Een dagje uit!

IMG_1103Niet vorig weekend maar al weer twee weekenden geleden (vliegt de tijd of vliegt de tijd?) hadden Michael en ik een zondag zonder enkele verplichting. Het zonnetje scheen en het stormde nog niet zoals de afgelopen week. Tijd om wat leuks te doen dus! Maar ja, wat dan? Naar de Ikea stelde ik voor. Maar dat idee werd direct afgekapt (want dat is helemaal niet leuk.. oké, sorry hoor brompot!). Schaatsen dan? Nee.. Ook niet aan Michael besteed. (Wat heb ik nou aan zo’n man?). Nouja, dan kom je al snel uit bij een bos- of strandwandeling. Maar ook dáár had meneer niet heel veel zin in..

Al was wandelen wel een goed idee.. Maar naar het bos of strand gaan we altijd al.. Naar een leuk dorp in de buurt dan? Geen idee hoe ik daarop kwam maar het kon meneer in ieder geval bekoren. En dus raadpleegde ik google: ‘leuke dorpen in Noord Holland’. Er rolde en top 10 leuke dorpen uit met onder andere Volendam, Edam en Marken. Dat is handig want dat is allemaal lekker dicht bij elkaar en op nog geen half uurtje rijden van ons huis. En dus sprongen we de auto in richting Volendam. En hoewel ik er dus niet heel erg ver vandaan woon (en er vroeger vast wel eens een keer ben geweest) had ik geen herinnering aan Volendam en ging ik er dus helemaal blanco heen.

We parkeerde de auto en liepen naar de haven, waar we een lekker stuk (over de dijk) liepen. Ik vond het bizar hoe toeristisch het daar is. Natuurlijk wist ik wel dat Volendam een toeristisch dorpje was, maar ik was niet voorbereid op om de 20 meter een fotograaf (om in kledendracht op de foto te gaan dus), omgewisseld door winkeltjes waar je magneetjes met ‘Volendam’ erop kon kopen. Maar los van  dat (of eigenlijk helemaal niet los van dat) vond ik het wel een heel leuk dorpje en het uitzicht over het Markermeer (dat heb ik even moeten opzoeken ;)) is werkelijk prachtig!

Lang verhaal kort: mocht je je nou eens vervelen, raadpleeg google dan eens over wat een leuk dorpje is bij jou in de omgeving en rij (of fiets) er gewoon naar toe. Je wordt vast en zeker verrast én je hebt een leuke middag! Win-win!

Zijn jullie wel eens in Volendam geweest?

IMG_1108 IMG_1110 IMG_1102

14 Comments

 1. Dina 17 januari 2015

  Heerlijk, zulke dagen waarop je allebei geen verplichtingen hebt. Leuk idee om naar Volendam te gaan. Ik ben er zelf nog nooit geweest. M. en ik doen het ook wel eens, gewoon ‘ergens’ naartoe rijden. Ik rijd dan en hij zoekt op de kaart (ja zo’n ouderwetse) plekjes uit.
  Dina onlangs geplaatst…Daisy update: When in trouble, just purr and look cute.My Profile

  Beantwoorden
 2. Sas 17 januari 2015

  Ik ben er nog nooit geweest, toch maar eens doen zo te lezen. Leuke foto’s!

  Beantwoorden
 3. Sanne 17 januari 2015

  Te vaak in Volendam geweest in de tijd dat ik nog zelf in Amsterdam woonde. Voorlopig (waarschijnlijk de rest van mijn leven) kan ik geen Volendam meer zien.
  Leuke foto’s trouwens van jullie. Daar kan een dure fotograaf toch niet tegenop?

  Beantwoorden
 4. Karlijn 17 januari 2015

  Haha wat een leuk dagje uit. Ik ben er nog nooit geweest en ik had het er laatst met een vriendin over dat we er echt eens heen moeten. Alleen al omdat het als vele toeristen als ‘echt’ Nederlands wordt gezien. Maar een foto in klederdracht ga ik overslaan vrees ik 😉
  Karlijn onlangs geplaatst…Een eng boek; The Cavendish Home for Boys and GirlsMy Profile

  Beantwoorden
 5. Laura 17 januari 2015

  Leuke foto’s! Het is ook echt lang geleden voor mij dat ik in Volendam was (zeg 10 jaar geleden). Toen hebben we daar een familie foto laten maken in traditionele klederdracht (echt hilarisch om te doen).

  Beantwoorden
 6. Paul 17 januari 2015

  Ik ben dus nog nooit naar die toeristische trekpleister geweest. Eigenlijk zonde! Het ziet er namelijk mooi uit.
  Paul onlangs geplaatst…InfaamMy Profile

  Beantwoorden
 7. Ik ben er zelf nooit geweest maar mijn man wel. Het is wel echt een aanrader alhoewel ik dat idee dus niet had. Want krijg een Jan Smit gevoel and I don’t like him 😉

  Leuk artikel!
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Confessions of Queen Bla Bla BlaMy Profile

  Beantwoorden
 8. Lianne 17 januari 2015

  Ik ben nog nooit in Volendam geweest! Lijkt me ook wel eens leuk voor een dagje.

  Beantwoorden
 9. Estrella 17 januari 2015

  Lijkt me leuk om daar eens te kijken. Ik ben van de zomer in Hoorn en in Enkhuizen geweest, allemaal een beetje daar in de buurt. Zelf woon ik in Gorinchem dus een aardig eind van huis, maar ik koop eens per jaar zo’n NS dagkaart en daarmee ga ik dan lekker een dagje toeren door Nederland samen met m’n hondje.
  Estrella onlangs geplaatst…Reads of the week #17115My Profile

  Beantwoorden
 10. Iris 17 januari 2015

  Mijn zus is er een tijdje geleden ook geweest. Zij vond het ook heel leuk! Zelf ben ik er nog niet geweest, maar het lijkt me leuk om een keer te bezoeken.

  Beantwoorden
 11. Withlovefroms 17 januari 2015

  Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar het ziet er wel fijn uit!
  Withlovefroms onlangs geplaatst…Victoria Secret, iets anders dan een body sprayMy Profile

  Beantwoorden
 12. Jenn 17 januari 2015

  Heerlijk zo’n dag! Ik ben wel eensin Volendam geweest, maar dat is al wel een tijd geleden.
  Jenn onlangs geplaatst…Sharing Saturday #28My Profile

  Beantwoorden
 13. Moniek 18 januari 2015

  Ik ben zelf nog nooit in Volendam geweest. Lijkt me wel eens leuk voor een dagje. Woon er alleen een beetje ver uit de buurtje om een zondag heen te gaan.
  Moniek onlangs geplaatst…Feel good drink!My Profile

  Beantwoorden
 14. Laura - Essential Honesty 21 januari 2015

  Mooie herinneringen aan een leuke dag! Ik probeer ook altijd veel foto’s te nemen als we er op uit trekken! Altijd leuk om naar te kijken achteraf!
  Laura – Essential Honesty onlangs geplaatst…TRAVEL: Holiday Picture PlansMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge