Foodie Friday: Garnalen met Mihoen

IMG_2390Het nieuwe jaar is begonnen en de helft van Nederland is waarschijnlijk weer vol goede moed begonnen aan de goede voornemens: gezond eten, meer sporten… we kennen het allemaal wel. Ik niet, maar op twee januari maakte ik wel een erg lekkere én nog eens een gezonde maaltijd voor mezelf klaar. Het leek me een goed recept om de eerste foodie friday van dit jaar mee af te trappen. 

IMG_2398Voor twee porties:
– ongeveer 20 diepvries garnalen ontdooid
– 2 ‘nestjes’ mie
– halve rode paprika
– komkommer
– 2 handen ‘wortelsalade’ (van die dunne sliertjes wortel)
– 2 eetlepels oestersaus
– 1 eetlepel ketjap manis
– scheutje sojasaus
– zout en peper

IMG_23871. Ik begin altijd met de voorbereidingen. Zodra je garnalen ontdooid zijn dep je ze droog en besprenkel je ze met wat peper en zout. Snij vervolgens je paprika in dunne reepjes. Voor de komkommer gebruikte ik een spirelle, heb je die niet, snij je (ongeveer een halve komkommer) ook in dunne reepjes.

2. Zet water op voor de mihoen en maak deze klaar zoals op de verpakking staat (waarschijnlijk zo’n vier minuten koken). Zet op hetzelfde moment ook een wok pan voor de garnalen. Bak ze kort en voeg vervolgens de paprika toe. Zodra je garnalen gaar zijn voeg je de saus toe. Bak dit nog kort even mee. Voeg nu de wortels en de mihoen toe.

3. Als alles goed gemengd en warm is kan de komkommer er nog doorheen gehusseld worden en is het tijd om op te scheppen. Super simpel, smaakvol en snel!

Maken jullie wel eens dit soort gerechten klaar?
IMG_2393

6 Comments

  1. jackie 8 januari 2016

    mmmm, dit vind ik dus heel erg lekker,,
    maar met een zoon en vriendje die geen vis dingen willen eten zal ik dit een keer moeten bewaren tot ik een keer alleen thuis ben
    jackie onlangs geplaatst…Tante JackMy Profile

    Beantwoorden
  2. Morgaine 8 januari 2016

    Toevallig? Ga ik vanavond een wokschotel maken heel simpel met spekjes en zoetzure saus, ik heb zin in die saus 😉 hahahaha Garnalen lust ik niet, dus die zou ik vervangen door kip 😀

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Fietsen, haken en…My Profile

    Beantwoorden
  3. Nesrin 8 januari 2016

    Ja top vooral de slierten paprika is een goeie! Dit lijkt mij heel lekker.
    Nesrin onlangs geplaatst…Mijn nieuwe vlog & fotocamera de Sony A5100My Profile

    Beantwoorden
  4. Jenn 8 januari 2016

    Ziet er lekker uit!
    Jenn onlangs geplaatst…Uitslag winactie!My Profile

    Beantwoorden
  5. Sandra 9 januari 2016

    Aaaah jummie! Ik ben gek op wokgerechten. Dit doet mij gelijk weer aan Thailand en Maleisië denken met die oestersaus. Lekker receptje hoor!
    Sandra onlangs geplaatst…10x Handige apps voor op je telefoonMy Profile

    Beantwoorden
  6. aNOUK 18 januari 2016

    Lekker zeg!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge