Foodie Friday: de makkelijkste zelfgemaakte soep ooit!

witte bonen tomaten soep De titel van dit bericht was eerst: de makkelijkste soep ooit!  Maar het is nog nét iets makkelijker om een pak of blik soep te openen en deze op te warmen. Hoewel dit ‘recept’ hier erg dichtbij komt. Het is zo makkelijk dat je het eigenlijk geen recept meer mag noemen. Ik denk al weer een jaar of twee geleden (al zou het ook prima vorig jaar kunnen zijn) kwam Matt uit Masterchef Australia met dit idee. Sinds die tijd heb ik het altijd al eens willen uitproberen. Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver. Ik had na 5 kilometer hardlopen en een karig ontbijtje best wel veel honger, zin in soep, en geen zin om lang in de keuken te staan. En PLING, daar kwam de herinnering aan die aflevering. Ik ging naar de supermarkt om een blik witte bonen in tomatensaus te halen en 10 minuten later was ik lekker aan het smikkelen. 
witte bonen tomaten soepGoed, het gaat dus om witte bonen en tomaten soep ;). De ingrediënten zijn niet bijster interessant. Een blik met witte bonen in tomatensaus. Voor de liefhebber wat melk en slagroom (ik geloof dat Matt die combinatie gebruikte om de soep wat dunner te maken). Ik deed het met water. Wat ik precies deed?

1. Het blik open maken en deze in een pannetje doen. Even laten pruttelen tot alles goed warm was. De staafmixer erdoor heen halen. Klein beetje water toevoegen om de soep wat dunner te maken, beetje peper en zout en opscheppen maar!

Het smaakte mij in ieder geval helemaal prima (maar goed, we kennen allemaal de uitspraak ‘honger maakt rauwe bonen zoet’). Nee echt, dit is een prima soepje en zo (!) makkelijk! Staat letterlijk in een paar minuten op tafel. Love it.

Het mag dus eigenlijk niet echt een recept heten.. Ik heb ook wel een paar ideeën om de soep iets interessanter te maken (iets wat ik zelf niet gedaan heb wat ik had dus best wel heel erg veel trek). Maar het geheel wat op pimpen met het volgende lijkt me een goed plan:

– Een klein uitje (gesnipperd)
– 1 teentje knoflook
– (olijf)olie
– een half bouillonblokje

Als je er dus de tijd voor hebt, snipper dan even een uitje, fruit deze in wat olie aan tot hij (zij?) glazig is, doe het teentje knoflook (geperst of fijn gehakt) er bij en laat dit ook een minuutje mee bakken. Voeg dan de witte bonen en tomatensaus erbij. Even pruttelen, voeg nog het bouillonblokje toe, beetje water, staafmixeren, en je hebt de fancy versie van witte bonen en tomatensoep!

Kenden jullie deze soep al?
witte bonen tomaten soep

9 Comments

  1. Danielle 2 oktober 2015

    Haha nee deze soep kende ik niet, lijkt mij wel lekker eigenlijk hahaha!
    Danielle onlangs geplaatst…Shoplog H&M & MAC + Outfitbeelden!My Profile

    Beantwoorden
  2. Nesrin 2 oktober 2015

    Ik ken dit niet maar het lijkt mij wel lekker. Fijn dat het zo snel klaar is.
    Nesrin onlangs geplaatst…Make-up stash opbergen (let op niet geschikt voor make-up liefhebbers)My Profile

    Beantwoorden
  3. Jenn 2 oktober 2015

    Nee, nog nooit van gehoord eigenlijk, maar het lijkt me wel lekker!
    Jenn onlangs geplaatst…Oktober mini bucketlist: happy fall!My Profile

    Beantwoorden
  4. Naomi 2 oktober 2015

    Wat een leuke titel, ik was direct héél erg geïnteresseerd. Ik ben geen fan van witte bonen, maar het idee is wel erg leuk.
    Naomi onlangs geplaatst…Have lunch in the business area of Madrid at Morao TapasMy Profile

    Beantwoorden
  5. Rianne 2 oktober 2015

    Ik ken het niet eigenlijk, maar klinkt wel lekker. In ieder geval lekker makkelijk!:)
    Rianne onlangs geplaatst…Happy days: diplomauitreiking!My Profile

    Beantwoorden
  6. Laura 2 oktober 2015

    Top idee!! Ga ik zeker een keer proberen!
    Laura onlangs geplaatst…Weten wat je wilMy Profile

    Beantwoorden
  7. Morgaine 8 oktober 2015

    Oh geweldig dit, en goedkoper kan haast niet, hahahaha

    Psst ik merk dat ik je mail notificaties niet meer krijg, gelukkig is er nog bloglovin, hahaha 😉
    Morgaine onlangs geplaatst…Wat ik voor jullie over heb!My Profile

    Beantwoorden
  8. Ellemieke 9 oktober 2015

    Wat lekker! En ook nog simpel

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge