Drie weekenden, drie boeken…

spannende-boeken Dat ik wat sommige zaken betreft geen mate kan houden werd de afgelopen weekenden maar weer pijnlijk duidelijk. En dan bedoel ik trouwens niet de katers die ik had door de te grote hoeveelheid alcoholische versnaperingen (één van de dingen, naast bijvoorbeeld chocola waar ik dus geen mate in kan houden 😉 of klink ik nu teveel als een alcoholist, want dan ben ik echt niet hoor!). Nee, ik heb het over lezen en dan met name spannende boeken. Als ik eenmaal in een verhaal zit kan ik gewoon niet stoppen. Moet. Doorlezen! En zo is het al drie weekenden op rij voorgekomen dat ik een hele dag op bed of op de bank doorbracht, en mocht Michael niks tegen me zeggen totdat het boek uit was. Oeps. 

Zo begon ik een paar weken geleden met Hypnose van Lars Kepler. Deze had ik voor kerst gevraagd (want met kerst krijgen we traditiegetrouw altijd een boek van mijn opa en oma) omdat Sas van iliveformydreams.com zo enorm fan was van deze schrijvers (het is geloof ik een getrouwd stel). Ik hou enorm van spannende (of bloederige, zo zou je het ook kunnen noemen) thrillers en aan spannend en bloederig voldeed dit boek duidelijk. Verklappen waar het boek over gaat doe ik niet, maar een aanrader vond ik dit zeker wel.
spannende-boekenVorig weekend (en daar bedoel ik niet afgelopen weekend mee) was ‘IJstweeling’ van S.K. Tremayne aan de beurt. Op zondag was het lekker weer en besloten Michael en ik naar het park te gaan om van het zonnetje te genieten. Boekje mee, je kent het vast wel. De rest van de dag was ik dus niet aanspreekbaar want dat boek werd diezelfde dag nog uitgelezen. Dit boek was niet per se bloederig, maar vooral creepy als je het mij vraagt. Dit boek gaat (zonder spoilers uiteraard) over een gezin dat een kindje (en eeneiig tweelingzusje) verliest, wat volgt is veel verwarring als ze besluiten de stad te verlaten en het kindje beweerd dat ze haar dode zusje is.. Heel kort het eerste hoofdstuk samengevat.. En anders dan creepy (en het feit dat ik door MOEST lezen) kan ik het niet omschrijven ;).

Afgelopen weekend volgde het laatste, en ik denk ook het leukste, boek. Het gaat om Mooie Meisjes van Karin Slaughter. Nu ben ik sowieso al jaren fan van de boeken van Slaughter, maar dit was geloof ik het eerste boek dat ik las dat niet afkomstig was uit de ‘Sara Linton’ reeks (de hoofdrolspeelster van een heleboel van haar boeken). Dit is een op zichzelf staand boek en holy moly wat was deze spannend! Het is trouwens ook een heel dik boek, zo’n 500 pagina’s.. Ik begon op vrijdagavond, met een uurtje lezen. Op zaterdag las ik een paar uurtjes en op zondag heb ik weer vrijwel de hele dag liggen lezen (onaanspreekbaar dus) totdat hij uit was (om half 6, precies op tijd om nog eten te gaan koken). Ook hier weer geen samenvatting maar man, man, man… Bloederig en spannend was dit boek zeker!

Mocht je dus nog op zoek zijn naar een leuk boek, en hou je wel van een beetje spanning en sensatie dan kan ik je zeker Mooie Meisjes van Karin Slaughter aanraden! Hoewel Hypnose en IJstweeling ook allebei aanraders zijn vond ik Mooie Meisjes toch nét iets beter en spannender (en bloederiger, dat ook). Een prima boek voor op het strand, tenzij je van iets luchtigs en vrolijks houdt, want dat zijn alle drie de boeken zeker niet ;).

Wat is jullie favoriete boeken genre?spannende-boeken

13 Comments

 1. Jenn 18 augustus 2015

  Lijken me goeie boeken 🙂 Ik lees allerlei genres, maar als ik moet kiezen is mijn favoriet toch wel fantasy. Maar young adult en thrillers lees ik ook graag.
  Jenn onlangs geplaatst…#Groeifactor 6: Spread the love, familie en vriendenMy Profile

  Beantwoorden
 2. Monique | WritingMonique 18 augustus 2015

  Klinken als goede boeken! Mijn favoriete genre is toch wel romans, of nonfictie.
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Mini PoppenhuisMy Profile

  Beantwoorden
 3. Henrieke 18 augustus 2015

  Over mooie meisjes heb ik alleen nog maar goede dingen gehoord.. Lars Kepler ben ik ook benieuwd naar! Ik heb van beide nog nooit iets gelezen. Ik heb niet echt een favoriet genre, lees het liefst zo veel mogelijk verschillende dingen 🙂
  Henrieke onlangs geplaatst…Dingen waarvan ik foto’s maak op vakantieMy Profile

  Beantwoorden
 4. Morgaine 18 augustus 2015

  Wat is mijn favo genre, ja… nou ik zou zeggen, kom eens kijken, een foto rondje door mijn boekenkast, en je weet het 😀
  https://mymorgaine.wordpress.com/2015/06/05/boeken-trends/

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…De geld in je leven TagMy Profile

  Beantwoorden
 5. sammie 18 augustus 2015

  Wauw, heerlijk dat je zo lekker veel gelezen hebt! Ik kan er nog steeds de rust niet voor vinden
  Ik heb je getagd vandaag 🙂
  sammie onlangs geplaatst…Meet my boyfriend tagMy Profile

  Beantwoorden
 6. Ysanne 18 augustus 2015

  Heerlijk vind ik dat, als je helemaal IN een boek zit. Klinken als goede (en spannende!) boeken 🙂
  Ysanne onlangs geplaatst…5 X ‘IK KAN WEL DOOR DE GROND ZAKKEN’My Profile

  Beantwoorden
 7. Nesrin 18 augustus 2015

  Ik ben benieuwd naar Mooie Meisjes. Ik lees eigenlijk nooit geen spannende boeken, maar het klinkt toch wel aantrekkelijk om hieraan te beginnen.

  Beantwoorden
 8. Sas 18 augustus 2015

  Ik heb de 2 onderste al gelezen, toffe boeken. De bovenste staat nog op mijn moet-ik-lezen-lijstje
  Sas onlangs geplaatst…Over onze mooiste vakantiebestemmingen (tot nu toe)My Profile

  Beantwoorden
 9. Renske 18 augustus 2015

  Klinken als goede boeken! Zelf ben ik vrij wisselend in de genre die ik lees. De ene keer thriller of waargebeurd, de andere keer een lekkere feel-good.
  Renske onlangs geplaatst…Sunday Baking Day – FrambozensandwichMy Profile

  Beantwoorden
 10. Anne-Sterre 18 augustus 2015

  Dat heb ik ook, als ik in een goed boek zit dan kom ik er ook niet snel meer uit. mij maak je blij met drama of thrillers.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Tijdgebrek in de vakantieMy Profile

  Beantwoorden
 11. Sara - Window On My Wardrobe 18 augustus 2015

  Als er iets is wat ik echt niet doe is het boeken lezen, wegens gigantisch tijdsgebrek en ook niet zo’n voorliefde voor liefde. Toch klinken de boeken zeker wel interessant. Wie weet, op een dag begin ik er toch nog aan 😉

  X Sara
  Sara – Window On My Wardrobe onlangs geplaatst…New From Italy & Last SalesMy Profile

  Beantwoorden
 12. Laura 19 augustus 2015

  Klinkt als leuke boeken! Ik ben benieuwd naar mooie meisjes! Die ga ik binnenkort eens lezen.

  Beantwoorden
 13. Margo 20 augustus 2015

  Ah fijn dit! Ben altijd op zoek naar nieuwe goeie boeken. Mooie Meisjes heb ik al veel over gelezen! Tijd om het zelf eens te gaan lezen 🙂 hoewel Ijstweeling me ook top lijkt!
  Margo onlangs geplaatst…Happy happy joy joyMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge