Foodie Friday: Indische kip met rijst

indische kipComfort food, zo voelt dit gerecht als mij. Het geeft me een beetje  het zelfde gevoel als bijvoorbeeld een lekkere bak chilli con carne. Smaakvol, en je blijft er van op scheppen. Een paar weken geleden liep ik te struinen door de supermarkt (iets wat ik vaker doe als ik niet zo goed weet wat ik moet eten die avond), en ik besloot inspiratie op te doen op internet. Ik kwam terecht bij dit gerecht. Ik paste het een klein beetje aan, en genoot van enorm van het eindresultaat: Indische kip!indische kip

Indische kip voor 2-3 personen

– 2 kipfilets
– 4 uien
– 2 teentjes knoflook
– 9 eetlepels ketjap manis
– 6 eetlepels witte azijn
– 6 eetlepels lichte basterdsuiker
– 4 eetlepels pindakaas
– 1 bak taugé (150-200 gram)
– zout en (chilli) peper
– Kroepoek
– Rijst

indische kip1. Begin met water opzetten voor de rijst en maak dit vervolgens gewoon volgens de verpakking klaar. Begin dan met het in blokjes snijden van de kip. Breng ze op smaak met zout, peper en een beetje chilli peper en bak ze in een pan met wat olie.

2. Snipper ondertussen je uien. Als de kip gaar is zet je het even in een schaaltje aan de kant. Fruit vervolgens je ui in de pan waar de kip uit komt. Voeg nog een klein beetje extra zout toe zodat de ui wat sneller fruit.

3. Als je ui glazig is voeg je de knoflook (of heel fijn gesneden of geperst) toe en bak je dit nog heel even kort mee. Na een minuutje voeg je een glas met water toe aan je pannetje. Voeg vervolgens de ketjap, azijn, suiker en pindakaas toe. Breng het aan de kook en voeg ook weer de kip (met de sappen die in het schaaltje zitten) toe.

4. Laat het lekker pruttelen tot je rijst klaar is. Op het laatste moment voeg je de taugé toe, dit hoeft echt maar heel even mee te koken (1-2 minuutjes) en je bent good to go: opscheppen en smullen maar. Vergeet de kroepoek niet!

Lijkt dit jou wat?

Het leek me trouwens ook wel lekker om er nog wat paprika doorheen te doen, alleen wist ik niet zeker of dat wel Indisch genoeg zou zijn. Wat zou jij er nog voor groenten doorheen doen?indische kip

11 Comments

  1. Charel 11 november 2016

    Lekker makkelijk gezond en snel! Ik houd er van!
    Charel onlangs geplaatst…We heart itMy Profile

    Beantwoorden
  2. Jenn 11 november 2016

    Lekker!
    Jenn onlangs geplaatst…5x Tasty recepten die ik wil proberen, part 2My Profile

    Beantwoorden
  3. Laura 11 november 2016

    Mmm! Dit ziet er heel lekker uit:)

    Beantwoorden
  4. Malou | Blonde Blossom 11 november 2016

    Heel lekker lijkt dit me! Ik zou er gewoon paprika doorheen doen, lekker toch?

    Beantwoorden
  5. Joor 11 november 2016

    Klinkt als een lekker en makkelijk gerecht!

    Beantwoorden
  6. Jonna@Burgertrutjes 12 november 2016

    Dit soort recepten heb ik nooit genoeg. Comfort food 1e klas. Love it!
    Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Recept: Jonna’s gegrilde kip uit de oven (tip voor de Feestdagen)My Profile

    Beantwoorden
  7. Lekker en snel, top! Moet ik onthouden voor een volgende keer 🙂

    Beantwoorden
  8. Nesrin 12 november 2016

    Leuk dat er weer een foodie friday is! Dit lijkt mij zeker lekker. Eten uit een bowl vind ik ook veel leuker dan van een plat bord.

    Beantwoorden
  9. Marielle | About That Blonde 13 november 2016

    Ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  10. Marion 14 november 2016

    aah dit ziet er heerlijk uit joh! Echt een gerechtje voor mij 🙂

    Beantwoorden
  11. Ineke 16 november 2016

    MMM juist de pinda is niet mijn ding 🙂
    Ineke onlangs geplaatst…Wat kan je er nou mee met een virtual reality bril?My Profile

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge