Final countdown: nog 5 dagen te gaan!

It’s the final countdown! Ja ja, het aftellen is begonnen, 2014 is bijna voorbij en we beginnen weer bijna aan het jaar 2015! Tot en met de 31e tel ik met jullie af met verschillende favorieten.  Vandaag mijn favoriete films en tv series.

Ik moet toegeven, ik kijk niet extreem vaak films. Naar de bios gaan vind ik erg leuk, maar Michael is er niet zo’n van fan. Die kijkt liever thuis een film (zodat ie pauze kan houden wanneer ie wil, kan liggen in plaats van zitten en ga zo maar door). De keren dat ik het afgelopen jaar dan ook in de bios te vinden was zijn op 1 hand te tellen. De film die ik in de bios heb gezien en die het meeste indruk maakte, of nou ja, indruk.. Die ik het leukste vond was the Wolf of Wall Street. Ik vraag me af of er nog mensen zijn die hem niet gezien hebben, maar zo niet dan zou ik je zeker aanraden om hem te kijken. Hoewel hij bijna drie uur duurt (en we inclusief alle reclames en trailers  zeker wel drie uur in de bioscoop stoelen hebben gezeten) heb ik me geen seconde verveelt of gedacht ‘is ie nou bijna afgelopen?’. De tijd vloog voorbij. Een bizar verhaal, al helemaal als je je bedenkt dat hij ook nog eens op een waargebeurd verhaal gebaseerd is (al kan ik me voorstellen dat het één en ander wat gedramatiseerd is ;)). In ieder geval een erg vermakelijke film die zeker het kijken waard is!

Vorige week in Maastricht keken we een film op de hotelkamer. Een oude film,  afkomstig uit 1994, namelijk the Shawshank Redemption. Michael verklaarde me voor gek dat ik hem nog nooit gezien had. Blijkbaar een heel bekende film. En terecht. want ik vond hem super goed! Dus als je, net als ik, al 20 jaar onder een steen hebt gelegen en deze film niet kent? Kijken! Met een voice over van Morgan Freeman kan je trouwens niet mis gaan (die man heeft de beste verhalen-vertel stem) en de acteurs zijn stuk voor stuk goed. Dus op de valreep nog gezien, maar echt een heel goede film die je gezien moet hebben!

In het vliegtuig terug van New York besloten Michael en ik tegelijkertijd dezelfde film te gaan kijken (1, 2, 3 NU op afspelen drukken). We besloten voor Intouchable te gaan,  een film waar ik wel al veel goeds over had gehoord maar eigenlijk geen idee van had waar hij over ging. Hij staat niet voor niets tussen mijn favorieten want wat een leuke film! Ik heb echt keihard zitten lachen in dat vliegtuig. Heel erg grappig dus, maar ook ontroerend! En weer een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal (blijkbaar trekt dat me ;)). Ik zag toen ik laatst in de bioscoop was (om met vriendinnen Gooise Vrouwen 2 te gaan kijken) dat dezelfde regisseur en 1 van de acteurs weer een nieuwe film gemaakt hebben (Samba heet die geloof ik?). Die wil ik ook graag nog een keer zien, aangezien de eerste samenwerking echt heel goed is uitgepakt!

Naast deze drie films  zijn er nog wel meer films die waar ik echt van genoten heb in het afgelopen jaar, zo vond ik the Fault in our Stars heel erg mooi (die keek ik in het vliegtuig naar New York, ik heb de halve film zitten janken). Maar de drie hier boven vond ik toch wel het aller leukst! (plus als ik elke film die ik gezien heb ga opsommen wordt het wel een erg lange post).

Dan nog twee series waar ik de afgelopen tijd heel erg van genoten heb (had ik al gezegd dat ik enorm van Netflix hou?) en die iedereen gezien zou moeten hebben!

Om te beginnen: Breaking Bad, hier moeten we nog een aflevering of 10 van zien en dan hebben we hem helemaal ‘uit’. Mijn moeder had de eerste twee seizoenen gezien en vond het te veel dood en verderf, waardoor ik niet heel erg de behoefte had om BB te gaan kijken, maar uiteindelijk toch maar begonnen en direct verslaafd! Wat een spannende serie, met inderdaad veel dood en verderf maar voor mij niet teveel. Voor mij de eerste serie die ik helemaal van begin tot eind gezien heb (nou ja, bijna dus. Maar de laatste afleveringen komen dit jaar wel af denk ik zo).

En tot slot: Gossip Girl! De eerste twee seizoenen keek ik jaaaaren geleden toen de serie voor het eerst uitkwam. Maar,  zoals bij elke serie, haakte ik op een gegeven moment af. Tot ik weer terug kwam uit New York en nog een paar dagen vakantie had. Ik begon weer met kijken en wat een heerlijke feelgood serie is het toch. De snode plannen van Blair, de prachtige outfits die ze allemaal dragen, en New York! Een hele fijne combinatie. De eerste drie seizoenen heb ik ondertussen weer gezien: op naar de laatste drie!

Welke film of serie moet ik volgens jullie écht een keer gezien hebben?

11 Comments

 1. Sylvia 27 december 2014

  The Shawshank Redemption is een van mijn favo films! Qua series kan ik Downton Abbey aanraden 🙂
  Sylvia onlangs geplaatst…Crazy Christmas TAGMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 28 december 2014

   Dat is toch die serie die zich lang geleden in Engeland afspeelt? Heb ik ook veel goeds over gehoord!

   Beantwoorden
 2. Super mooie film met Morgan Freeman. Gossip Girl A M E N en ook Breaking Bad is een knaller.

  Heb je The Green Mile gezien?
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Squat challenge 30 dagen (work that ass!)My Profile

  Beantwoorden
  • Bente 28 december 2014

   Ooh ja die heb ik gezien, janken geblazen die film (al is daar bij mij nou niet echt veel voor nodig ;)).

   Beantwoorden
 3. Dina 27 december 2014

  OOOH The Wolf of Wallstreet, echt geweldig die film. Ik kijk nu ook eindelijk Breaking Bad en die is zo goed en zo spannend en zo geweldig (en verslavend, heel erg verslavend).
  Dina onlangs geplaatst…De dag voor kerstMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 28 december 2014

   Haha ja erg he! Zo verslavend! Michael en ik hebben het eerste seizoen echt in twee dagen tijd uit gekeken. Konden niet meer stoppen!

   Beantwoorden
 4. Lou's corner 27 december 2014

  2014 was het jaar waar ik mijn (nu) favoriete schrijver heb ontdekt: John Green! Dus The Fault In Our Stars was echt hét toppunt 😀
  En ja, Les Intouchables echt geweldig! Als ik in een dipje zit, kijk ik even gedurende 30min (dat is al genoeg) en het dipje is al direct over!
  Lou’s corner onlangs geplaatst…Preparation Christmas and New YearMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 28 december 2014

   Snap ik ja, echt een feelgood film! Fijn dat je er zo van opvrolijkt! 🙂
   Ik moet toegeven dat ik nog niks van John Green heb gelezen, maar ben wel echt heel erg benieuwd naar zijn boeken!

   Beantwoorden
 5. Britt 27 december 2014

  Game of Thrones en Dexter zijn ook leuke series! Homeland en Suits schijnen ook goed te zijn maar die heb ik zelf ook nog niet gezien.

  Beantwoorden
  • Bente 28 december 2014

   Game of Thrones moeten we inderdaad ook maar eens aan beginnen. Dexter is fantastisch (maar ben ik blijven steken bij seizoen 3, maar die ga ik zeker ook nog een keer afkijken!). En Suits en Homeland staan ook nog allebei op mijn lijstje. Damn, waar haal ik de tijd toch vandaan!

   Beantwoorden
 6. Wanda 28 december 2014

  Wolf of Wall Street… al bijna vergeten dat ik die dit jaar ook heb gezien maar inderdaad een leuke film. Onze laatste bioscoopfilm was Fury, een oorlogsfilm met Brad Pitt waar we eigenlijk geen verwachtingen van hadden maar positief werden verrast!
  Wanda onlangs geplaatst…Lazy Sunday… # 2My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge