Spring has sprung! 15 dingen om te doen in de lente

Whoehoeee, vandaag is het eindelijk zo ver! We hebben de winter officieel weer overleefd en het is lente! Hoewel het op dit moment (in ieder geval op 20 maart) nog aardig grijs en regenachtig was hangt de belofte van de lente in de lucht! Het blijft langer licht, de bloemen staan in bloei (daar is mijn hooikoorts overigens iets minder blij mee), de temperaturen gaan langzaam aan weer omhoog.. De eerste lammetjes zie je weer in de wei lopen (de eerste muggen zijn trouwens ook weer gespot) en de wereld is gewoon net even wat vrolijker in de lente! We kunnen dus weer lekker buiten spelen. Kom maar op met die vitamine D! Weet je van gekkigheid even niet meer wat je moet doen? Met deze 15 tips hoef jij je de komende lente niet te vervelen!

Geniet van de lente met deze 15 tips!

– Ga naar buiten! Trek je wandelschoenen aan, stap op de fiets en geniet van wat de lente buiten te bieden heeft!
– Begin je eigen ‘moestuin’. Sinds vandaag heb ik een mini kasje op het vensterbank staan met zaadjes. Het is weer zaai seizoen dus kom maar op met die verse kruiden en groenten!
– Zodra het zonnetje schijnt is het tijd voor een terrasje! Zoek er 1 uit die in het zonnetje staat, bestel desnoods een warme thee of koffie en geniet!
– Is het weer wat minder? Duik eens de keuken in. Een nieuw seizoen betekend ook weer nieuwe groenten in het seizoen. Zoek een lekker recept met de groenten/fruit uit het seizoen en ga aan de slag.
– Als het even kan? Met blote benen naar buiten!
– In hetzelfde straatje: Met zonder jas naar buiten, uiteraard met je favoriete zonnebril op je neus.
– Schijnt de zon? Zoek een plekje uit de wind en geniet van de zon in je gezicht (al dan niet op een terrasje en met blote benen)!
– IJsjes eten! Bijvoorbeeld zelf gemaakte Danone ijsjes (man, wat heb ik daar nu spontaan zin in, lekkerrr!
– Ha, deze mag natuurlijk niet ontbreken, maar hou een lente schoonmaak! Wellicht niet het leukste klusje, wel erg fijn als je eenmaal klaar bent!
– De Oscars zijn weer uitgereikt. Bekijk op een druilerige dag alle Oscar winnende films (oke, misschien verspreid over een paar dagen ;)).
– Als we iets verder in de lente zijn: stap de auto in richting de bollenvelden. Een van mijn favoriete tripjes van de lente!
– Koop een mooie bos bloemen. Haal de lente in huis. πŸ™‚
– Ga een dagje naar een nieuwe plek uit de buurt. Dit kan een stad of dorpje zijn waar je nooit eerder bent geweest, een natuurgebied waar je nooit komt of een winkel in de buurt waar je altijd al eens naartoe wilde maar nooit de tijd voor hebt genomen.
– Als het even kan: barbecueen! In de tuin, in het park, maakt niet uit waar. Wat is er fijner dan eten in de buitenlucht?
– Last but not least: een nieuw seizoen vraagt om een paar nieuwe kledingstukken in je garderobe toch? Tijd dus om te winkelen :D.

Goed, zoals je ziet heb ik de lente kriebels al aardig te pakken. Daar bedoel ik trouwens niet de muggenbulten mee die sinds vorige week over mijn lichaam verspreid zitten. En ook niet de kriebel neus van de hooikoorts die langzaam aan weer begint op te komen. Ik bedoel het enthousiaste gevoel van de belofte van de lente! Kom maar op!

Hebben jullie nog leuke tips voor de dagen waarop je niet meer weet wat je moet doen?

12 Comments

 1. Jenn 21 maart 2017

  Leuke tips, en de vrolijkheid spat er vanaf! Ik heb geen toevoegingen hoor, mijn lentetip is vooral Ga Naar Buiten! maar dat kwam in jouw lijstje genoeg voor ;D
  Jenn onlangs geplaatst…Gewoon even kletsenMy Profile

  Beantwoorden
 2. Joor 21 maart 2017

  Wat een leuke tips!! Ik vind het zo tof dat de lente is begonnen! Weg met de winter πŸ˜› Haha ik heb eigenlijk nog niet echt een tip want de tips die jij beschrijft zou ik ook gewoon gaan doen in de lente πŸ™‚

  Beantwoorden
 3. Saskia 21 maart 2017

  Wat een fijne tips en vooral erg fijne foto’s. Ik word er gewoon een beetje blij van πŸ™‚

  Beantwoorden
 4. Sammie 21 maart 2017

  Ik vind het heerlijk dat zonnetje! Hoop zo dat het dit weekend ook zo blijft! Stuk makkelijker foto’s maken als met dat grijze weer πŸ™‚
  Sammie onlangs geplaatst…EPIC, as, post, werk en eten. Maart in een notendop.My Profile

  Beantwoorden
 5. Morgaine 21 maart 2017

  Tips die ik zelf ook met regelmaat geef aan anderen, maar dan het hele jaar door, hahahaha Echter, ook al schijnt de zon vandaag, buiten zitten met blote benen doe ik nog maar ff niet! Veeeeeeeel te koud met deze wind, wel hangt mijn wasgoed heerlijk buiten πŸ˜›

  x
  Morgaine onlangs geplaatst…HoofdpijnMy Profile

  Beantwoorden
 6. Merel 21 maart 2017

  Wat een heerlijke tips, word er helemaal blij van!! Vooral ook lekker bloemen in huis halen, dat geeft mij altijd instant het lente gevoel. En alle terrasjes die op de planning staan zijn natuurlijk ook niet vervelend. Geniet ervan chick!! Liefs, Merel
  Merel onlangs geplaatst…HAPPY BIRTHDAY BOX – WIN WIN WINACTIE!My Profile

  Beantwoorden
 7. Romy 21 maart 2017

  Dat van de Oscar-films is echt een goed idee! Ik wil La-la-land nog steeds zo graag zien. Snel maar eens doen deze lente! Een nieuwe plek in de buurt bezoeken wil ik ook zeker gaan doen. Leuk lijstje met heerlijke puntjes om deze lente waar te maken! Mooie foto’s ook trouwens! Ik krijg er echt een lentegevoel van.

  Beantwoorden
 8. Margo 21 maart 2017

  Ik wandelde vanavond met een leuke playlist op naar huis en ik werd ook zo vrolijk van het lekkere weer en dat het nog licht was. Ik heb helemaal zin in de komende weken. Lekker veel kleur in huis, het dakterras mooi maken met heel veel bloemen, oh ik ben ook echt zo’n lente mens!

  Beantwoorden
 9. Marsha 21 maart 2017

  Leuke tips heb je gegeven! πŸ˜€ Ik hou er ook van om nu bloemen in huis te hebben. Vind ik zo’n fijn sfeertje geven.

  Beantwoorden
 10. Koffiezuster 22 maart 2017

  Heerlijk!! Ik was er ook echt aan toe. En hoop mijn vitamine d weer aan te vullen! Herkenbare tips, leuk! Wij gaan er ook vaak met onze camera’s op uit! En lekker lentes muziekje aan tijdens t schoonmaken helpt ook goed!!

  Beantwoorden
 11. Nesrin 22 maart 2017

  Ik was gewoon even vergeten dat het nu officieel lente is. Ik zie nu wel veel moestuin foto’s op Instagram voorbij komen πŸ˜‰
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #64 training, Kenzo & kastelenMy Profile

  Beantwoorden
 12. Renske 2 april 2017

  Jaaa, wat een vrolijk lentelijstje! Liefde voor ijsjes, nieuwe outfits, wandelen, hardlopen (okΓ©, dat zal een haat-liefdeverhouding gaan worden, haha), bloemen Γ©n moestuintjes! Toevallig zag ik vandaag in de folder van de Leen Bakker een heel tof buitenkasje. Wij hebben namelijk in onze tuin niet megaveel ruimte voor een grote moestuin. Dan maar stapelen in een kasje, haha.
  Renske onlangs geplaatst…20 dingen die ik dit voorjaar wil doenMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge