Je mag me altijd wakker maken voor…

Ik vind het altijd raar als mensen het er over hebben dat je ze altijd wakker mogen maken voor bijvoorbeeld chocola. Of misschien is raar niet het goede woord, ondoordacht… Het is ook niet dat ik er last van heb hoor, en ik kan me goed voorstellen dat mensen het zeggen om aan te geven dat ze iets echt heeeel erg lekker vinden. Maar het valt me altijd op als mensen bijvoorbeeld zeggen: ‘Ik vind [X] zooo lekker, daar mag je me altijd voor wakker maken!’. Ik vraag me dan altijd af hoe ze zouden reageren als ik in het holst van de nacht naast hun bed sta met [X]… Ik kan me niet voorstellen dat ze daar blij van zouden worden, en al helemaal niet dat ze het dan ook daadwerkelijk zouden opeten!

Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen waar je mij áltijd voor mag wakker maken ’s nachts: een verrassingsvakantie naar een fijn oord of een leuke stad. Het winnende lot van een loterij… en er zullen vast wel meer zaken te bedenken zijn waar je me voor mag wakker maken. Maar eten… nee, laat mij dan maar lekker slapen! Hoewel ik ’s ochtends als ik wakker ben geen problemen heb om meteen mijn ontbijt naar binnen te werken, hoef je me ’s nachts niet wakker te maken voor een lekker snoepje of mijn favoriete drankje ;). Wacht dan maar gewoon tot de volgende ochtend, dan wil ik het ’s ochtends met alle liefde op eten!

Zijn jullie wel te porren voor een nachtelijk vreetfestijn van jullie favoriete maaltijd/snack?

9 Comments

 1. Ingrid 28 juli 2013

  Ineens herinner ik me een tv-programma van een aantal jaren geleden met dit onderwerp. Het werd uitgevoerd door Bart de Graaff op BNN.

  http://www.youtube.com/watch?v=Bha-VFgUtD4

  Beantwoorden
 2. Sassie 28 juli 2013

  Mij mag je ook gewoon laten slapen. Of het moet inderdaad een trip zijn of een grote geldprijs 😉

  Beantwoorden
 3. fred.de.heij 28 juli 2013

  Mijn zus en ik zijn een keer door onze ouders midden in de nacht wakker gemaakt om naar vallende sterren te kijken. Het was waarschijnlijk bewolkt, in ieder geval heb ik geen ster gezien, ook geen vallende. Voor sterren hoef je me niet meer te wekken.

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 28 juli 2013

   Haha! Dit doet mij denken aan mijn moeder en oma die het leuk vonden om in het holst van de nacht te gaan wandelen om de zon op te zien komen… de zon heb ik niet gezien en blij was ik ook niet!

   Beantwoorden
 4. Karlijn Stalenhoef 28 juli 2013

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  Beantwoorden
 5. Karlijn Stalenhoef 28 juli 2013

  Nee, ik zou inderdaad ook niet happy zijn als iemand me wakker maakt met de lekkerste reep chocola! Maar voor een reis of geld inderdaad… 😉

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 28 juli 2013

   Er zullen vast ook nog wel wat andere dingen zijn maar zo 1, 2, 3 zijn dat wel de belangrijkste zaken waar je mij wakker voor mag maken…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge