niet een hele taart te bakken, maar gewoon een klein receptje met mini cheesecakejes. Achteraf had ik spijt, want ze waren heel snel op ;), zo lekkerrrr!!

IMG_2315Voor 6 mini cheesecakes:
Voor de koeklaag:
– 5 bastonge koeken
– 1 eetlepel gesmolten boter
Voor het cheese gedeelte:
– 200 gram monchou
– 50 gram suiker
– 1 ei
– 1/2 theelepel vanille aroma
– sap van 1/4 uitgeperste citroen

1. Verwarm je oven voor op 160 graden (ik heb zelf een elektrische ogen dus verwarmde hem voor op 180 graden). Begin vervolgens met het kruimelen van de koekjes. Dit is het makkelijkst in een keukenmachine (je wilt namelijk dat de koekjes helemaal fijn gekruimeld zijn). Aangezien ik geen keukenmachine heb deed ik het met een mes: tot kruimels snijden. Doe de kruimels bij de gesmolten boter en meng dit goed door elkaar heen. Vul vervolgens 6 cupcake vormpjes met een dun laagje van je ‘koekdeeg’. Zet je vormpjes met het ‘deeg’ voor 5 minuutjes in de oven en haal ze er daarna meteen uit om een beetje af te koelen.

2. Tip: Het werkt het makkelijkst als al je ingrediรซnten op kamer temperatuur zijn. Doe de monchou in een kom en klop dit een beetje op. Voeg vervolgens de suiker toe, de vanillearoma en het citroensap (gewoon uitknijpen en oppassen voor de pitjes). Mengen en proeven. Goed op smaak? Dan kan het eitje er bij. Nogmaals goed mengen zodat alles een geheel is en klaar is kees.ย IMG_23273. Schep met een lepel het monchou mengsel in je cupcake vormpjes en zodra ze allemaal gevuld zijn zet je ze in de oven (die nog steeds voorverwarmd is tussen de 160 en 180 graden). 25 minuten in de oven en ze zijn klaar! Nog een tip voor cheesecakes in het algemeen (en ook voor deze dus): laat ze gewoon in de oven staan terwijl deze uit is. Als cheesecake van warm naar opeens koud gaan is de kans op scheuren heel erg groot. Als je ze gewoon rustig laat afkoelen in de oven, zodra die zo goed als koud is nog even buiten de oven verder laat afkoelen en ze uiteindelijk in de koelkast zet om echt koud te worden kan er haast niks mis gaan.

En dat was het, zoals ik al zei, simpel en LEKKER!

Zijn jullie ook zo dol op cheesecake? En wel eens zelf gemaakt?IMG_2329

15 Comments

  1. sammie 11 december 2015

    Oh jammie, dat klinkt lekker! Ik heb ook wel eens cupcakes gebakken, zo leuk om te doen ooK! en leuk om uit te delen ๐Ÿ™‚

    Beantwoorden
  2. Jenn 11 december 2015

    Dat klinkt goed. Ik hou van cheesecake en van cupcakes, de combinatie kan bijna niet fout zijn.
    Jenn onlangs geplaatst…Spam je blog en strooi met complimentjes!ย My Profile

    Beantwoorden
  3. Dina 11 december 2015

    Mmmmmmmh heerlijk dit! <3
    Dina onlangs geplaatst…Twee keer 360 graden gedraaidMy Profile

    Beantwoorden
  4. Lies 11 december 2015

    oeh! ziet er goddelijk uit!!! MJAM!
    Lies onlangs geplaatst…Wandelen op 5 decemberMy Profile

    Beantwoorden
  5. Tea 11 december 2015

    Jammie, dit klinkt goddelijk! Ik denk dat ik al weet wat ons toetje vanavond wordt.
    Tea onlangs geplaatst…Sinterklaas 2015My Profile

    Beantwoorden
  6. Marieke 11 december 2015

    Hmmm, dat ziet er heel lekker uit! En slim ook om niet meteen een hele taart te bakken – die was dan immers vast ook helemaal op gegaan ๐Ÿ˜‰
    Tip voor het kruimelen van de koeken: met de deegroller eroverheen! Gaat stukken sneller dan snijden en dan wordt het echt goed kruim!
    Marieke onlangs geplaatst…Bakken met bietjesMy Profile

    Beantwoorden
  7. Romy 11 december 2015

    Wow zo simpel maar toch heb ik het nog niet eerder voorbij zien komen!
    Romy onlangs geplaatst…Illustration // Itโ€™s almost Christmas!My Profile

    Beantwoorden
  8. Marushi Lifestyle 11 december 2015

    Yummie!! Ik ben echt gek op cheesecake! -x-
    Marushi Lifestyle onlangs geplaatst…Katten en de verleiding dat kerstboom heet.My Profile

    Beantwoorden
  9. Nesrin 11 december 2015

    I loveeeee cheesecake. Dit ziet er ontzettend lekker uit en zal ook hier heel snel op zijn.
    Nesrin onlangs geplaatst…Hoe vaak doe jij de was?My Profile

    Beantwoorden
  10. Rianne 11 december 2015

    Oeh dat ziet er lekker uit! ๐Ÿ™‚
    Rianne onlangs geplaatst…Ik heb mijn rijbewijs!My Profile

    Beantwoorden
  11. Laura 11 december 2015

    ooohhhhhhh lekkker!!!! die ga ik zeker een keer maken!

    Beantwoorden
  12. Lou's corner 11 december 2015

    Oh zo leuk! Jaah hier juist hetzelfde probleem: altijd zo grote taart maken is lastig (en veeel te snel op) ik ga deze zeker en vast zelf proberen!
    Lou’s corner onlangs geplaatst…Girl online: Hidden behind a Blog.My Profile

    Beantwoorden
  13. Morgaine 11 december 2015

    hahahaha ze waren zo op, ja een cheesecake is toch ook zo op! Die kun je dus best in het groot maken ๐Ÿ˜‰

    je kunt ook kleinere vormen kopen natuurlijk voor 2 persoonen bijv. dat heeft mijn moeder nu ook gedaan, die bakt nu dus kleinere taartjes en kan met een appeltaartmix nu twee keer bakken voor henzelf, bijv.

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Zentangle kaftMy Profile

    Beantwoorden
  14. Alyssa 14 december 2015

    Oehh I love cheesecake! Dit recept sla ik op ๐Ÿ˜€
    Alyssa onlangs geplaatst…Theekransje met Alyssa #3: Star Wars, kaneelthee & glittersMy Profile

    Beantwoorden
  15. gea 15 december 2015

    Wat een leuk idee ook! lijkt me erg lekker ๐Ÿ™‚

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge