Geen talent voor zoeken

Ik haat het als ik iets kwijt ben. Nu is het natuurlijk sowieso irritant als je iets kwijt ben, maar in mijn geval is het net even wat erger. Ik kan namelijk niet zoeken. Als ik iets kwijt ben – en het ook daadwerkelijk ga zoeken – betekend dat dat ik het ook daadwerkelijk nodig heb (bijvoorbeeld mijn ov kaart als ik op het punt sta om weg te gaan), en dat er haast bij geboden is. Die combinatie is bij mij funest.

Ik begin met rustig de meest logische plaatsen te doorzoeken: het keukenlaadje dat altijd tot de nok toe gevuld is met prullaria (maar ook geld, zonnebrillen, pijnstillers en allemaal andere handige dingen), op het plankje onder onze tafel.. in het televisiekastje.. Zodra ik daar niet kan vinden wat ik zoek begint mijn hartslag omhoog te gaan en begin ik het warm te krijgen: lichte paniek slaat toe. Dat rustig zoeken veranderd dan al in iets wilder zoeken.

Nog een minuut later en ik begin met dingen te gooien, Vervolgens begin ik tegen Michael te schreeuwen of ie ASJEBLIEFT MEE KAN HELPEN ZOEKEN!! Waarop hij reageert: heb je al daar gekeken? JA! Of daar? JA NATUURLIJK! IK MOET NU GAAN!!! Nou, je begrijpt, altijd dikke pret al ik iets kwijt ben. Als uiteindelijk het hele huis overhoop ligt (oké. dat is misschien een beetje overdreven maar de rest helaas niet), kijkt of Michael of ik nog éénmaal in dat verdomde keukenlaadje waar altijd alles in ligt: en jaa hoor. daar zit ie vrijwel altijd in (hoewel ik ook wel eens iets niet kan vinden en het dan op de meest onlogische plek ever terug vind). Nou, ik vind dingen kwijt zijn gewoon maar stom, en dingen zoeken nog veel stommer (helaas ben ik dan wel weer zo’n chaoot die minimaal 1x per week iets kwijt is..).

Herkenbaar of blijven jullie de rust zelve als jullie iets kwijt zijn?

10 Comments

 1. Sam 3 december 2014

  haha, sorry, moest hier wel even om lachen. Ik heb dit zelf maar zelden maar mijn moeder.. Mennn die heeft dit regelmatig en dan word ze boos en geeft de kabouters of het huis zelf de schuld van spullen verplaatsen of mij als ik pech had.. Haha dan keek ik even op de tafel of op de trap en dan had ik het gelijk gevonden.. Memories hihi
  Sam onlangs geplaatst…Just chatting.. #10My Profile

  Beantwoorden
 2. Karlijn 3 december 2014

  Ik word helemaal gek als ik iets kwijt ben, kan dan ook niet meer logisch nadenken en ren als een kip zonder kop rond 🙂
  Karlijn onlangs geplaatst…D.I.Y wandhangerMy Profile

  Beantwoorden
 3. Heel herkenbaar. Ben je toevallig een Ram?
  Weet je wat het nog vervelender maakt? Dat je tijdens het zoeken wel spullen tegen komt die 15 jaar oud zijn en waarvan je denkt ‘waarom kom ik dit nu wel tegen?’.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Als je kont maar goed zit (over jeans & bedrog)My Profile

  Beantwoorden
 4. Jenn 3 december 2014

  Whahaha, dit is echt zo herkenbaar!
  Jenn onlangs geplaatst…Weet je nog, die sportchallenge?My Profile

  Beantwoorden
 5. Merel 4 december 2014

  Haha, heel herkenbaar! Ik ben een enorme stresskip als ik iets kwijt ben, én ik ben ook een enorme slordevos. Hier breekt regelmatig paniek uit dus 😉
  Merel onlangs geplaatst…De leukste winacties van andere bloggersMy Profile

  Beantwoorden
 6. Anouk 5 december 2014

  Oh dit is zo herkenbaar!!
  Anouk onlangs geplaatst…Friday FitspirationMy Profile

  Beantwoorden
 7. Bo 6 december 2014

  Nou, zo bijzonder! Ik heb jarenlang last gehad van de alom bekende sleutelkwijteritis, doorgegeven door mijn moeder en mijn oma (elke week stond m’n moeder wel een keer in paniek voor de achterdeur, overtuigd dat ze haar sleutels kwijt was). Maar sinds ik ooit een keer een haakje naast de deur heb opgehangen en ze daar steevast ophing waren de problemen voorbij. Op het Salm was geen haakje dus hield ik ze altijd in mn zak, in Antwerpen steek ik ze in het slot en in Amsterdam liggen ze in de vensterbank. Verder haal ik nooit pasjes uit mijn portemonnee, dus die raken ook niet kwijt. Duurt misschien even maar resultaat for life!

  Beantwoorden
 8. Sas 7 december 2014

  Ik moest hier wel om lachen. Heb het zelf gelukkig zelden…
  Sas onlangs geplaatst…New in: 4x Kleding van NeckermannMy Profile

  Beantwoorden
 9. Maaike 7 december 2014

  Hahaha, leuk geschreven! Ik heb het (tegenwoordig) niet meer zo vaak, maar zeker wel herkenbaar!
  Leuk blog heb je trouwens.
  Maaike onlangs geplaatst…In de kerstsfeerMy Profile

  Beantwoorden
 10. Dascha 7 december 2014

  Haha dit is inderdaad wel herkenbaar, oepsie!

  xoxo
  Dascha
  Dascha onlangs geplaatst…NEW: Daniel WellingtonMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge