Doelen augustus: de afloop

Begin augustus stelde ik mezelf een aantal sportieve doelen. Ik kan meteen beginnen met het feit dat ik keihard heb gefaald..

Ik stelde aan het begin van de maand de volgende doelen aan mezelf:

– Elke maandagochtend met mijn moeder een rondje hardlopen. Deze heb ik voor zover het kon gehaald (één maandagochtend had ik een belangrijke afspraak, de overige maandagen zijn we braaf gegaan).
– Elke week minimaal 1 lange run doen (van 10 km of langer). Ik geloof dat ik in augustus maar 1 keer een lange run heb gedaan. Ik heb niet echt een goed excuus, ik heb het gewoon niet gedaan.
– Minimaal 1 keer per week naar de sportschool voor krachttraining. Tja, ook hier is niet veel van terecht gekomen… Ik ben de afgelopen maand welgeteld 1 keer in de sportschool geweest… En ook hier heb ik geen goed excuus voor.

Dus al met al heb ik me niet heel erg aan mijn maandelijkse doel gehouden. Ik moet ook bekennen dat de afgelopen maand het sporten niet mijn grootste prioriteit had en dat is dus ook aan mijn sportprestaties te zien ;). Het is niet zo dat ik helemaal niks heb uitgevoerd. Naast het hardlopen heb ik ook veel gefietst. Ik kreeg tijdens een rondje hardlopen weer last van mijn scheen en wilde deze dus niet over belasten dus besloot het daarom rustig aan te doen. Fietsen vond ik een goede vervangen van het hardlopen omdat dit been scheen sowieso niet overbelast. Verder heb ik de afgelopen week twee keer mee geholpen met een verhuizing en dat is ook ware topsport. Hoewel ik die doelen dus bij lange na niet heb gehaald ben ik niet ontevreden.

Voor de maand september wil ik mezelf een wat milder doel geven. Aangezien ik morgen met een full time baan begin en ik nog niet helemaal weet hoeveel energie dat van me gaat vragen wil ik de komende maand een goede balans tussen werk en sporten zien te vinden. Ik denk dat beginnen met twee keer per week een rondje hardlopen een haalbaar doel is. Dat is dan ook meteen mijn enige sportieve doel van de komende maand.

Hebben jullie voor de komende maand nog een (sportief) doel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge