Sauna aan huis

sauna dakraamMensen, wat was het heerlijk weer de afgelopen dagen (of weken, de tijd vliegt). Wat kan ik toch genieten van de zomer! Maar ik zou geen Nederlander zijn als ik vervolgens ook niet wat te klagen zou hebben. Aangezien wij op de bovenste verdieping van een appartementen complex zitten is het hier namelijk redelijk warm binnen. In de ochtend staat de zon vol op onze slaapkamer (het komt dan ook geregeld voor dat ik al lekker vroeg de slaapkamer uit word gejaagd door de warmte) en op het dakraam in de woonkamer, en vanaf een uurtje of twee piepen de eerste zonnestralen alweer aan de voorkant van ons huis door de ramen. Ik kan je vertellen dat dat warm is! Met de temperaturen van de afgelopen dagen loop ik dan ook lekker de hele dag (als ik thuis ben dan) in mijn bikini (en oké, soms stiekem ook gewoon in mijn ondergoed) rond. Maar als je huis net een sauna is dan is dat natuurlijk nog steeds redelijk warm ;). 

Nu hebben we voor de grootste raampartij (die aan de voorkant van het huis dus)  wel dikke gordijnen, maar dan zitten we nog steeds met het probleem van het dakraam waar ook lekker veel zon naar binnen komt. Een dakraam gordijn zou hier de perfecte oplossing voor zijn. Zo’n gordijn past namelijk precies in het raam en je hebt ze ook nog eens in zonwerend materiaal waardoor de warmte grotendeels buiten blijft. Ideaal denk ik zo. Hoewel ik die sauna dan wel weer moet missen. Dilemma’s, dilemma’s!

Nu moet ik ook opeens denken aan Michael’s grote droom zodra we ons eigen huis hebben: rolluiken. Rolluiken overal. Die zijn perfect om het licht buiten te houden (want ja, licht dat is het ook al heel erg vroeg in onze slaapkamer ;)) en houdt volgens mij ook goed de warmte buiten de deur (of moet ik zeggen ramen). Zo zie je maar weer dat Roy Donders een grote leermeester is. Wat ik dan allemaal van Roy Donders leer? Dat rolluiken fantastisch zijn én van hem leerde ik ook het trucje om je huis heerlijk te laten ruiken: door wat wasverzachter met wat water in een steelpannetje te laten pruttelen om het fornuis: een heerlijk ruikend huis tot gevolg, en als je nou ook nog eens wasmiddel met hammam geur vindt is je hele sauna aan huis gevoel compleet (maar in dat geval zonder de rolluiken en dakramen, maar dat lijkt me logisch).

P.s. voor de nieuwsgierige aagjes onder mijn lezers, in 2013 deed ik een keer een hometour, dat artikel kan je hier vinden. Na die tijd werd er nog een kleedje en wat accecoires toegevoegd én natuurlijk mijn fantastich mooie kast.

Kennen jullie nog meer wijze lessen van Roy Donders?

Knipsel

11 Comments

 1. Nesrin 8 juli 2015

  Ik ga een pan met water en wasverzachter laten pruttelen! Heerlijk.
  Rolluiken zijn ideaal daar heb ik vorige week Met het warme weer goed van genoten.
  Nesrin onlangs geplaatst…Challenge: Istanbul Marathon 2015My Profile

  Beantwoorden
 2. Morgaine 8 juli 2015

  Ik zou het doen van die afwerende rolgordijnen, het blijft wel iets koeler maar de sauna blijft hoor 😉 Het is maar een paar graden verschil vaak, tenzij je ook met ventilatoren gaat werken, hahaha

  Van Roy heb ik niets geleerd, klinkt leuk allemaal, ruikt lekker misscchien, maar het trekt ook weer insecten aan, die ruiken het namelijk ook 😉 Dat beseffen weinig mensen. Daarbij, mijn keuken ligt aan de hele andere kant van het huis dus hoe zou ik de geur die dan in de keuken hangt, mijn woonkamer in moeten krijgen?

  nee, ik pak wel een brandertjes met een lekkere frisse olie nu in zomer, iets wat insecten ook tegen houdt.

  Of wierrook… salie 😀

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Raad de stadMy Profile

  Beantwoorden
 3. sammie 8 juli 2015

  Lijkt me inderdaad best vervelend als het zo warm word in huis. Wij hebben van het weekend een airco aangeschaft, dat is genieten, misschien ook een oplossing voor jullie 🙂
  sammie onlangs geplaatst…Wist je dat..My Profile

  Beantwoorden
 4. Dina 8 juli 2015

  Ehhhm… Roy Donders.. Ik moest dus even Googlen wie dat in hemelsnaam is (dat soort dingen krijg je dus als je geen tv hebt).
  Dina onlangs geplaatst…Dit kan ook weer van mijn lijstje: FaithlessMy Profile

  Beantwoorden
 5. Danielle 8 juli 2015

  Wat een tip met die wasverzwachter.. werkt dat echt?? Nu wil ik dat testen haha
  Danielle onlangs geplaatst…VIDEO | Mijn favoriete schoenenMy Profile

  Beantwoorden
 6. Northflix 8 juli 2015

  Rolluiken zijn inderdaad geweldig! Alleen ik wist dan nooit meer hoe laat het was/was mijn gevoel voor tijd kwijt.
  Northflix onlangs geplaatst…Het prachtige Gent door de ogen van SilkeMy Profile

  Beantwoorden
 7. Ysanne 8 juli 2015

  Haha die tip van Roy las ik ooit ook ergens. Misschien toch maar eens uit proberen, ons huis ruikt namelijk soms nogal vochtig.
  Ysanne onlangs geplaatst…10 X GEDACHTES TIJDENS PRETTY LITTLE LIARSMy Profile

  Beantwoorden
 8. Svenja 8 juli 2015

  Ik ben ook dol op de zomer, maar die hitte die in huis ontstaat is inderdaad minder prettig! Wij hebben maar gelijk een ventilator aangeschaft, slaapt een stuk koeler!
  Svenja onlangs geplaatst…Lifefood Goodies + WIN Foodpakket ter waarde van €50,-My Profile

  Beantwoorden
 9. Kaylee Roxanne 8 juli 2015

  Ik ben gek op warmte, maar het is toch wel erg vervelend als je ’s ochtends je bed uitzweet terwijl je uit mocht slapen. Rolluiken zijn inderdaad een goed idee, maar zo’n gedoe om op een schuin raam te installeren. Gelukkig koelt het nu ’s nachts een beetje af, dus hopelijk heb je vannacht een goede nachtrust!
  Kaylee Roxanne onlangs geplaatst…De gazelle en de leeuw in de telefoonwinkelMy Profile

  Beantwoorden
 10. Kiss & Make-up 9 juli 2015

  Hier is het binnen meestal heel koel, maar met deze temperaturen wordt ’t hier toch ook serieus heet binnen! Acht, voor die paar weken per jaar dat ’t duurt vind ik het niet zo erg.
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Make-up look | Quick, Kiss the Bride before she goes on Honeymoon!My Profile

  Beantwoorden
 11. Jenn 9 juli 2015

  Rolluiken zijn fantastisch! Wij hebben er ook één, overdags kan hij dicht blijven, en ’s nachts zetten we hem bijna dicht maar laten we de deur er achter open. Zo is het huis wel afgesloten en kan er niemand naar binnen, maar waait het toch lekker door en komt de koelte erin.
  Jenn onlangs geplaatst…Gedumpt en verlaten!My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge