Foodie Friday: Crackers

Oepsie, je let even niet op, en je hebt zomaar al maanden (voor mijn gevoel in ieder geval) geen recept meer geplaatst. Een van de redenen is ook dat het winter is. Het is onmogelijk (vrijwel onmogelijk) om eten een beetje mooi op de kiek te zetten. Maar goed, al weer een tijdje geleden probeerde ik eens een receptje uit om zelf crackers te maken. En ik moet zeggen: dat lukte aardig! Het is trouwens heel simpel. Je gooit alle ingrediënten bij elkaar, smeert het uit en stopt het in de oven: kind kan de was doen!

Crackers recept

Ingrediënten
– 110 gram (volkoren) bloem
– 110 gram havermout
– 1 theelepel zout
– 75 zonnebloempitten
– 40 gram sesamzaad
– 35 gram (gebroken) lijnzaad
– 20 gram pompoenzaad
– 350 ml water
– halve theelepel zonnebloem olie

1. Verwarm de oven voor op 130 graden. Voeg vervolgens alle droge ingrediënten in een grote kom en hussel ze door elkaar. Als alles goed gemengd is kan je water en olie erbij. Meng dit tot een prutje (ja veel meer dan dat kan je er niet van maken..).

2. Smeer dit zo dun mogelijk uit op een ovenplaat (hoe noem je zo’n ding?), ik deed dit met de bolle kant van een lepel en zet dit voor 15 minuten in de oven.

3. Na 15 minuten snij je je plak in de grootte waarop je je crackers wilt hebben. Dit is een beetje een rommeltje omdat het nog vrij nat is, dit hoeft ook niet perfect.

4. Zet het weer terug in de oven voor nog ongeveer een uur. Check ze nu: zijn ze vrij droog (vooral de onderkant), dan zijn ze goed. Zo niet, dan zet je ze er nog even in totdat ze er droog uit zien (ze zijn nu trouwens nog niet knapperig, het gaat er puur om dat ze er droog uit zien).

5. Laat ze afkoelen (nu worden ze knapperig!) en klaar ben je! Heeel erg lekker!

Tips

Om ze te bewaren kan je ze het beste in een goed afgesloten bakje doen. Mochten ze nou toch een beetje slapper worden? Stop ze dan even in een broodrooster en ze zijn weer lekker knapperig!

Het leuke van dit recept vind ik ook dat je lekker kan variëren. Ben je geen fan van pompoenpitten? Vervang je ze lekker voor iets anders. Ik vond deze mix in ieder geval heel erg geslaagd!

Heb jij ooit crackers gemaakt zelf?

6 Comments

  1. Lauralo 27 januari 2017

    Ziet er erg lekker uit

    Beantwoorden
  2. Jenn 27 januari 2017

    Ik heb nooit zelf crackers gemaakt, maar ze zien er wel lekker uit!
    Jenn onlangs geplaatst…Kilo’s knallen: de 25 dagen challenge is voorbij + resultaatMy Profile

    Beantwoorden
  3. Joyce rdt 27 januari 2017

    Wat een leuk idee om dit zelf te maken, nog nergens tegengekomen! Liefs.x
    Joyce rdt onlangs geplaatst…#149My Profile

    Beantwoorden
  4. Nesrin 27 januari 2017

    Ovenplaat 😉 bakplaat toch? Anders weet ik het ook niet. Lekker boeiend, denk dat we allemaal snappen wat je bedoelt. De crackers zien er lekker uit.
    Nesrin onlangs geplaatst…Review Baobab geurkaarsMy Profile

    Beantwoorden
  5. Morgaine 28 januari 2017

    Dat ziet er wel heel erg lekker uit Bente, maar ze zelf maken, nee, dat weet ik nu al, hahaha Kom ze wel een keertje bij jou proeven 😉

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Jarig, mijn mama.My Profile

    Beantwoorden
  6. cHAREL 29 januari 2017

    Ziet er goed uit, LEKKER!
    cHAREL onlangs geplaatst…Verhuisupdate 2My Profile

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge