Nieuwe camera!

Mijn nieuwe camera ๐Ÿ™‚
Al heeeeel lang wilde ik een spiegelreflex camera kopen. Maar die krengen zijn zo duur, en zou ik hem wel echt veel gaan gebruiken? Een heel groot dubio. Maar afgelopen vrijdag nam ik de beslissing en trok ik de stoute schoenen aan. Die week had ik al een beetje research gedaan en mijn ogen waren gevallen op de Canon D60. Op vrijdag avond na mijn werk (na nog heel even getwijfeld te hebben) heb ik hem in het digitale winkelmandje geklikt en besteld. Als hij voor half 11 besteld was zou je de bestelling met 98% zekerheid de volgende dag in huis hebben. Omdat onze bel het al maanden niet meer doet liet ik hem bij mijn ouders bezorgen. Want toen ik eenmaal de beslissing had genomen wilde ik hem ook meteen direct NU hebben (geduld is niet รฉรฉn van mijn beste eigenschappen).
En ja hoor, om twee uur werd hij de volgende dag bij mijn ouders afgeleverd! Een beetje jammer dat ik er nog niet direct mee aan de slag kon. De accu moest eerst nog opgeladen worden, maar ’s avonds ben ik met Michael meteen een rondje door de buurt gegaan om wat foto’s te maken. Ik ben er echt super blij mee! Nu nog even kijken of ik binnenkort ergens een cursus kan volgen want om die camera enkel op de automatische stand te gebruiken vind ik ook een beetje zonde ๐Ÿ˜‰ (al maakt ie zelfs dan al erg mooie foto’s). 
En dit was mijn eerste camera!
Al sinds ik heel erg klein ben heb ik grote interesse voor camera’s en fotografie. Ik weet niet hoe oud ik was, ik gok een jaar of 5, toen ik mijn eerste kinder camera kreeg. Er gingen echte rolletjes in die je moest laten afdrukken. Het enige lullige van die camera was dat de zoeker niet klopte dus dat mensen er altijd maar half op stonden. Na een paar jaar kocht ik van mijn zakgeld en verjaardagsgeld een nieuwe camera. Dit was ook een analoge camera (ik weet niet of er toen al รผberhaupt digitale camera’s waren?) waar ik ook erg veel plezier van heb gehad. Ik heb hem trouwens nog steeds in mijn bezit. Vorig jaar had ik hem weer eens uit het stof geduikeld en weer foto’s mee gemaakt. Maar toen bleek het rolletje er niet goed in te zitten (iets wat me helaas vaker is overkomen.. frustraties all over!), en toen was ik er al snel weer klaar mee.
Toen kwam er rond mijn 17e nog een digitale camera bij, een hele kleine compactcamera die nog steeds erg fijn is. Juist omdat hij zo klein is. Hij kan dus overal makkelijk mee naartoe. En zo’n 8 maanden geleden kreeg ik op mijn werk een nieuwe camera cadeau (een samsung camera die contact kan maken met wifi zodat je foto’s meteen kan doorsturen/op facebook plaatsen etc.). En nu heb ik er dus nog een camera bij. Maar dit is toch wel de aller mooiste die ik heb. En de aller ingewikkelste ook.. Ik moet dus nog heel veel leren maar daar heb ik heel veel zin in! 
Houden jullie een beetje van fotograferen? En kunnen jullie een beetje met een spiefelreflex over weg?

16 Comments

 1. Sylvia 9 juni 2014

  Awh, je eerste camera is schattig ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden
 2. Kiss & Make-up 9 juni 2014

  Nice, hirer ga je vast veel plezier aan beleven! Ik heb zelf ook een Canon.

  Beantwoorden
 3. Raounak 9 juni 2014

  Aa super super cool! Ik moet nog even doorsparen, maar geniet ervan!

  Beantwoorden
 4. GLAMOURMOES 9 juni 2014

  Je gaat hem zeker weten heel veel gebruiken!!

  Beantwoorden
 5. Rosanne van Dieren 9 juni 2014

  Oeh wat een mooie camera zeg!! Ik ben benieuwd naar de foto’s die je hiermee gaat maken. Ik ga je trouwens volgen op bloglovin. liefs x

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 10 juni 2014

   Jaa daar ben ik zelf ook erg benieuwd naar ๐Ÿ˜‰ maar er zullen er vast genoeg langs komen op mijn blog ๐Ÿ™‚

   Beantwoorden
 6. Florentine 9 juni 2014

  Wat té gek!!! Ben benieuwd wat je er allemaal voor foto’s mee gaat maken, maar ik zie het vast wel voorbij komen op je blog! X

  Beantwoorden
 7. Susan 10 juni 2014

  Zelf ben ik ook een canon, maar ben al een tijdje op zoek naar een goede ‘upgrade’. Ben benieuwd naar de foto’s die je hiermee gaat maken, wie weet trekken die me over de streep haha. Geniet ervan en expirimenteer zou ik zeggen ๐Ÿ™‚ Superleuk ook dat je nog een fotootje van je eerste cameraatje opgeduikeld hebt!

  Beantwoorden
 8. Rianca 10 juni 2014

  Wauw! Goede aankoop. Hier ook een eigenaresse van een Canon. Ik zeg gewoon heel veel fotograferen en standen van je camera uitproberen. Dan leer je het snelste.

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 10 juni 2014

   Ja dat lijkt me inderdaad de snelste manier om het een beetje onder de knie te krijgen. Maar een cursus kan ook geen kwaad denk ik zo. En lijkt me leuk ook! ๐Ÿ™‚

   Beantwoorden
 9. Justine A 10 juni 2014

  Goede aankoop! Ik heb zelf in januari een 600D gekocht en heb nog nooit zovaak mijn camera erbij gepakt. Super blij ben ik ermee! Bij mijn camera zat een voucher waarmee ik een eendagscursus voor 20 euro kon doen. Ik kan een cursus zeker aanraden, in 1 dag heb ik al zo veel geleerd, laat staan als je een hele cursus volgt! Have fun ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 10 juni 2014

   Dat is goed om te horen! Ik hoop dat ik hem zelf ook heel veel ga gebruiken! Een cursus (al is het van 1 dag) lijkt me inderdaad geen overbodige luxe. Er zitten zo veel opties op dat ik dat niet allemaal zelf kan uitvogelen!

   Beantwoorden
 10. anniek lammersen 10 juni 2014

  Leuk! Ben benieuwd naar de foto’s! Het is even een investering maar dan heb je ook wat!

  Beantwoorden
 11. Ingrid 10 juni 2014

  Volgens mij ben je nog een camera vergeten: je hebt ook nog een poging gedaan om met de analoge Canon van Pieter aan de slag te gaan :)!

  Beantwoorden
 12. Sas 11 juni 2014

  Heel erg veel plezier met de nieuwe camera! Ik gebruik veel m’n telefoon en heb een ‘simpele’ camera die ik gebruik voor vakanties e.d.

  Beantwoorden
 13. Anonymous 11 juni 2014

  Prachtig fototoestel.

  Martie

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge