Hebben!

Michael en ik wonen ondertussen alweer bijna drie jaar in ons huisje (in mei kregen we de sleutels). Afgelopen juni liet ik met wat foto’s op mijn blog zien hoe ons huisje is ingericht. Voor geïnteresseerden, hier is de link. In de tussentijd is er, naast dat we een grotere tv hebben gekocht, helemaal niks, noppes, nada aan de inrichting veranderd. En dat is prima, want ik ben nog steeds erg tevreden, Maar er is nog 1 ding in huis dat ik nog heel graag wil hebben! Oké eigenlijk twee: het allerliefste wil ik een kat maar die mag ik van Michael niet hebben (gemeen hè! :(). Maar wat ik nog wel mag hebben, en wat ik ook nog heel graag wil is een mooie vitrinekast. We hebben er een goede plek voor: naast de bank, waar in december altijd de kerstboom staat (waar die dan terecht gaat komen zie ik dan wel weer, want een kerstboom mag bij mij niet ontbreken!). En ik weet ook al hoe hij er ongeveer uit moet gaan zien. In ieder geval wit, en het liefst een oude kast. Want die vind ik vaak het mooist.

Daar, naast de bank moet ie komen!

Hij zal ook heel erg goed van pas komen: onze keuken is niet zo groot en de kastjes puilen uit met pannen en servies, terwijl we daar helemaal niet zo veel van hebben. In onze vitrinekast to be kan dan ons servies staan. Dan kunnen de rest van de keukenkastjes gevuld worden met keukenapparatuur en pannen en eten en en en.. Ja die keuken komt verder ook wel vol.

De zoektocht moet nog wel beginnen. Ik heb wel al een beetje rond gekeken op marktplaats maar ik vind het altijd echt heel erg moeilijk om op foto’s in te schatten hoe zo’n kast er nou in het echt uit ziet. En hoe hij voelt, of ie wel een beetje stevig is enzo. Ik ben eigenlijk ook helemaal niet van het online winkelen. Verder dan een paar nagellakjes en een tv en laptop ben ik nooit gekomen.. Nee, nog nooit heb ik online kleding gekocht. Ik wil mijn kleding namelijk graag eerst passen om te kijken of alles goed zit, en terug sturen vind ik ook zo’n gedoe. En met een kast is dat nog allemaal een tandje lastiger: pak die maar weer opnieuw in de doos in om hem vervolgens weer naar het dichtstbijzijnde postkantoor te brengen om hem te retourneren.. Dat werkt niet, het moet in 1 keer goed. Mijn zoektocht naar de perfecte vitrinekast zal dus waarschijnlijk niet online gebeuren, maar in real life. Maar waar ik dan moet beginnen weet ik niet zo goed.

Hebben jullie nog tips voor winkels waar je zulke kasten kan vinden?

9 Comments

 1. Sas 12 april 2014

  Zo’n mooie vitrine kast wil ik ook ooit nog, in een ander huisje als we er plek voor hebben!

  Beantwoorden
 2. Ingrid 12 april 2014

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  Beantwoorden
 3. Ingrid 12 april 2014

  Laten we samen op zoek gaan!! Ik heb er nu al zin in 🙂

  Beantwoorden
 4. Sisters and Sisters 12 april 2014

  leuke vitrine kast x http://www.sistersandsisters.com

  Beantwoorden
 5. Svenja 13 april 2014

  Succes met de zoektocht! Zo een kast lijkt me ideaal, wij hebben namelijk ook een kleine keuken en op geven moment kan je gewoon niks meer kwijt. En aaah wat flauw dat je geen kat mag!

  Beantwoorden
 6. Bo Epke 14 april 2014

  Ik ben juist dol op marktplaats, niet alleen wegens een klein budget, maar ook omdat er vaak dingen op staan die niet meer ‘in’ zijn en daarom in de meeste winkels niet te krijgen is. En juist als het oud is, is de kwaliteit een stuk beter. Als ik je dan wat tips kan geven:

  Zoek in de buurt, op hooguit 30 km. Zo kan je altijd even langsrijden als het je heel erg aantrekt maar je niet weet hoe het er in het echt uit zien.

  Zoek op veel verschillende trefwoorden. Als je een beetje door hebt welke trefwoorden de verkopers gebruiken, zoek daar dan zelf ook op. Als je enkel onder categorie kijkt zie je dan net die ene niet die een niet al te slimme verkoper onder een verkeerde categorie heeft geplaatst.

  Nooit bieden! Dan ga je met de andere geïnteresseerde alleen maar de prijs opdrijven. Bel of mail met de prijs die je wil betalen en zeg dat je langs wil komen.

  En als laatste: zorg dat je koopt bij iemand die er niet ontzettend een slaatje uit wil slaan. Er zijn genoeg mensen die een leuk kastje voor 50 euro kwijt willen en ook genoeg die naar de aanschafwaarde gaan kijken en alle biedingen afslaan.

  Maar ik kan ook wel weer snappen dat je best wat uit wil geven aan HET laatste meubelstuk in jullie mooie huis en nu je werkt is het geld er ook, sowieso Loods 5 maar eens bezoeken. Allemaal héél mooi!

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 19 april 2014

   Ah dat zijn wel nuttige tips Bo! Wie weet dat ik het toch nog uit ga proberen op Marktplaats! En Loods 5 had ik idd zelf ook al in gedachte. Daar heb ik al wel eens hele mooie kasten gezien!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge