Ik hou van gluren!

Tja, ik zal verder niet om de hete brij heen draaien. Ik ben guilty… Ik ben een gluurder! Mijn gluur praktijken zijn zeer uiteenlopend.. Van blogs lezen zonder een reactie achter te laten, tot uren lang door instagram scrollen zonder zelf ooit een foto te plaatsen, en ook aan het binnen gluren bij huizen maak ik me regelmatig schuldig. Nu maak ik me om het laatste niet zo druk, ik heb namelijk het idee dat iedereen dat doet. Daar kwam ik bijvoorbeeld achter toen ik naar de pedicure en een feestje van de buren ging.

Binnen gluren

Om dit verhaal te kunnen vertellen moet ik eerst even terug in de tijd. Het huis dat we vorig jaar hebben gekocht heeft daarvoor ruim 5 jaar te koop gestaan. Aan het interieur te zien had het trouwens net zo goed 50 jaar kunnen zijn (het is dat ons huis nog niet zo oud is). Je kan je misschien wel voorstellen dat het geen plaatje was (wat trouwens ook de enige reden is dat het 5 jaar te koop heeft gestaan én waardoor wij het uiteindelijk hebben kunnen kopen!). Michael en ik hebben zodra we de sleutels hadden ALLES uit ons huis gesloopt, al het bruine hout wit geverfd, de lelijke keuken vervangen voor een moderne, etc, etc.

Maar goed, toen ik dus bij de pedicure kwam, en ook bij het feestje bij de buren, wisten mensen maar al te goed waar wij dus precies woonden én hoe ons huis er enorm op vooruit gegaan is door onze verbouwing. Omdat ze allemaal zo nieuwsgierig waren en dus even naar binnen gegluurd hadden! HA! Betrapt! Ik ben dus niet de enige met deze guilty pleasure!

Het helpt overigens niet dat we nog steeds geen gordijnen hebben aan de straatkant van ons huis (zie eerste foto). Mensen kunnen dus ook extreem makkelijk bij ons binnen gluren en ik geef ze geen ongelijk!

Gluren op instagram

Maar het ergste vind ik nog wel mijn instagram gluren. Uren kan ik me er op vermaken. Scrollen, scrollen, refreshen, scrollen. Lekker plaatjes kijken van mensen die ik helemaal niet ken. Ik geniet er volop van.

Een van de minpunten er van is (naast dus dat ik behoorlijk wat tijd verdoe aan dat scrollen), is dat ik het ook meteen zo zonde vind dat ik zelf niets met instagram doe! Ik vind het een super leuk medium, mijn grootste probleem is dat ik natuurlijk wel mooie plaatjes wil delen. Aangezien ik 5 dagen per week op kantoor zit overdag, en de avonden toch redelijk snel nog donker is, heb ik te weinig foto’s die ik zelf instagram waardig vind.

Kapotte camera

Maar goed, mijn motto is altjid, als je iets vervelend/niet goed vind en je kán het veranderen, dan moet je a. niet zeuren, of b. veranderen! En dus nam ik het goede voornemen om aankomend weekend lekker aan het fotograferen te slaan met mijn goede camera. Ik pakte hem er bij en… hij ging niet aan. Shit. Accu dan maar opladen. Maar na een hele nacht in het stopcontact gezeten te hebben knippert mijn accu lampje nog steeds oranje en gaat mijn camera nog steeds niet aan. Dubbel shit.

Dus in plaats van dat ik aankomend weekend ga fotograferen ga ik denk ik maar langs een camera winkel om te zien of er wat aan dit probleem te doen valt.

Moraal van dit verhaal

Nu vraag je je misschien af: Bente, wat is nou de moraal van dit verhaal? Dan zeg ik: goede vraag! Ik wil in ieder geval weer wat actiever worden op Instagram. Net als dat ik druk bezig ben met leven in mijn Facebook pagina te brengen. Ik heb zelfs een paar mooie volg knoppen toegevoegd aan mijn blog (zie de mooie gekleurde buttons rechts onder in!). Ik zou het leuk vinden als je me volgt, dan beloof ik plechtig dat ik snel mooie foto’s zal delen!

Ben jij een gluurder?

P.s. Foodie Friday komt ook weer terug. Binnenkort! Ik ben in ieder geval heel erg blij met het feit dat het weer langer licht is. Nu alleen nog een werkende camera en ik ben klaar voor het delen van nieuwe receptjes!

18 Comments

 1. Marieke 24 maart 2017

  (als blog-gluurder laat ik nu maar eens een reactie achter 😛 )
  hier ook een huizengluurder ja! bij mensen naar binnen kijken is fantastisch, vandaar ook mijn … funda-verslaving :]
  ons huis is net zo’n verhaal als dat van jullie. Zag er niet uit, helemaal gestript en nu is het prrrrrachtig.
  Marieke onlangs geplaatst…BzV: Logeerweek 3 – keuzesMy Profile

  Beantwoorden
 2. Maaike 24 maart 2017

  Ik dacht, ik ga ook even op jouw blog gluren, en stuitte meteen op deze blog! Grappig! En ik ben het helemaal met je eens wat betreft het aanpakken van een probleem. Accepteren of er iets aan doen.
  Maaike onlangs geplaatst…Je bent 18 en je wilt watMy Profile

  Beantwoorden
 3. Morgaine 24 maart 2017

  Whahahahahaha nee eigenlijk niet… ik heb de makke ondertussen, en ja het weer wordt beter en er valt weer wat te zien dus nu alweer 2 foto’s geplaatst, gisteren en vandaag, heb jij al gezien, LOL….

  Dat ik iets neer zet op IG en dan verder ga waar ik mee bezig was, dan vergeet ik te kijken… nou ja, drukte, laten we het daarop houden maar dan wil ik wel mijn feed een beetje laten lopen, dat is er echt bij ingeschoten omdat het inderdaad buiten nog zo grauw was, en binnen ja ach… haakwerkjes? (al krijg ik daar vaak wel de meeste likes op, lol)

  Ik ben benieuwd, en inn huizen gluren, hier is meestal alles dicht of ik zit op de fiets, mijn ogen zijn wat achteruit gegaan dus heb ik alle concentratie nodig op de weg. Maar ook wij, als familie zijn zeker gluurders, lol.

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…De kruidentuin & het weerstationMy Profile

  Beantwoorden
 4. Vlijtig Liesje 24 maart 2017

  Ik moet bekennen dat ik ook graag bij mensen naar binnen kijk…. Ik vind het leuk om te zien hoe het is ingericht en zo… Maar ik probeer me te beheersen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Lente outfit voor een prikkieMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 24 maart 2017

   Ja herkenbaar ;). Het ergste is als je ergens naar binnen kijkt en je vol in het gezicht van de bewoner kijkt. Oeps!

   Beantwoorden
 5. Marion 24 maart 2017

  Ja ik ben een gluurder, daar kom ik eerlijk voor uit. Ik gluur op jouw blog (laat trouwens wel netjes een reactie achet 🙂 ) en gluur vaak ook even bij de mensen die ook hebben reageert. Ook mag ik graag bij andere mensen binnen kijken. Heel leuk.
  Schaam je dus vooral niet om ook op mijn blog te gaan “gluren”.
  Marion onlangs geplaatst…Is fooi geven nog van deze tijd?My Profile

  Beantwoorden
 6. Elles 24 maart 2017

  Ik herken me hier zó in, wauw! Vooral op Instagram kan ik heel goed mensen stalken, het gaat van de ene persoon naar de ander en zo vliegen zo wat uren voorbij.
  Liefs,
  Elles

  Beantwoorden
 7. Nesrin 24 maart 2017

  Ik vind de volg knoppen heel leuk! Ik gluur ook altijd even hoor, juist als er niks voor het raam hangt 😉

  Shit dat je camera het niet doet!
  Nesrin onlangs geplaatst…Louboutins op de Zuidas en eenzame ouderenMy Profile

  Beantwoorden
 8. Els 25 maart 2017

  Wat balen van je camera! Met die mooie weer wil ik ook meer foto’s gaan maken :-). Ik hou van gluren, met wandelen en op FUnda.
  Els onlangs geplaatst…Review: DIY Natuurlijke vegan geurkaars makenMy Profile

  Beantwoorden
 9. Benthe 25 maart 2017

  Haha, wat grappig om er op die manier achter te komen dat iedereen gluurt! Zelf ben ik vooral een actieve Facebook-stalker, haha. En leuk dat je actief wil worden op Instagram! Ik werk inderdaad ook fulltime dus ik besteed vaan één weekenddag in de twee weken om allemaal foto’s te maken. Dan kan ik weer even vooruit 😊. Ben heel benieuwd, succes!
  Benthe onlangs geplaatst…Mijn 10 favoriete smartphone appsMy Profile

  Beantwoorden
 10. Rachel Kromdijk 25 maart 2017

  Ik ben zeer goed in stalken en inspiratie op doen haha

  Beantwoorden
 11. Charel 25 maart 2017

  Ik ben zo nieuwsgierig altijd haha! Ik hou ervan!
  Charel onlangs geplaatst…HometourMy Profile

  Beantwoorden
 12. Michelle 26 maart 2017

  Nou, als mensen in een kijkdoos zitten (dus buiten donker en binnen het licht aan) ja, dan ‘gluur’ ik wel. Ik heb dan het idee dat mensen willen dat er naar binnen wordt gekeken. Verder kijk ik heel soms wel eens op huizensites uit andere landen en bekijk dan huizen of appartementen uit New York, de allerduurste natuurlijk. Interessant om te zien haha.

  Beantwoorden
 13. Sammie 26 maart 2017

  Ik ben denk ik met vlagen een gluurder, meestal laat ik ergens wel een reactie achter maar als ik het allemaal niet meer bij kan houden zoals de laatste paar weken lees ik wel blogs maar reageer ik niet. Op insta gluren vind ik ook heerlijk, kan ik me goed mee vermaken 🙂
  Hopelijk kan je camera gemaakt worden!
  Sammie onlangs geplaatst…#echtepostiscool Jup, ik deed ook mee!My Profile

  Beantwoorden
 14. Merel 29 maart 2017

  IK maak mezelf hier ook schuldig aan. Binnenkijkers op blogs vind ik heerlijk, of huizen bekijken die op Funda staan is ook een soort hobby! Of mensen van vroeger opzoeken op facebook en dan verdwaald raken tussen al hun vrienden.. (oeps)
  Merel onlangs geplaatst…Roze lente smoothieMy Profile

  Beantwoorden
 15. Renske 2 april 2017

  Lekker gluren bij de buren, haha. Naast Instagram gluur ik ook héél graag op Funda. Yay! Gluren blijft gewoon een leuke hobby. 😉
  Renske onlangs geplaatst…20 dingen die ik dit voorjaar wil doenMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge