Update van onze woonkamer!

Hiep, hiep, hoera! Met het binnen komen van onze salontafels (na ruim 4 maanden), en het afvoeren van onze oude bank is onze woonkamer eindelijk bijna helemaal af. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wel wat! Nou moet ik eigenlijk ook meteen bekennen dat de tijd vliegt.. Want hoewel vier maanden wachten op twee salontafels natuurlijk best lang is, is het ook zo dat we alweer bijna een jaar de sleutels van ons huisje hebben. Een jaar! En dat is behoorlijk snel gegaan. Hoog tijd voor een update van hoe onze woonkamer er nu bij staat!
Goed, we begonnen dus in juli met een woonkamer die, hoe zal ik het netjes zeggen? Niet zo onze smaak was (zie bovenstaande foto). Blauw en glitterig behang, een hoogpolig tapijt met bizarre patronen en bruine kozijnen (over de gordijnen zal ik helemaal niks zeggen…). Na een paar maanden flink te hebben huis gehouden was het in september tijd om te verhuizen.

Langzaamaan begon het steeds meer te worden zoals we wilden. Eerst werd de lamp boven de eettafel opgehangen, toen kwam onze ‘nieuwe’ bank. Gevolgd door de kast, het schilderij dat we op de veiling ‘wonnen’, en de laatste weken: lekker veel plantjes, onze nieuwe huiskamer stoelen en de salontafels. Ik ben zelf erg ontzettend tevreden over het resultaat. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wel wat!

En dan nu.. de foto’s!

Er zijn nog maar een paar dingen die voor nu op het programma staan in de woonkamer voordat ik het helemaal af kan noemen. Ten eerste moeten er nog gordijnen bij het keukenraam komen. We hebben ze wel al uitgekozen. Het enige wat ons nog te doen staat is het opmeten van de ramen zodat we ze kunnen bestellen. Het tweede, en wellicht nog wel belangrijker zijn de lampen. Een sta lamp, en een hanglamp. Met die hanglamp  hebben we bewust even mee gewacht tot de salontafels er waren, zodat we goed kunnen inschatten hoe hoog (of laag) die kan hangen. Zoals je op bovenstaande foto kan zien zit er al een plekje waar de lamp komt te hangen aan het plafond. Nu nog een mooie uitzoeken die bij de rest van ons interieur past! Ik heb alvast een kijkje genomen bij de lampen op de website van otto.nl, en een paar mooie exemplaren gezien. Nu nog de knoop door hakken!

Last but not least willen we nog een nieuw tv-meubel. Al hebben we daar niet al te veel haast mee omdat het tv meubel dat we nu hebben er nog prima mee door kan. Het is het laatste overblijfsel van ons oude huis (hij stamt zelfs af uit mijn oude studentenkamer waar ik op mijn 19e in ging wonen). Hoogst waarschijnlijk kom ik ook weer bij jullie terug als de woonkamer (en eetkamer en keuken 😉 ) écht helemaal af is!

Wat vind je van onze woonkamer op het moment?

12 Comments

 1. Morgaine 17 mei 2017

  Het ziet er tip top uit, heerlijk dat alles echt van jullie wordt nu, en echt jullie huisje 😀

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Robbert Dijkgraaf – The Mind of the UniverseMy Profile

  Beantwoorden
 2. Ayla 17 mei 2017

  Waarschijnlijk het verkeerde focuspunt, aangezien het eigenlijk om je tafeltjes ging, maar wat een mooi schilderij! En wat een immens verschil met hoe het was zeg 🙂 Kan een huis toch opknappen van een likje verf en een nieuwe vloer!
  Ayla onlangs geplaatst…Het voordeel van: koud douchen (oké, alleen afspoelen dan)My Profile

  Beantwoorden
 3. Romy 17 mei 2017

  Wauw, wat een verschil inderdaad! Het ziet er nu zoveel hipper en moderner uit. Ik vind die bruine stoel heel gaaf en ook dat schilderij met de felle kleuren is prachtig. Mooi ingericht zo!
  Romy onlangs geplaatst…6 simpele tips voor iets meer zelfvertrouwenMy Profile

  Beantwoorden
 4. Nesrin 17 mei 2017

  Heel mooi Bente! Ik vind de bruine stoel gaaf. Mooie ingericht.

  Beantwoorden
 5. Saskia 17 mei 2017

  Ziet er erg gezellig (en groen, vergeleken met onze woonkamer) uit! Leuk om te zien 🙂 Zelfde stijl keuken<3

  Beantwoorden
 6. Rachel 18 mei 2017

  Wauw ziet er erg goed en strak uit zeg! heerlijk

  Beantwoorden
 7. Danique 18 mei 2017

  Wat een verschil zeg! Ik vind echt dat het heel erg mooi is geworden. Leuk met al dat groen!
  Danique onlangs geplaatst…#DIYmetViking evenementMy Profile

  Beantwoorden
 8. Charèl 18 mei 2017

  Heel mooi! Ik vind die planten zo ontzettend leuk!
  Charèl onlangs geplaatst…Wat moet ik hier nou mee?My Profile

  Beantwoorden
 9. Karin 18 mei 2017

  Wat is het mooi geworden! Ik vroeg me af wat jullie op de vloer hebben liggen? Wij zijn op het moment bezig om een vloer te kiezen voor ons nieuwbouwhuis, maar vanwege de vloerverwarming wordt alles een stuk duurder dan verwacht… :/

  Beantwoorden
 10. Marielle 18 mei 2017

  Wat een verschil! Ziet er mooi strak uit inmiddels 🙂

  Beantwoorden
 11. Evelyne 18 mei 2017

  Ziet er leuk en gezellig uit! Waauw!
  Evelyne onlangs geplaatst…Mijn leven zoals het is #47 | Help, hoe run je nu een blog met 2?My Profile

  Beantwoorden
 12. […] het verhuizen of net naar hun nieuwe woning verhuisd? Ik bedoel: Laura, Ayla, Benthe, Irene, Bente en Shifra zijn allemaal in stadia van verhuizen, huizen inrichten of opknappen. Is het een […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge