Foodie Friday: Sloppy Joe en gefrituurde ui

Vandaag is het alweer tijd voor de derde Foodie Friday en ook vandaag staat deze in het teken van een recept. Ik neem jullie even 20 jaar mee terug in de tijd (oké, laten we er 15 van maken.. in ieder geval lannggg geleden!). DVDs hadden we nog nooit van gehoord, maar een videorecorder hadden we wel al in huis. Net als de VPRO gids. En als er dan een leuke film op tv kwam (dat haalde we natuurlijk uit die gids), terwijl het wel al bedtijd was (of we waren niet thuis), dan werd de videorecorder ingesteld zodat de film toch nog terug gekeken kon worden (en dat typ ik nu wel alsof dat zo gebeurd was en heel makkelijk ging, dat was niet zo, dat was altijd een enorm gedoe)! Zo werd ook de film ‘It takes two’ opgenomen (een film met de Olsen twins, de Parent Trap maar dan anders). Natuurlijk begon de film niet precies om half 9 (waar de videorecorder op was ingesteld) en miste de eerste minuut van de film, maar dat mocht de pret niet drukken want ik vond de film helemaal fantastisch. Ik denk dat ik hem wel 20 keer heb gezien (als het niet meer is). Er zit dus een scene in die film waar 1 van de twee Olsen’s voor het eerst in haar leven een ‘Sloppy Joe’ krijgt voorgeschoteld. Die viel heel erg goed bij haar in de smaak, en dat was ook het moment waarop mijn wens ontstond om eens een Sloppy Joe te eten.

Vijftien jaar later was het er nog steeds niet van gekomen. Tot laatst! Michael en ik waren allebei thuis en hadden wel zin om te koken. Maar wat? Ik besloot dus voor de Sloppy Joe te gaan en Michael bedacht dat gefrituurde uienringen daar wel lekker bij zouden zijn. Je snapt natuurlijk dat de verwachtingen bij mij torenhoog lagen. En hoewel ik het dus nog nooit eerder had gegeten viel het goed in de smaak (al ben ik ook benieuwd hoe hij smaakt in een echte Amerikaanse diner). Bij deze het recept:
IMG_1129Voor 6 Sloppy Joe’s
– 500 gram mager runder gehakt
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 1 paprika
– 3,5 dl tomatenpuree
– 4 el ketchup
– 1 tl worcestersaus
– 1 el donkere basterdsuiker
– 1 tl mosterd
– 1,25 dl water
– 1 tl tabasco
– zout, peper en olie
– 6 witte bolletjes

1. Snipper de ui en fruit deze aan in een braadpan. Voeg hier het gehakt bij en bak dit tot het helemaal gaar is. In de tussentijd kan je de knoflook fijn hakken en de paprika in blokjes snijden.

2. Zodra de gehakt gaar is kan de knoflook en paprika in de pan. Laat dit nog een paar minuten bakken en dan is het tijd om e rest van de ingrediënten erbij te doen. Laat dit zo’n drie kwartier pruttelen zodat alle smaken in het vlees trekken.

3. Snij de bolletjes open en schep er een flinke lepel van je gehaktmengsel op: smullen maar!

In de tijd dat je gehakt staat te pruttelen kun je mooi de uienringen frituren (die heel goed bij de Sloppy Joe’s passen). Deze maak je op de volgende manier klaar:

– 2 grote uien
– 1,25 dl melk
– 1 ei
– 75 gram bloem
– 2 el maizena
– kwart tl bakpoeder
– kwart tl suiker
– snufje zout en paprikapoeder

1. Zet een frituurpan aan (op ongeveer 180 graden). Pel de uien en snij ze in grote ringen (van ongeveer 1 cm breed). Mix de melk en ei met elkaar. En in een andere kom meng je alle droge ingrediënten met elkaar. Zodra dit goed gemixt is kunnen de droge ingrediënten bij de melk en ei. Meng dit goed totdat het een beslag is.

2. Doop de uienringen in het beslag en doe ze vervolgend in de frituurpan. Na ongeveer drie minuten zijn ze klaar. Door naar de volgende lading. Als je ze uit het vet haalt is het een goed idee om ze nog even op wat keukenpapier uit te laten lekken. Bestrooi ze met een beetje zout (behandel het eigenlijk gewoon zoals je patat ook zou bakken, dan zit je goed!), en smikkelen maar!

Niet het aller gezondste gerecht denkbaar maarrrr wel erg lekker!

Hebben jullie wel eens een Sloppy Joe gegeten?

IMG_1128

10 Comments

  1. Danielle 13 februari 2015

    ohh zoo lekker…! Helaas heb ik mijn “cheat” deze week al bepaald.. maar volgende week ga ik deze er in proberen te passen!!
    Danielle onlangs geplaatst…Work | Spring fair Birmingham, nog een trend beurs?My Profile

    Beantwoorden
  2. Michael 13 februari 2015

    Mocht je besluiten om uienringen te maken, dan is het handig om de uienringen niet in het netje te doen en dan in de frituurpan, maar om ze direct in het vet te gooien.

    Grote kans namelijk dat ze aan je mandje blijven plakken waardoor het korstje niet blijft zitten als je ze uit het vet probeert te halen.

    Beantwoorden
  3. Nesrin 13 februari 2015

    Ik had er wel eens eerder over gehoord maar wist niet dat dit Sloppy Joe is. Ben niet heel gek op gehakt maar uienringen vind ik wel erg lekker.
    Nesrin onlangs geplaatst…Designer look voor budget prijsjeMy Profile

    Beantwoorden
  4. sammie 13 februari 2015

    Mmm dat klinkt heel lekker, wil ik ook wel eens proberen. Hou wel van dit soort voedsel 🙂
    sammie onlangs geplaatst…Zoooo NIET Sammie..My Profile

    Beantwoorden
  5. Dascha 13 februari 2015

    Hmm, ik vind dat echt heerlijk! 😀 Leuk artikel.

    xoxo
    http://www.its-dash.com
    Dascha onlangs geplaatst…UZUMA – healthy juiceMy Profile

    Beantwoorden
  6. Anouk 13 februari 2015

    Oei heerlijk dit! Perfect weekendvoedsel.
    Anouk onlangs geplaatst…Vijf fav’sMy Profile

    Beantwoorden
  7. jackie 13 februari 2015

    ik moest ook gelijk aan die film denken toen ik sloppy joe las..
    toch eens tijd dat ik er ook eens 1 ga eten
    jackie onlangs geplaatst…i ♥ make up…My Profile

    Beantwoorden
  8. marjolein 13 februari 2015

    Hmm dit ziet er lekker uit x
    marjolein onlangs geplaatst…Personal | Minor Jeugd & MediaMy Profile

    Beantwoorden
  9. Lies 13 februari 2015

    Ik had hier eigenlijk nog nooit van gehoord terwijl ik de film wel gezien heb. Nu ben ik niet zo’n fan van gehakt, maar toch vind ik het er wel lekker uitzien!
    Lies onlangs geplaatst…Beauty.. for you.. scrub handschoenenMy Profile

    Beantwoorden
  10. Marleen 15 februari 2015

    Leuk recept! xx

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge