Foodie Friday: Gezonde Wortel-Appel Muffins

IMG_1254Vandaag weer eens een gezond bakrecept. Ontbijtmuffins met wortel en appel om precies te zijn. Geniaal al zeg ik het zelf, want wie wil er nu niet muffins als ontbijt eten? En dan ook nog eens redelijk guilt-free! Je kan ze natuurlijk ook gewoon als tussendoortje eten. Dan smaken ze ook helemaal prima ;). Laat ik bij het begin beginnen (het idee van dit recept). Ik heb sinds een tijdje een slowjuicer. Eén van mijn favoriete sapjes is wortel-sinaasappelsap. En sapjes met appel gaan er bij mij ook wel in (de combinatie wortel-appel is overigens ook prima ;)). Maar goed, je perst dat sap en de pulp gooi ik weg. Toch zonde dacht ik. Zo ontstond het idee om van het pulp wat lekkers te maken. Nu snap ik dat niet iedereen de luxe van een (slow)juicer heeft. Laat nou net dat dit recept ook prima met geraspte wortel en appel gemaakt kan worden! Voor 12 heerlijke muffins heb je het volgende nodig:

– 200 gram volkoren meel (maar gewone meel kan natuurlijk ook, ik ging voor ‘gezond’
– 3,5 eetlepel Stevia poeder
– 125 ml (amandel)melk
– 60 gram boter
– Wortelpulp van 4 wortels (gewone wortels, geen winterwortels). Je kan ze dus ook raspen, knijp dan wel even het vocht er uit.
– Pulp van 2 appels (zelfde geldt hier, raspen kan ook!)
– 2 eieren
– 1 theelepel speculaaskruiden
– extra snufje kaneel
– 1 zakje vanillesuiker (hoeft niet, maar maakt het wel extra lekker)
– 1,5 theelepel bakpoederIMG_12601. Verwarm de oven voor op 160 graden (bij een gewone oven). Ik heb zelf een elektrische oven, in mijn geval moest ie op 180 graden. Verder hoeft er niet veel ingewikkelds te gebeuren: meng alles door elkaar tot het een mooi beslag is.

2. Doe het beslag in de muffin vormpjes (ongeveer voor twee derde gevuld). En zet ze in de oven. Die van mij stonden er ongeveer een half uurtje in. Maar dit is ook weer afhankelijk van je oven: steek er een satéprikker in om te checken of ze gaar zijn.

3. Haal ze uit de oven, laat ze (een beetje) afkoelen en GENIET!

Al met al een zeer makkelijk receptje, en ik was er zelf er tevreden over. Ze smaken lekker, zien er leuk uit, zijn makkelijk om te maken én zijn ook nog eens redelijk gezond. Wat wil je nog meer!IMG_1252

15 Comments

  1. Danielle 3 april 2015

    Oh dit lijkt mij lekker! En niet al te moeilijk (ook belangrijk haha!)
    Danielle onlangs geplaatst…Food| Banaan-Chocolade snackMy Profile

    Beantwoorden
  2. Dina 3 april 2015

    Mmmh lekker. Wat ziet dat er trouwens leuk uit als je twee van die vormpjes over elkaar heen doet! (extra vrolijk!)
    Dina onlangs geplaatst…Ik ben op zoekMy Profile

    Beantwoorden
    • Bente 4 april 2015

      Het buitenste vormpje is een siliconen bakvormpje, en erin zit zo’n papiertje die er omheen ‘hoort’. Ik ben het met je eens dat het er zo extra leuk en vrolijk uit ziet! 🙂

      Beantwoorden
  3. Marlijn 3 april 2015

    Met zo iets de dag te beginnen is nooit een straf hé. Slim om de restanten zo te verwerken.
    Marlijn onlangs geplaatst…Waarom een maandchallenge nooit gaat werkenMy Profile

    Beantwoorden
  4. jackie 3 april 2015

    met zo iets zou ik dus wel ontbijten he…
    jackie onlangs geplaatst…Goede vrijdag…My Profile

    Beantwoorden
  5. Nesrin 3 april 2015

    Dit vind ik een bijzondere combinatie en zeker de moeite waard om een keer te bakken.
    Nesrin onlangs geplaatst…Filmpje: Mijn haren doen (snel slag & krul)My Profile

    Beantwoorden
  6. Saskia 3 april 2015

    Wat een leuk en lekker recept (lijkt me dan, ik geloof je meteen). Ik kan me niet helemaal voorstellen hoe het is om een muffin als ontbijt te eten, maareh, eigenlijk kan een muffin altijd! En huh, heb je nou een papieren vormpje in een siliconen vormpje zitten? Ziet er super vrolijk uit, maar heeft het verder ook nog een goede reden (en wellicht dus een tip voor mij, hehe) ?
    Saskia onlangs geplaatst…Waarom het best prima is om nog thuis te wonenMy Profile

    Beantwoorden
    • Bente 4 april 2015

      De siliconen vormpjes zijn de bakvormen, ik heb geen metalen vormpje oid. En de papiertjes zijn makkelijk omdat ze je ze daaruit kan opeten! 🙂

      Beantwoorden
  7. Sas 3 april 2015

    Wat een bijzondere combi! Deze ga ik onthouden om eens op werk met de kids te maken
    Sas onlangs geplaatst…TGIF: Week14/2015My Profile

    Beantwoorden
  8. Iris Larisa 3 april 2015

    Leuke blog heb je! En wat een lekker recept, wil ik zeker eens maken! X
    Iris Larisa onlangs geplaatst…Customized Urban Decay Naked Palette 2My Profile

    Beantwoorden
  9. Ziet er onwijs lekker uit! Ik vind het idee van twee verschillende cupcakewrappers ook heel leuk; maakt het extra feestelijk!

    Beantwoorden
  10. Jenn 4 april 2015

    Lijkt me best lekker, ik ga het eens proberen denk ik 🙂
    Jenn onlangs geplaatst…Kletsblogje #1My Profile

    Beantwoorden
    • Bente 4 april 2015

      Zeker doen, ze smaken erg goed! 🙂

      Beantwoorden
  11. Lisette 4 april 2015

    Wat een origineel recept!
    Lisette onlangs geplaatst…SPRING SNEAKERSMy Profile

    Beantwoorden
  12. Manon 5 april 2015

    Mmmm lijkt me erg lekker! 🙂
    Manon onlangs geplaatst…Lunchsalade met kikkererwten en fetaMy Profile

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge