Het grote uien geheim van lenzen dragers

uienJaren lang heb ik het me afgevraagd. Hoe kan het dat er mensen zijn die niet moeten huilen van het snijden van uien. Ik ben van mezelf al een enorme jankert, maar als ik bij wijze van spreken alleen al naar een ui keek gingen bij mij de sluizen open. Alles heb ik geprobeerd. Uien snijden met een zonnebril op. Uien snijden met een lucifer tussen mijn lippen. Mes nat maken. Ik kan je ook vertellen. Niks werkte. Ik kan me niet eens herinneren hoe vaak ik wel niet aan Michael heb gevraagd of hij het van mij kon overnemen omdat ik zulke prikkende en tranende ogen had…

Waar ik zo’n 7 maanden geleden achter kwam is dat de reden dat een deel van de bevolking geen traan ogen krijgen van het snijden van uien is omdat dat deel van de bevolking lenzen draagt. Sneaky bastards! Zo’n anderhalf jaar geleden besloot ik mijn ogen te laten meten omdat ik toch wel een beetje onscherp zag. Een bril was de uitkomst. Maar na een half jaar was ik die bril eigenlijk al weer zat. Lenzen leken me veel fijner. En toen ik die eenmaal had (en ik ze inderdaad veel fijner vond dan een bril) deed ik ook de fantastische ontdekking dat ik met lenzen in geen last krijg van tranende ogen tijdens het snijden van mijn uitjes.

Het is zelfs zo erg dat ik speciaal mijn lenzen in doe als ik ze nog niet in heb en  uien moet snijden. Hallelujaaaa wat een uitvinding! Ik zou bijna medelijden krijgen met de mensen onder ons die géén lenzen nodig hebben (en af en toe een ui moeten snijden ;)). Waar ik het eerst dus een verschrikkelijk klusje vond (want: pijn in mijn ogen!) snipper ik nu met liefde een uitje.

De niet lenzen dragers zullen overigens niet veel aan dit verhaal hebben. Maar mocht je je ooit (gefrustreerd) hebben afgevraagd waarom persoon X, Y of Z nou nooit last had van traan ogen tijdens het snijden van uien dan weet je het nu!

Wat is jullie nummer 1 tip tegen traan ogen tijdens het snijden van uien? 

9 Comments

 1. Danielle 22 juni 2016

  Haha misschien moet ik dan kleurlenzen kopen, speciaal voor het uiensnijden 😉
  Danielle onlangs geplaatst…Mannen, dit is wat de vrouw in je leven kan gebruikenMy Profile

  Beantwoorden
 2. Ha! Ik moet altijd huilen bij het snijden van uien, maar mijn vriend draagt lenzen! vanaf nu mag hij dan de uien gaan snijden! 🙂
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…Maak Je Eigen Funnies HagelslagMy Profile

  Beantwoorden
 3. Dina 22 juni 2016

  Hahhaa nooit geweten, maar klinkt wel logisch! Wat ik altijd doe om minder of niet te janken bij het uien snijden, is de ui door de helft snijden en dan even met koud water afspoelen. Weet niet waarom, maar het helpt.

  Beantwoorden
 4. Sammie 22 juni 2016

  Ik heb lenzen gedragen maar vind een bril juist handiger 🙂 Gelukkig heb ik ook niet zo last van tranen als ik uien snijd dus dat scheelt 🙂
  Sammie onlangs geplaatst…Sammie Spot #22My Profile

  Beantwoorden
 5. Nesrin 22 juni 2016

  Hahahaha, geweldig hoor. Ik draag geen lenzen MAAR ik heb wel een duikbril die ook heel goed werkt.
  Nesrin onlangs geplaatst…Plog Dagje Amsterdam Filorga en Mooi PRMy Profile

  Beantwoorden
 6. laura 22 juni 2016

  Haha wat een ontdekking! ik heb net een nieuwe bril besteld, maar misschien ook maar lenzen aanschaffen dan 😉

  Beantwoorden
 7. Sandra 23 juni 2016

  Daarom krijg ik dus nooit traanogen als ik uien snijd! He, dit had ik er nooit acatering gezocht. Oké, weetje van de dag dit hoor, hahaha!
  Sandra onlangs geplaatst…Shoplog + Try on | Met o.a. Forever21, Pull&Bear, Sissy Boy en H&MMy Profile

  Beantwoorden
 8. Morgaine 23 juni 2016

  Goh, daar heb ik mijn dochter nu nooit over gehoord het verschil met uien snijden toen zij nog aan de bril moest en later eindelijk lensen mocht. Dat ze er dan geen last meer van heeft, sneaky bastard, hahahaha

  Mijn tips? Ramen open in de keuken als dat kan, en er vlak naast gaan snijden, werkt het beste met wind natuurlijk. Anders onder de afzuigkap gaan staan en deze op de hoogste stand zetten en snijden maar. Mijn oma deed het vaak buiten, dan vervliegt het ook, amper last tot geen.

  En de ene ui is de andere niet, ze zijn niet altijd zo sterk. 😉

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Brandnetels en BramenMy Profile

  Beantwoorden
 9. Shannon Sheila 24 juni 2016

  Ik kan er ook zo slecht tegen, daarom ben ik naast de snackbar gaan wonen. Hihi nee hoor, maar ik spoel uien af en toe even met water af. Wel een leuk weetje dit.
  Shannon Sheila onlangs geplaatst…Musthave #GoalsMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge