Foodie Friday: Pasta met kip en tomaat

foodie friday pasta kip 2Afgelopen maandag nam ik weer eens de tijd om lekker in de keuken te staan. Nu is het volgende recept niet eens zo heel veel werk, maar het  moet wel even pruttelen. In iets langer dan een uur stond het gerecht op tafel: pasta met kip, tomatensaus, wortel, selderij, ui en knoflook. Het was weer heel erg lekker (al zeg ik het zelf) en zeker Foodie Friday waardig! Ik gebruikte zelf een hele kip (die Michael voor me ontleedde). Makkelijker (en sneller) is om kippendijtjes te gebruiken. Zonder bot is het helemaal makkelijk want dan hoef je ook niet te kluiven :). Mijn inschatting is dat 12 kippendijtjes gelijk staan aan 1 kip, maar meer kan natuurlijk ook :). Dan de ingrediënten en hoeveelheden (voor vier personen):

– 1 kip of 12 kippendijen
– 2 winterwortels
– 3 uien
– 3 tomaten
– 500 ml gezeefde tomaten
– 3 stengels selderij (waarom spreek je dit uit als selderie? of doe alleen ik dat….)
– 3 teentjes knoflook
– 1 bouillon blokje
– 300 gram spaghetti (ik reken altijd 75 gram gedroogde pasta per persoon)
– Zout, peper en oliefoodie friday pasta kip 11. Hak je kip in stukken. Ik liet (of eigenlijk Michael) de kippenpoten heel, de dijtjes en vleugels ook en de filet ging in twee stukken).  De kippendij zou je eventueel in tweeën kunnen snijden als je de pruttel tijd wil verkorten. Kruidt de kip met zout en peper. Ik vind het zelf het makkelijkst om de groenten ook allemaal al vast klaar te maken (dus zo ga ik mijn recept ook schrijven). Snipper dus ook meteen de ui, snij de tomaat in blokjes, de wortel in halve rondjes en de selderij in kleine bokjes. Oh ja, en de knoflook hak je ook alvast fijn.

2. Neem nu een koekenpan en bak  in een beetje olie de kip alvast voor (dit kan eventueel tegelijk met het snijden van je groenten maar dan moet je wel een multitasker zijn en dat ben ik niet). Zodra je kip is aangebakken (de kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn) kan het echte werk beginnen!

3. Neem een grote pan en fruit daarin de ui in wat olie (ik gebruikte de olie waarin de kip ook was gebakken voor extra smaak). Na een paar minuten kan de knoflook er ook bij en als dat een minuutje heeft mee gebakken kan de wortel, tomatenblokjes en selderij erbij. Na weer een paar minuutjes blus je het af met de gezeefde tomaten, een kommetje water en het bouillon blokje. Nu is het een kwestie van laten pruttelen. Oh trouwens, als je een hele kip gebruikt zou ik de kipfilet pas later toevoegen want als je dat te lang laat mee pruttelen kan het droog worden.

4. Als het ongeveer 25 minuutjes heeft staan pruttelen (af en toe even roeren) is het tijd om je pasta op te zetten. Kook deze volgens de gebruiksaanwijzing (ik kan namelijk wel heel slim gaan lopen zeggen hoe je je pasta moet koken, maar dat verschilt geloof ik ook per merk..). Tijd om op te dienen: men neme een kom, doe daar de afgegoten pasta in en kwak er wat van de saus overheen. Smullen maar!

Het is even wat meer werk dan bijvoorbeeld een snelle pasta carbonara maar je krijgt er zeker wat voor terug. Het is super smaakvol en aan groenten ook geen gebrek (al zijn ze niet erg groen, maar meer rood/oranje). Zoals ik al zei vind ik het echt een topper: zeker het proberen waard!

Eten jullie vaak pasta?
foodie friday pasta kip 3

10 Comments

 1. Morgaine 10 april 2015

  Nee, op dit moment eet ik niet vaak pasta, wat dan wel, hmmm daar vraag je me wat, hahaha ik eet veel soepen op dit moment, van pompoen, tot simpele kippenbouillon met noedels zelf gemaakt en ga zo maar door…

  En met zo’n pan doe ik zeker 3 tot 4 dagen, kortom…

  Ik heb momenten, mijn lichaam kan ineens om pasta vragen en dan eet ik weer allerlei variaties aan pasta, dan weer rijst en als ik niet zo heel lekker ben, moet ik babi pangang eten, bijv.

  Ah ja… zo gaat dat, dit klinkt goed, toch ben ik meer van de Indische kant en als ik kip ga bereiden, dan liever de smoorkip op zijn Indisch… wie weet ga ik dit weleens proberen.
  Morgaine onlangs geplaatst…Costa Brava – inleidingMy Profile

  Beantwoorden
 2. Jenn 10 april 2015

  Klinkt goed, ik ben gek op kip.
  Jenn onlangs geplaatst…Pimp je water!My Profile

  Beantwoorden
 3. Danielle 10 april 2015

  Lekker! Ik ben dol op pasta <3
  Danielle onlangs geplaatst…Afvallen | Avocado’s & noten superfat of superfood?My Profile

  Beantwoorden
 4. Northflix 10 april 2015

  Ik ben dol op pasta… Zou zo wel een bord lusten voor lunch!
  Northflix onlangs geplaatst…Zuid-Limburg, je zal er maar wonen!…My Profile

  Beantwoorden
 5. Renske 10 april 2015

  Yummy! Ik ben gek op pasta in alle soorten en maten, ha! Dit recept ga ik zeker eens proberen.
  Renske onlangs geplaatst…Mijn AH-moestuintje #2My Profile

  Beantwoorden
 6. Nesrin 10 april 2015

  Ik eet niet veel pasta maar wel veel kip. Like a lot!

  Dit lijkt mij heel lekker!
  Nesrin onlangs geplaatst…Toko talk: Japanse snoepsetjes & andere gekke zoetigheidMy Profile

  Beantwoorden
 7. jackie 10 april 2015

  Mmmmm, ziet er goed uit….
  Puber hier wilt alleen maar pasta’s in de vorm van macaroni of spaghetti o.O
  jackie onlangs geplaatst…HerinneringsdoosMy Profile

  Beantwoorden
 8. Florentine 10 april 2015

  Wat een top receptje! Ziet er echt goed uit, en mooie foto’s! X Liefs

  Beantwoorden
 9. Lisa 10 april 2015

  Wij zijn een echte pasta familie en eten het zeker 2x per week, yummy 🙂
  Lisa onlangs geplaatst…Historische wandeling door LeidenMy Profile

  Beantwoorden
 10. Tessa | 52druppels.nl 10 april 2015

  oeh, dat ziet er echt verdomdes lekker uit!
  Tessa | 52druppels.nl onlangs geplaatst…Aan Obama, Rutte en tante JokeMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge