Foodie Friday: Perfect gepocheerd ei met avacado saus

gepocheerd-ei-28Een gepocheerd ei, dat is zoiets dat je misschien soms buiten de deur besteld, maar zelf maken? Dat is ook hartstikke makkelijk! Ha, dat had je niet verwacht he? Ik in ieder geval niet. Tot afgelopen week. Ik wilde al heeeeulll lang eens een eitje pocheren, maar dacht dat het vrijwel onmogelijk was om te doen. Toch vond ik dat ik dat wel moest kunnen dus ging ik op onderzoek uit en kwam al snel tot de volgende conclusie.. 

gepocheerd-ei-23

De truc!

Het is heel erg simpel: de truc van perfect gepocheerde eieren zijn verse (!) eieren! Laat ik nou net een kinderboerderij om de hoek hebben waar ik eieren kan halen (die diezelfde dag nog onder de kip vandaan zijn gepikt). Verser dan dat kan dus niet!

Mijn tweede ‘probleem’ is dat ik geen zin had in ingewikkelde hollandaise saus die normaal gesproken bij een gepocheerd eitje wordt geserveerd. Laat ik daar nou ook de perfecte oplossing voor hebben. Lees mee hoe je het perfecte gepocheerde ei maakt!

gepocheerd-ei-17

Benodigdheden voor 1 gepocheerd ei

– Sneetje brood (om te roosteren)

– een vers ei
– scheutje azijn

– Halve avacado
– Klein beetje citroensap
– Scheutje warm water

– Zout en peper om op smaak te brengen

1. Breng een pan met water aan de kook. Zodra dit kookt stop je je broodje in een broodrooster (dan is alles ongeveer tegelijk klaar).

2. Doe je ei in een schaaltje (als in, breek de schaal en zorg ervoor dat de eidooier niet kapot gaat. Bij een vers ei komt dit eigenlijk altijd wel goed).

3. Doe een scheutje azijn in je pan met kokend water en roer met een lepel in je pan zodat er een klein ‘waterkolkje’ ontstaat. Laat hier voorzichtig in het midden je eitje in zakken. Zodra je ei er in zit moet je de tijd in de gaten houden: het koken duurt 3 minuten!

4. In die drie minuten kan je precies je avacado saus klaar maken. Doe de halve avacado in een bakje, voeg hier een klein beetje citroensap en een scheutje warm water bij. Zet een staafmixer erop (of doe het in de blender, wat jij wilt). En klaar is kees!

5. Ondertussen zijn de drie minuten ongeveer wel om: neem een lepel met gaatjes (geen idee hoe zo’n ding heet), en haal voorzichtig je eitje uit de pan. Laat hem even uitlekken op een keuken papiertje en het is tijd om je bord te gaan opmaken: geroosterd broodje, eitje erop, kwak van je avacado saus (gadver dat klinkt toch een beetje vies zo), wat zout en peper er over heen en? Smullen maar!

Heb jij wel eens een gepocheerd ei gemaakt?
gepocheerd-ei-25

14 Comments

  1. Lauralo 4 november 2016

    Oehlala dat ga ik ook eens proberen!

    Beantwoorden
  2. sammie 4 november 2016

    Oh het ziet er heerlijk uit! Ik heb het nog nooit geprobeerd, ik kook ze altijd gewoon 😀

    Beantwoorden
  3. Lesley 4 november 2016

    Klinkt heel makkelijk, het lijkt me altijd zo moeilijk hahah. Ik ben benieuwd, ga dit voor vriendlief een keer maken die is hier gek op

    Beantwoorden
  4. Sandra 4 november 2016

    Ah neee haha, ik vind een gepocheerd ei echt niet lekker. Als het eigeel vloeibaar is dan hoef ik het echt niet. Word daar dan zo misselijk van, bleh! Doe mij maar een (hardgekookt) gekookt ei. 🙂
    Sandra onlangs geplaatst…Toffe interieur inspiratie XXLMy Profile

    Beantwoorden
  5. Merel Teunis 4 november 2016

    Perfect! Haha ik vond het soms nog best lastig hoor om dit eitje perfect weer uit het water te krijgen. Maar met oefenen lukt alles 😉 Leuk recept dit. Fijn weekend alvast!!

    Liefs, Merel

    Beantwoorden
    • Bente 5 november 2016

      Oh echt? Daar had ik totaal geen moeite mee. Maar misschien was het beginnersgeluk want het was de eerste keer dat ik het deed…

      Beantwoorden
  6. Joyce rdt 4 november 2016

    Dat ziet er heel erg goed uit zeg! Liefs.x
    Joyce rdt onlangs geplaatst…#135My Profile

    Beantwoorden
  7. Jenn 4 november 2016

    Ik heb nog nooit gepocheerd ei gemaakt, maar ik ga het zeker een keer proberen.
    Jenn onlangs geplaatst…Review: The Artisan Cheese Maker’s Kit & Lid Sid + winactie!My Profile

    Beantwoorden
  8. marjolein 4 november 2016

    vind jij dit ook lekkerder dan bijv. een gekookt of een gebakken ei? of ga je vooral voor de afwisseilng?
    marjolein onlangs geplaatst…Tennisballen in IkeaMy Profile

    Beantwoorden
    • Bente 5 november 2016

      Nee ik vind het niet per se lekkerder (Ik ben ook gek op gekookte en gebakken eitjes nameijk ;)), maar voor de afwisseling vind ik het zeker een aanrader!

      Beantwoorden
  9. foryourstyle 4 november 2016

    Moet toegeven dat ik nog nooit een gepocheerd ei op heb. Zo bij elkaar lijkt het me erg lekker
    foryourstyle onlangs geplaatst…Sleek lip4My Profile

    Beantwoorden
  10. Els 5 november 2016

    Dat ziet er echt super lekker uit! Dit zou ik ook wel willen proberen :-).
    Els onlangs geplaatst…Zelf kaartjes maken #9: Kerstkaarten 2016 #2My Profile

    Beantwoorden
  11. Nesrin 5 november 2016

    Ik heb nog nooit de combinatie ei met avocado geprobeerd, dit lijkt mij heel apart. Het ziet er wel lekker uit.

    Beantwoorden
  12. Iris 6 november 2016

    Ik krijg in eens zoo veel zin om dit te gaan maken! Wat lekker!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge