Bietensap: hoe erg kan het zijn?

Ik kwam tijdens het rondneuzen op internet Het Hardloperskookboek tegen. De achterflap intrigeerde me. Op de achterkant staat het volgende: “Dit is een kookboek voor lopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren. (Ja, dit wil ik!) Die af en toe best een wijntje of biertje drinken (dit is iets vaker dan af en toe..), maar die ook een fles bietensap soldaat durven maken als ze daar sneller van gaan lopen.” Mh, bietensap… Ik ben het de laatste tijd ook op verschillende blogs tegen gekomen. Mensen die het drinken omdat hun huid er beter van worden etc. Na die achterflap gelezen te hebben dacht ik: hoe erg kan het nou zijn? En dus

kocht ik afgelopen vrijdag een fles bietensap. Nu moet ik zeggen dat ik sowieso echt géén bieten fan ben. Toch zag ik nog geen teken aan de wand. Ik kwam thuis en vol goede moed pakte ik een glas, ik draaide de fles open (gadver, die lucht!!) en schonk een (klein) glaasje in. Daar ging ie! BAHH! Wat is dat vies zeg! Ik heb eigenlijk geen idee wat ik verwachtte.. maar dit is toch wel erg lastig om weg te krijgen. Maarrr: ik geef niet op! Die fles gaat sowieso leeg, maar of ik ook nog een tweede fles aanschaf dat weet ik nog niet. Ik heb het nog niet geprobeerd met mijn neus dicht, misschien dat dat een optie is.

Afgelopen vrijdag haalde ik bij de Tuinen ook lijnzaad en goji bessen. Hoewel ik over het algemeen redelijk gezond eet (al gaat een patatje er ook zo in), had ik me nog nooit gewaagd aan ‘superfoods’, en aangezien ik ook aan de bietensap ging vond ik het daar ook wel eens tijd voor worden. De bietensap vond ik echt hels maar de lijnzaad en goji bessen eten gaat me stukken beter af! Lijnzaad door de yoghurt met een appel in stukjes en kaneel en je proeft er helemaal niets van. Hoe ik die goji bessen het beste kan verwerken weet ik nog niet precies, misschien ook maar gewoon door de yoghurt gooien.. Ik hoef me bij de lijnzaad en goji bessen in ieder geval geen zorgen te maken of die zakjes wel of niet leeg komen, in tegenstelling tot bij de fles bietensap!
Hebben jullie wel eens bietensap gedronken? En krijgen jullie het weg? Nog tips voor mij? 

10 Comments

 1. fred.de.heij 3 juni 2013

  We aten een keer met een hele groep en iedereen zou wat eten meenemen. Een vriendin had een gigantische bak bietensalade gemaakt, een bak met roze derrie. De lekkere hapjes waren zo weg, de bietensalade bleef zo goed als onaangeroerd. Ik vermoed dat de vriendin zelf wel een hapje van haar eigen salade genomen heeft, het was een dappere meid.

  Beantwoorden
 2. Patty Jansen 3 juni 2013

  Hey Bente, ik zag je blog voorbij komen op Milou’s (Parthesius) facebook en klikte het aan; ik ben toevallig in hetzelfde weekend bietensap gaan drinken want ik had hetzelfde gelezen als jij 😉 en ik deel je mening: ik heb echt echt echt wel eens wat beters gedronken! Het is niet lekker, punt. Ik giet het dus ook gewoon in 1 keer weg, volgens mij is het wel een kwestie van gewenning. Ik heb ook gelezen dat je het makkelijk kan mixen met een vruchtendrank, maar dat dat wel de werking wat vermindert. En het schijnt niet alleen goed voor je huid te zijn, maar uberhaupt een supersapje te zijn. Ook moet je het rustig opbouwen en niet in 1 keer een heel glas wegtikken, maar dat wist je misschien al. Hou vol, doe ik dat ook en dan zien we snel of het iets uitmaakt! Groet! Patty (Jansen)

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 4 juni 2013

   Wat toevallig dat jij ook het afgelopen weekend aan bietensap bent begonnen!
   Ik ga mijn best doen om vol te houden! Jij ook heel veel succes!

   Beantwoorden
 3. Ingrid 3 juni 2013

  Zit niets anders op, ik ga van de week ook een fles bietensap halen, of heb je misschien een recept om zelf bietensap te maken?

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 4 juni 2013

   Zelf een recept om bietensap te maken heb ik niet, maar zelfs bij mijn dekamarkt is het te koop dus erg nodig is dat ook niet!
   Ik heb je kunnen overtuigen met mijn positieve woorden over bietensap ;)?

   Beantwoorden
 4. Unknown 4 juni 2013

  In het Hardloperskookboek staan wat recepten om dat bietensap wat lekkerder te maken, met meloen en ananas of in een chocolade-bietencake 🙂
  Eet smakelijk
  Miriam van Reijen (Schrijfster Hardloperskookboek)

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 4 juni 2013

   Chocolade-bietencake, dat klinkt al een stuk beter! Ik heb het boek gisteren bij bol.com besteld dus hij ligt vandaag in de brievenbus. Ik zal de recepten binnenkort zeker proberen. 🙂 Ik ben erg benieuwd naar het boek! Zodra hij binnen is ga ik hem uitgebreid doorbladeren.

   Beantwoorden
 5. sylviakuijsten.com 5 juni 2013

  Ik ben stiekem toch wel nieuwsgierig naar dat bietensap, dus ik ga binnenkort uitproberen. Ben benieuwd 😛

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 6 juni 2013

   Haha ik ben ook benieuwd wat jij er van vindt! Hopelijk kan je het beter wegkrijgen dan ik. Het helpt ook niet dat ik bietjes sowieso al afgrijselijk vind….

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge