Nieuwe levensfase

tekenen notarisHet begint allemaal met het krijgen van serieuze relaties. Niet alleen ik, ook vriendinnen, familie, of leeftijdsgenoten in het algemeen. Studeren, samenwonen, beginnen met je eerste baan. En dan komt opeens dat eerste bericht: er is iemand zwanger! Niet ik hoor, maar dat gebeurde opeens eens een paar jaar geleden. Het eerste bevriende stel dat een kindje krijgt. En ergens in mijn achterhoofd dacht ik al: oei, we worden oud!

De afgelopen maanden is dat allemaal in een sneltrein vaart gegaan. De een na de ander kocht een huis (guilty!), en het ene zwangerschapsbericht werd afgewisseld door de volgende (not guilty!). Een ware babyboom kun je het wel noemen! Heel erg leuk en bijzonder natuurlijk. Maar het voelt wel echt alsof we een andere levensfase in zijn gestapt met zijn alle. Het volwassen leven! Waar we eerst nog wat aanklooiden met studeren, bijbaantjes en uitgaan, krijgen we nu echt allemaal verantwoordelijkheden als banen, hypotheken en voor sommigen dus zelfs kinderen (over verantwoordelijkheden gesproken ;)).

Toch voelt het nog wel een beetje als spelen: ons huis noem ik ook een grote mensen huis, alsof we vadertje en moedertje spelen (je weet wel, zoals je vroeger op de kleuterschool altijd deed). Want een best grote stap is het wel, zo’n huis met allemaal kamers waarvan je niet weet wat je er mee moet. Dan was ons mini appartementje toch een stuk overzichtelijker ;).

Waar ik heen wil met deze blog weet ik niet zo goed. Het is meer dat ik steeds meer de realisatie krijg dat we langzaam aan in een nieuwe levensfase terecht komen. Gelukkig een hele leuke! ย Zo kon ik me 5 jaar geleden niet zo’n prachtig huis veroorloven. Of de ontzettend toffe vakanties die we hebben mogen maken sinds we allebei fulltime aan het werk zijn. Al met al dus hartstikke leuke en spannende tijden. Ik geniet dus volop van het jong volwassen leven (maar mezelf een vrouw noemen doe ik lekker nog niet, een meisje: dat ben ik!).

Hoe zit dat bij jou? Is dit een herkenbare levensfase?

9 Comments

 1. Els 16 september 2016

  Heel herkenbaar wat je schrijft. Sinds kort hebben mijn vriend en ik ook een huis. En is er inmiddels als een vriendin bevallen en andere hebben het over kinderen :-).

  Beantwoorden
 2. Morgaine 16 september 2016

  Nee, dat had ik niet zo, maar ik was er vroeg bij en eigenlijk is dat altijd een doel geweest, okรฉ dat ik daarna snel alleen zou komen te staan was wel even niet het doel, hahaha Ik was de eerste ook, en mijn leeftijdsgenoten, vooral mijn vriendinnen zitten nu met jonge tieners of nog jonger nog lagere school gaande kinderen en ik zit hier, mij af te vragen wanneer mijn dochter gaat komen dat ik oma zal worden ๐Ÿ˜‰

  Voor mij een heel natuurlijk proces, nooit bij stil gestaan eigenlijk…

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Langs het waterMy Profile

  Beantwoorden
 3. Laura 16 september 2016

  Haha zo voelt het voor mij nog niet, misschien omdat ik ook nog best veel vrijgezelle vriendinnen heb die het graag bont maken en maar 1 vriendin die nu haar eerste echte grote-mensen huis heeft gekocht ๐Ÿ˜‰ maarr ik moet wel toegeven dat het feesten voor mij niet meer zo hoeft! Lekker sporten, lekker eten en dan ben ik tevreden ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 4. Margo 16 september 2016

  ZEEER herkenbaar, haha! Steeds meer zwangere vriendinnen, krijg er zelf ook babykriebels van. KEn bijna niemand meer van mijn leeftijd met een huurhuis, en ie-der-een in een relatie. Heb het soms ook nog lastig met het besef. Ik mis het losse studentenleven soms nog wel eens… maar niet te lang, want nu is het eigenlijk stukken beter! ๐Ÿ˜€

  Beantwoorden
 5. Nesrin 16 september 2016

  Eng he. Geniet er maar van want voor je het weet zijn jullie allemaal uit de baby fase en zitten de kinderen te puberen ๐Ÿ˜‰ Het gaat zo snel.
  Ik was trouwens zwanger en student haha dacht laat ik het anders doen dan alle standaard burgertrutjes. Just kidding.
  Nesrin onlangs geplaatst…Gezonde en makkelijke pannenkoeken koolhydraatarmMy Profile

  Beantwoorden
 6. Anky Spoelstra 16 september 2016

  Geniet van alle dingen die je doet in ’t leven lieve Bente. Volwassen en groot worden zijn maar woorden… Jij en Michael zijn gewoon bofferts!

  Beantwoorden
 7. Tamarah 17 september 2016

  Heel herkenbaar, hoewel wij in een aantal dingen in onze omgeving relatief vroeg waren. Wij kochten ons huis toen ik 23 was, en zijn getrouwd toen ik 25 was. Kinderen wachten we nog even mee, maar ik vind het zo grappig om te zien hoeveel uit mijn oude basisschoolklas al kinderen hebben nu!

  Beantwoorden
 8. Saskia 17 september 2016

  Ik snap zeker wel wat je bedoeld.. Zelf worden we ook volwassen. We gaan voor een nieuwe woning, om me heen worden vriendinnen mamma of hebben langdurige relaties.. Het voelt erg fijn allemaal ๐Ÿ™‚
  Saskia onlangs geplaatst…Dreamjob #16: Katja werkt in de literaire wereldMy Profile

  Beantwoorden
 9. Marle 17 september 2016

  Oh, zo herkenbaar! Wij staan nu ook op het punt om een huis te kopen, voor mij de eerste keer. Ik snap precies wat je bedoelt; eigenlijk heb ik helemaal niet het gevoel dat ik ‘daar al aan toe ben’, maar tegelijkertijd ook weer wel. Het voelt volwassen en tegelijkertijd voel ik me dat nog helemaal niet. Momenteel zijn er bij mij nog geen vriendinnen die gaan trouwen of zwanger zijn, maar ik denk inderdaad dat er binnenkort zo’n gigantische golf gaat komen! Ook wel weer heel erg leuk en speciaal lijkt me, al is het wel definitief ‘the end of an era’.. om het even lekker dramatisch te houden ๐Ÿ˜‰

  http://www.girlalmighty.nl

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge