Foodie Friday: Simpele tonijn wraps met salade

wraps-met-tonijnJe kent die dagen vast wel, je hebt een drukke dag gehad (werk, studie, een dagje winkelen etc.) en je komt moe en hongerig thuis. Geen zin om te koken. Wel zin in een voedzame en lekkere maaltijd. En het liefst zo snel mogelijk. Daar is dit receptje (of eigenlijk kan je het haast geen recept noemen, maar meer een idee) perfect voor! Ik rol mijn wraps altijd lekker royaal in en zit vaak na anderhalve wrap al bommetje vol! Dit is trouwens ook perfect voor een lunch, al denk ik dat je in dat geval wel genoeg hebt aan 1 wrap. Wat er in gaat vraag je? Dat zal ik eens vertellen. Voor twee wraps:

– Een blikje tonijn (op waterbasis)
– Twee wraps (uiteraard)
– 2 augurkenkwartjes (ik weet niet hoe die dingen heten, niet een hele, maar in vieren gesneden augurken, en daar dan twee van ;))
– Kwart komkommer
– Sla
– Hüttenkäse
– Lente ui
– Peper en zout

1. Snij je augurk en komkommer in kleine blokjes, je sla (als je die niet al voorgesneden gekocht hebt) een beetje en snij een lente uitje in ringetjes. Bak vervolgens in een koekenpannetje één voor één de wraps even kort aan beide kanten (ik vind wraps namelijk veel lekkerder als ze kort even verwarmd zijn). En laat je tonijn uitlekken.

2. Leg nu je wrap op een bordje. Verdeel er een klodder hüttenkäse op, wat augurk, komkommer, sla en lente ui. Verdeel vervolgens nog wat tonijn er over (hier ben ik altijd lekker royaal, een half blikje tonijn in een wrap proppen is namelijk vrij veel maar ach, you only live once!). Breng op smaak met wat peper en zout en succes met het oprollen, want bommetje vol is je wrap nu zeker!
wraps-met-tonijn3. Klaar om te smullen! Echt, in 10 minuten is het gepiept (sneller als je een baas bent in de keuken en als een wilde alles kan snijden, maar dat doe ik altijd lekker op mijn gemakje). Kind kan de was doen! Snel, makkelijk, lekker en, bonuspunten, nog gezond ook! Wat wil je nog meer!

Ik vind ze in ieder geval ideaal, wraps. Heel erg fijn om gewoon in huis te hebben (je kan ze natuurlijk ook zelf maken maar ik vind de fabrieksvariant in dit geval lekkerder dan de homemade versie, kan aan mijn eigen wrap-maak-kunsten liggen uiteraard) om een snelle maaltijd mee te maken.

Eten jullie wel eens wraps?wraps-met-tonijn

8 Comments

  1. Morgaine 29 mei 2015

    Deze sla ik even over, mijn lichaam en vis gaan niet samen 😉
    Morgaine onlangs geplaatst…Het Blocq van KuffelerMy Profile

    Beantwoorden
  2. Nesrin 29 mei 2015

    Klinkt goed ik hou van augurk en eet helaas heel weinig vis.. Ik ben er sinds kort achter dat er ook volkoren wraps zijn!
    Nesrin onlangs geplaatst…Junior’s Terrible Two’sMy Profile

    Beantwoorden
  3. Ysanne 29 mei 2015

    Ah lekker! Ik vind wraps heel fijn om als avondeten te eten. Ga het vanavond maken denk ik 🙂
    Ysanne onlangs geplaatst…WITTE SNEAKERS | VOOR ALS JE EEN WIT VOETJE WILT HALENMy Profile

    Beantwoorden
  4. sammie 29 mei 2015

    Ik ben dol op wraps 🙂 zou alleen voor een andere salade gaan want ik lust alleen rauwe tonijn

    Beantwoorden
  5. Danielle 29 mei 2015

    Ja lekker! Ik doe er ook nog wel eens een beetje kaas tussen en dan nog even in de magnetron, dan word het een tuna melt ;)!
    Danielle onlangs geplaatst…Life | Stop het bodyshamen – A perfect body by BlogilatesMy Profile

    Beantwoorden
    • Bente 30 mei 2015

      Ah goed idee! Dat lijkt mij ook erg lekker 🙂

      Beantwoorden
  6. Claudia 29 mei 2015

    Dat klnkt goed. Al zou ik zelf de augurk er uit laten, daar houd ik echt niet van 😛
    Claudia onlangs geplaatst…3 x outfits van de Primark HasseltMy Profile

    Beantwoorden
  7. Jolien 11 juni 2015

    Klinkt erg lekker!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge