Foodie Friday: Geroosterde wintergroenten

geroosterde-wintergroenten-3Terug van weg geweest: Foodie Friday! Met onze kapotte oven, gevolgd door de grote verbouwing en verhuizing kwam het maken van nieuwe recepten, en het fotograferen ervan een beetje op een laag pitje. Maar het was al heel lang aan het kriebelen. En nu we eindelijk een beetje gesetteld zijn is het tijd om weer recepten te delen! Nu we eindelijk een goede oven hebben kon ik eindelijk eens lekkere groenten roosteren. Vandaag dus een recept van geroosterde wintergroenten. Zo makkelijk, maar oh zo lekker!geroosterde-wintergroenten-7

Wat we hiervoor nodig hebben?

– 2 zoete aardappelen
– 3 pastinaken
– 3 winterwortelen
– 1 rode ui
– olijfolie
– een paar takjes verse tijm

1. Warm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen, pastinaken en wortel en snij ze in ongeveer gelijke blokjes (of blokken..).

2. Bedek een bakplaat met bakpapier en doe daar de groenten op. Snipper de ui grof en verdeel die over de rest van de groenten heen. Dan sprenkel je er nog wat olijfolie overheen en verdeel je de takjes met tijm over de ovenplaat en dan kan hij de oven in!geroosterde-wintergroenten-103. Na een kwartiertje hussel je alles nog een beetje door elkaar en dan kan ie weer terug de oven in. De tijd is geen precieze wiskunde. Als alles gaar is is het klaar (derp). Ik denk dat het er zo’n 35 minuten in heeft gezeten bij mij.

Ondertussen kan je er nog een stukje vlees bij bakken en dan is het tijd om te smikkelen!

Heel erg simpel (een kind kan de was doen toch?), maar o zo lekker! Pastinaak is ook een groente die ik niet heel vaak eet, zonde want ik vind het echt super lekker!

En nog een pluspuntje: het is ook nog een gezond :). Een perfect gerecht nu de dagen kouder en korter worden! Dit zal de komende tijd dan ook zeker vaker in mijn oven staan roosteren!

Rooster jij ook wel eens groente in de oven? Wat is jouw favoriete groente uit de oven?geroosterde-wintergroenten-9

10 Comments

  1. Morgaine 14 oktober 2016

    Ja, maar dan met rosti in de oven, ui, paprika, tomaat, nou ja, van alles wat lekker is door de rosti en dan ook nog eventueel spekblokjes, thijjm, rozemarijn, peper, nou ja kruiden die goed passen 😉

    Is wel lang geleden en eignelijk ooit uit armoede ontstaan met kinderen die je dan moet voeren.

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Het geheim van de WaterlijnMy Profile

    Beantwoorden
  2. sammie 14 oktober 2016

    Ziet er kleurrijk en herfstig uit 🙂

    Beantwoorden
  3. Joor 14 oktober 2016

    Ziet er super lekker uit! Eigenlijk nog nooit zelf groenten geroosterd maar misschien ga ik dat nog wel een keer doen! 🙂

    Beantwoorden
  4. Laura 14 oktober 2016

    Oehhhh dit ziet er echt mega lekker uit!!!

    Beantwoorden
  5. Sandra 14 oktober 2016

    Ziet er goeeeed uit! Ik maak echt heel zelden van die groentes uit de oven, terwijl het zó enorm simpel is… Ik ga dit ook een keertje proberen met pastinaken! 🙂
    Sandra onlangs geplaatst…Oostenrijk #1 | Dachstein gletsjer, stairway to nothingness & HallstattMy Profile

    Beantwoorden
  6. Nienke 14 oktober 2016

    Zoo, dat ziet er heerlijk uit!
    Nienke onlangs geplaatst…Hunkemöller badjassen najaarscollectie 2016.My Profile

    Beantwoorden
  7. Rowan 14 oktober 2016

    Ziet er heerlijk uit! Prachtig die kleuren ook, lekker herfstig!

    Beantwoorden
  8. Nesrin 16 oktober 2016

    Hmmmm lijkt mij heerlijk. Zeer zeker gezond 😉

    Beantwoorden
  9. Silke 17 oktober 2016

    Mmmm Bente, die foto’s zien er echt zo heerlijk en herfstig uit, haha! Ideaal het moment om het eens te proberen, dit recept ga ik doorspelen aan mijn mama, de chef in huis 😉 Liefs!
    Silke onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #74 | Media-innovatieweek & 3 jaar samenMy Profile

    Beantwoorden
  10. Sanne 18 oktober 2016

    Ooooh, dit is zó lekker! Ik ben dol op pastinaak!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge