Aan tafel!

Al zolang ik mij kan herinneren (en het is waarschijnlijk ook altijd zo geweest) at ik met mijn ouders op de bank (meestal met de televisie aan). Niet aan de eettafel, nee lekker aan de kleine tafel. Alleen als er bezoek was of een speciale gelegenheid (kerst of een verjaardag ofzo) werd er aan de echte eettafel gegeten. Als ik bij vriendinnen kwam was dat altijd heel anders: gewoon netjes aan tafel met het hele gezin. Toch heb ik het altijd wel gezellig gevonden, met het bord op schoot, half tegen elkaar aan een beetje de dag doornemen, of met zijn alle een leuk programma op tv kijken.

Onze eettafel, die vrijwel nooit als eettafel wordt gebruikt 😉

Toen ik op mezelf ging wonen was het niet anders. Voordat ik met Michael ging samenwonen heb ik twee jaar in mijn eentje op een kamer in Amsterdam gewoond. En natuurlijk kwamen er vaak genoeg mensen bij me eten maar als ik alleen was ging ik gewoon weer lekker met mijn bordje op schoot voor de tv zitten. Heerlijk. En toen gingen Michael en ik samenwonen. We kochten een prima eettafel, met lekkere stoelen. Maar toch lonkt die bank elke avond! Het komt ook eigenlijk nooit voor dat we met zijn 2e aan de eettafel zitten te eten. Tenzij ik echt heel uitgebreid gekookt heb voor ons tweeën, dan wil ik nog wel eens eisen dat we het aan tafel op eten ;).

De enige andere momenten dat onze eettafel daadwerkelijk als zodanig gebruikt wordt is dus ook weer als er visite is (en zelfs dan niet altijd!), of met feestjes (zoals Pasen). Ik weet niet wat het is, het hoort gewoon zo vind ik! Maar bij bijvoorbeeld mijn schoonouders hoort het weer om juist lekker aan tafel te zitten. Ik kom daar ondertussen alweer vier jaar en áltijd aten we daar aan tafel. Tot een paar maanden geleden. Ik zat nog even op de bank, te wachten tot we aan tafel konden, en opeens kreeg ik een bord aangereikt en was het de bedoeling dat ik die op de bank op at. Heel erg raar ;), maar niet minder lekker. Dat kwam omdat we roti aten, en dat hoor je dus blijkbaar op de bank op te eten. Het is dus denk ik maar wat je gewend bent, en voor mij is dat thuis dus niet aan tafel!

Ik ben er erg nieuwsgierig naar: hoe doen julie dat? (Bijna) Altijd aan tafel of net als ik, met het bord op schoot voor de tv?

3 Comments

 1. Sas 30 april 2014

  Ik at vroeger altijd aan de eettafel. Sinds ik samen woon eten we gezellig met z’n 2tjes voor de tv. 🙂

  Beantwoorden
 2. blauwesokken 3 mei 2014

  Wat grappig want ik heb het dus precies andersom: ik at bij mijn ouders alllltijd aan tafel! Als we een keer voor de tv aten dan was dat hoooge uitzondering… Toen ik op kamers ging at ik zelf ook altijd aan de (kleine) eettafel en nu ik samenwoon met mijn vriend eten we ook vrijwel altijd aan de grote, mooie eettafel.
  Grappig dat je de “gewoontes en gebruiken” waarmee je opgroeit, zelf ook overneemt!
  Leuke blog heb je trouwens!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge