Oranje koorts!

Had ik er voor gisteravond nog weinig vertrowen in (samen met zo’n beetje de rest van Nederland), heb ik er na de 5-1 overwinning op Spanje opeens veel meer vertrouwen in! Wat een fijne wedstrijd om naar te kijken zeg. Ik ben er sowieso dol op: het EK en het WK voetbal. Heel het land dat oranje kleurt en met zijn alle voor de buis hopen dat Nederland goed speelt en wint! Maar dit jaar had ik het gevoel alsof er minder vlaggetjes hingen en dat mensen toch niet zo heel enthousiast waren. Oefenwedstrijden gingen niet echt lekker, veel spelers die niet heel erg bekend waren.. Spanje in de groep hebben. En dan spelen ze hun openingswedstrijd tegen Spanje opeens zo fantastisch! Bij mij is het vertrouwen weer helemaal terug!

Ik ben nooit helemaal fan van voetbal kijken in de kroeg. Hoewel het meestal erg gezellig is, moet je meestal de hele wedstrijd staan en kan je het toch niet zo goed zien als dat je thuis zou kijken. Gisteren hadden Michael en ik dan ook geregeld dat onze vrienden (of in ieder geval een groot deel ervan) bij ons kwam kijken. We hebben een lekker grote tv, en op onze bank en stoelen paste het net: met zn 11 hebben we gekeken. Wat een feest dat ze zo goed speelden! Dat doet de mens goed!

Ik woon zelf in een buurt waar wel lekker veel mensen oranje vlaggetjes ophangen. Afgelopen maandag (op mijn vrije dag) trok ik er dan ook even met mijn nieuwe camera op uit om wat foto’s van die leuke feestelijkheden te maken. Hieronder iets van het resultaat!

Kom maar op met die wedstrijden tegen Australië en Chili! Ik heb er groot vertrouwen in dat we die na Spanje ook makkelijk aan kunnen. Kom maar op met die knock out fase!

Hebben jullie al een beetje last van Oranje koorts?

20 Comments

 1. Bo Epke 14 juni 2014

  Leuk! Ik had echt nooit wat met voetbal, ook niet WK of EK, maar dit jaar drink ik bier en dat maakt het toch wat leuker. Hopen dat ik nog een keer in Nederland ben voor een wedstrijd, tot nu toe ziet het er naar uit dat ik veel ga missen.

  Beantwoorden
 2. Alexa Op 't Land 14 juni 2014

  Wat leuk versierd enz. ik heb gister ook gekeken en hard gejuicht!

  Beantwoorden
 3. Ingrid 14 juni 2014

  Leuk, die foto’s!!!

  Beantwoorden
 4. Jenn 14 juni 2014

  Leuk! Ik heb ook helemaal niks met voetbal, maar de sfeer eromheen vind ik erg leuk en natuurlijk zou ik het geweldig vinden als ze zouden winnen! Leuke foto’s!

  Beantwoorden
 5. Theonlyfashionprincess 15 juni 2014

  Haha geweldig die 5-1!

  Beantwoorden
 6. Todays Lovely 15 juni 2014

  Erg leuk!

  Beantwoorden
 7. Manon 15 juni 2014

  Ik heb niet zoveel met voetbal en vind de eerste paar wedstrijden dan ook niks aan (ik kijk ook niet echt) maar als Nederland verder komt dan vind ik het hele sfeertje wel heel erg leuk. Iedereen is dan één, geen Ajax/Feyenoord fans nee allemaal gewoon voor Oranje!

  Beantwoorden
 8. FAYE lc 15 juni 2014

  erg leuke post!
  en wat een mooie wedstrijd was het he! jhahahahah 5-1

  XOXO faye P.S ER STAAT EEN WINACTIE ONLINE, DOE JE MEE? kLIK

  Beantwoorden
 9. Kirsty 15 juni 2014

  Leuk artikel! Ik moet eerlijk bekennen dat ik er van tevoren weinig vertrouwen in had, maar nu toch wel een beetje hoop krijg dat we nog ver gaan kopen haha!

  Beantwoorden
 10. iThinkPink 15 juni 2014

  Leuk artikel!

  Beantwoorden
 11. Malu Swartjes 15 juni 2014

  leuke post! Ik heb het niet gekeken (schaam schaam) maar er wel alles van mee gekregen door het gejoel en vuurwerk in de straat haha
  xx
  The Stylish Confessions

  Beantwoorden
 12. Ja ik heb ook last van de oranje koorts hoor! haha

  Beantwoorden
 13. Typisch Tam 15 juni 2014

  Haha, ja de oranjekoorts is hier ook toegeslagen hoor! Ik heb zelf geen vlaggetjes of andere oranje attributen in huis maar we kijken toch nog aardig wat wedstrijden, lang niet allemaal, maar voor 2 niet voetbalfans is dat al heel wat! En gaaf hè, die openingswedstrijd, nooit verwacht maar daarom des te leuker! Gogo Nederland!

  Beantwoorden
 14. nathslife 16 juni 2014

  Mooi om te zien dat het vertrouwen in het Nederlandse team zo is omgeslagen sinds vrijdag! Kom maar op met die oranjekoorts 🙂

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 18 juni 2014

   Haha ja mooi is dat idd he, ik ben er zelf ook schuldig aan: NL kwam niet heel ver in mijn WK pool/poule (hoe schrijf je dat?), maar heb er nu toch ook aardig wat vertrouwen in gekregen! 🙂

   Beantwoorden
 15. Loïs 16 juni 2014

  Normaal ben ik nooit fan van voetbal, maar voor NL scoor ik graag wat oranje items!

  http://lovesbeautyfashion.blogspot.nl/

  Beantwoorden
 16. Dascha Boonstra 16 juni 2014

  Leuk! Ik heb echt weer zin in de wedstrijd haha!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  Beantwoorden
 17. Sas 17 juni 2014

  Totaal niet. Staat morgen een blogje van gepland 😛

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge