Foodie Saturday: Ovenschotel met pasta

IMG_1723Foodie Friday klinkt natuurlijk veel beter dan Foodie Saturday. Maar omdat ik afgelopen donderdag pas rond 11e thuis was (onze vlucht vanuit Londen was een uur vertraagd) had ik niet meer de puf om het artikel te schrijven. Vandaar een dagje later! Dan, over op het gerecht van vandaag: Michael was afgelopen maandag laat thuis van werk. Het was mijn laatste avond voordat ik naar Londen vertrok, dus ik besloot wat lekkers klaar te maken. Ik had zin in pasta, een ovenschotel leek me ook wel wat maar lasagne, daar had ik geen zin in. Ik graafde diep in mijn geheugen en bedacht me een ovenschotel met pasta die ik jaren eleden eens maakte. Zoiets zou ik weer gaan maken. En smaken deed het zeker! 

Voor vier personen:
– 300 gram pasta (penne)
– 2 uien
– 1 rode paprika
– 300 gram gehakt
– gezeefde tomaten
– zout en peper
– Italiaanse kruiden
– scheutje slagroom
– 1 bol (Buffel) mozzarella
IMG_17211. Zet om te beginnen water op voor je pasta, en zodra je water kookt kook je de pasta (met zout) gaar. Snipper vervolgens de uien en bak deze aan in een pan met wat zout. Ondertussen kan je je gehakt een beetje kruiden met zout en peper. Zodra je uien glazig zijn mag je gehakt er bij. Verwarm je oven ondertussen ook even op een graad of 180.

2. Als je gehakt in de pan ligt (en ondertussen ook ongeveer je pasta in de pan kan) is het tijd om je paprika in kleine blokjes te snijden. Als je klaar bent met je paprika is je gehakt zo ongeveer wel rul gebakken. En dan kan je paprika en tomatensaus (althans zo’n pak van die gezeefde tomaten is toch een soort tomatensaus?) erbij. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden (mocht je verse basilicum hebben is dat natuurlijk helemaal lekker) en laat nog even lekker pruttelen zolang je pasta nog niet klaar is. Op het laatste moment kan de liefhebber eventueel nog een scheutje slagroom bij de saus doen. Hoeft niet, is wel erg lekker :).

3. Giet de pasta af en voeg deze zodra hij is uitgelekt bij je pasta saus (alleen als die klaar is dan, niet als je gehakt nog rauw is en je je paprika en tomatensaus er nog bij moet doen bijvoorbeeld ;)). Meng de saus en de pasta goed door elkaar en zodra dat goed vermengd is kan je pasta in een ovenschotel. Brokkel de mozzarella er overheen en zet nog een minuut of 8 in de voorverwarmde oven (het belangrijkste is dat de  mozzarella smelt). En klaar is kees, kind kan de was doen!

Het is trouwens niet echt een klassieke ovenschotel, zo één die een uur in de oven moet. Maar wat wel weer kan is de pasta en saus van te voren maken en de ovenschotel te bewaren om hem de volgende dag (of later op de dag) in de oven te schuiven (dan wel graag wat langer dan een minuut of 8 ;)). Al met al een erg simpel maar heel smakelijk gerecht!

Maken jullie wel eens van zulke ‘ovenschotels’? IMG_1724

12 Comments

  1. Morgaine 19 september 2015

    Ziet er heerlijk uit zo, ja ik maak weleens ovenschotels, maar eigenlijk nooit met pasta, behalve als het lasagna is, hahaha dat heb ik al heel lang niet meer gemaakt zit ik mij te bedenken.

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Reageren hoe doe jij dat toch!?My Profile

    Beantwoorden
  2. Lies 19 september 2015

    Ziet er echt lekker uit! Ik heb echt al heel lang geen ovenschotels meer gemaakt. Binnenkort weer eens doen 🙂
    Lies onlangs geplaatst…Ik ben een luie donderMy Profile

    Beantwoorden
  3. Desiree 19 september 2015

    Wauw!! Ziet er heerlijk uit zeg! Hmm
    Desiree onlangs geplaatst…I Love Sleep TagMy Profile

    Beantwoorden
  4. Renske 19 september 2015

    Wat ziet dit er ontzettend lekker uit zeg! En ook lekker makkelijk. Yummy!
    Renske onlangs geplaatst…Mijn bucketlist voor de herfstMy Profile

    Beantwoorden
  5. Tessa | 52druppels.nl 19 september 2015

    ooohh ovenpasta! als ik dat maak eten we steevast een vierpersoons maaltijd met zn tweeën in één keer op… :-/
    Tessa | 52druppels.nl onlangs geplaatst…Klerezooi!My Profile

    Beantwoorden
    • Bente 20 september 2015

      Hahah ja bij mij ging er ook iets meer naar binnen dan wat goed voor me was 😉 Maar die hele schaal leeg eten ging me net te ver!

      Beantwoorden
  6. laura 19 september 2015

    hmmmm !! Nu snap ik over welke ovenschotel je het had vanmiddag 🙂 Ik heb een soortgelijke paste gemaakt gisteravond, maar dan zonder de gehakt. Jammm
    laura onlangs geplaatst…TrotsMy Profile

    Beantwoorden
  7. robin 20 september 2015

    ik houd van zulke schotels <3 looks so yummy!

    Beantwoorden
  8. Linda 20 september 2015

    Ik kan me niet herinneren dat ik ooit ovenschotel met pasta heb gemaakt maar het moet vast lekker smaken! Misschien ga ik dit een keertje proberen! (PS het is eigenlijk saturday ipv saterday 🙂 )
    Linda onlangs geplaatst…Dankzij deze tips val jij sneller in slaapMy Profile

    Beantwoorden
    • Bente 20 september 2015

      Ah ja, slordig foutje van me! Heb het aangepast 😉
      Zeker het uitproberen waard: erg makkelijk en heel lekker!

      Beantwoorden
  9. Nesrin 20 september 2015

    Dit ziet er heerlijk uit. Ik maak haast geen ovenschotels maar vind het wel erg lekker.

    PS. Ik ben zó benieuwd hoe de Dam tot Dam loop gaat!! Ik kijk uit naar jouw verslag.
    Nesrin onlangs geplaatst…Daily Cup of everything van teatox naar transgenderMy Profile

    Beantwoorden
  10. Jenn 21 september 2015

    Dat ziet er erg lekker uit!
    Jenn onlangs geplaatst…Afgelopen week… #37My Profile

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge