Home Sweet Home

Lekkere lunch in Deventer!

Gistermiddag kwamen mijn moeder en ik weer terug van onze mini vakantie. Wat redelijk dramatisch begon, eindigde gelukkig wel erg fijn! Woensdag vertrokken we  met de auto volgeladen richting Deventer. Zoals ik al zei had ik 100% vertrouwen in het Nederlandse weer gekregen. Onterecht bleek! We reden weg in de regen, en het is de hele dag geen moment droog geweest. Gelukkig waren er in Deventer genoeg leuke winkels en eet/drink gelegenheden en had mijn moeder een paraplu mee dus hadden we er niet al te veel last van, totdat we naar de camping gingen…

Onze enige bescherming: de buiten-
tent…

Op buienradar.nl had ik gezien dat het rond 7 uur eindelijk even (!) droog zou worden. Een goed moment dus om de tent op te zetten. Toen we om half 7 aan kwamen was het (natuurlijk, dat is ook nog geen 7 uur..) nog niet droog. We besloten naar het dichts bijzijnde dorpje door te rijden om daar wat te eten (patat!) en toen we weer terug kwamen was het eindelijk droog, of in ieder geval zo goed als droog… Droog genoeg om een tent op te zetten. Nou zijn we daar best geoefend in, helaas ging het dit keer niet zo soepel. Na een half uur zwoegen stond de buitentent eindelijk! Nu moest alleen de binnentent er nog ingehangen worden (in de binnentent slaap je…) Bleek dat we niet de juiste binnentent mee hadden…. (:'(!!!) Oh. Mijn. God. Hier waren we even heel verdrietig van. Maar bikkels die we zijn besloten we om door te zetten en gewoon te gaan slapen met enkel een buitentent. Dat betekend dat er nog wind en regen/vocht naar binnen komt… en beestjes…

De eerste nacht was dan ook bizar koud. En vochtig… en met heel veel muggen. En muggenbulten. Gelukkig werden we donderdag wel wakker met mooi weer! Vanaf onze camping vertrokken meerdere wandelroutes en we kozen er eentje uit. Maar vanaf de eerste meters die we liepen werd ik echt aangevallen door van die vieze grote paardenvliegen. Heel bizar en het bleef mijn moeder bespaard. Maar ze hadden wat tegen me en de hele weg lang bleven ze om me heen vliegen om vervolgens elke 15 seconden als een kamikaze piloot op me af te stormen. Je snapt: ik was na 1 kilometer al chagrijnig maar liep braaf door. Totdat de route er mee op hield…. Er stond een oranje pijltje (onze route) naar rechts. We zijn alle paden in gegaan die naar rechts liepen maar kwamen niet bij een volgend oranje paaltje uit. Erg frustrerend en dit zorgde ervoor dat we weer dezelfde route terug moesten (en dit maakte mijn moeder erg chagrijnig.. een vrolijke boel dus!). Acheraf bleek dat we naar links hadden moeten gaan, maar het pijltje stond toch echt naar rechts! Op de camping hoorde we dat de routes pas een paar weken geleden waren aangelegd. Niet goed dus….

Tussenstop tijdens het fietsen!

Na al deze tegenslagen kon het alleen maar beter worden. En dat was ook zo! Vrijdag was het weer ook lekker en besloten we fietsen te huren. In totaal zo’n 50 kilometer gefietst en toen we ’s avonds weer terug kwamen bij de camping besloot ik ook  nog een rondje te gaan hardlopen (want ik had zo hard op mijn blog geroepen dat ik dat zo graag wilde doen ;)). Het werd een rondje van 3,5 kilometer want van al dat fietsen (en slechte slapen door de kou en muggen) was ik toch wel redelijk moe. Daarna nog lekker lezen bij de tent en vroeg ons bed in.

Hardlopen in de weilanden!

Gisteren was het weer tijd om onze tent in te pakken na nog een nacht vol met terreur van muggen, zijn we vanaf de camping naar de IJssel (niet de IJzel dus… ik zat in de buurt ;)) gereden en hebben daar ook nog een mooie wandeling langs het water gemaakt. Rond een uur of vier kwamen we moe maar voldaan weer thuis. Hoewel er wat hobbels waren was het een fijne vakantie!

Hebben jullie nog tegenslagen overwonnen de laatste tijd, of gaat alles lekker op rolletjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge