Eetdagboek

Ik vind het zelf altijd interessant en leuk om te zien wat anderen op een dag eten. Ook brengt het me soms op ideeën voor  wat lekkers. Daarnaast is het ook goed voor mezelf om eens bij te houden wat er allemaal in mijn mond verdwijnt. Gisteren hield ik daarom een eetdagboek bij. Van alles wat ik at maakte ik een foto. Ik begin mijn dag altijd (tenzij ik niet thuis ben) met een bullit. Heerlijk wakker worden vind ik dat!

Na mijjn bullitje at ik een bak Griekse yoghurt met daarin in kleine stukjes gesneden appel, behoorlijk wat kaneel en een paar eetlepels gebroken lijnzaad.

Als tussendoortje at ik twee kiwi’s.

’s Middags at ik een zelfgemaakt kwarkbroodje (erg vullend!) met een kop van mijn lievelings thee. Het recept komt uit het
hardloperskookboek. Ergens deze week zal ik een review van dit boek plaatsen.

Voor het avondeten kookte Michael lekker: Gegrilde kipfilet met geroosterde paprika in yoghurtsaus, zelfgemaakte gebakken aardappeltjes en een lekkere salade. Hmmm!

’s Avonds dronken Michael en ik nog een glas rosé (oké het waren er 2). Voor de rest dronk ik de hele dag door water. Ik heb niet bijgehouden hoeveel, laten we het houden op genoeg :). Door zo bewust het eten te fotograferen had ik minder de neiging om tussendoor nog iets extra te eten. Dit is trouwens een bekend verschijnsel. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die op dieet zijn en precies bijhouden wat ze eten, minder eten dan mensen die dit niet bij houden. Maar goed, ik vond het in ieder geval leuk om bij te houden wat ik de hele dag gegeten heb, ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om te zien en wie weet halen jullie er nog wat inspiratie uit!

Wat staat/stond er vandaag voor jullie op het menu?

2 Comments

  1. Ingrid 12 juni 2013

    Eigenlijk vind ik dat je de bullit en de twee glaasjes wijn ook had moeten fotograferen 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge