Kicking my addiction

Hoi ik ben Bente en ik ben verslaafd aan energydrink (allemaal in koor: Hoi Bente!). Mijn ‘drug of choice’ is Bullit. Lekkerder dan RedBull al zeg ik het zelf. Het liefst sta ik op en loop ik nog slaperig naar de koelkast om er een koud blikje uit te halen. Ik ga op de bank zitten met mijn laptop op schoot en trek het blikje open: dat is nou echt lekker wakker worden! Maar het is ook niet al te best voor me helaas. Dat ik er aan verslaafd was wist ik wel al hoor, maar vorige week werd het op vakantie toch wel weer pijnlijk duidelijk. Mijn nicht trouwde op een zeer afgelegen plaats. Voor de dichts bijzijnde supermarkt moest je toch echt wel de auto pakken. Mijn eerste ochtend daar was er dus 1 zonder mijn energie drankje…

Doei, goeie vriend!

En toen kwam de hoofdpijn. Nu wist ik dat dit kwam door het gebrek aan cafeïne in mijn lichaam, en gelukkig hadden ze dat wel (koffie dus).. Maar koffie vind ik heel. erg. vies. Ik weet niet wat het is, de geur vind ik echt super lekker, maar de smaak? Veel te bitter! Maar goed, ik had al hoofdpijn en had weinig zin om de rest van de dag hoofdpijn te houden (het was namelijk ook nog eens de dag van de bruiloft) en dus beet ik even door de zure appel heen en nam ik een kop koffie (met melk, dat wel). Na een half uur was ik weer mijn vrolijke zelf, zonder hoofdpijn. Later die middag vertrokken mijn vader, broer en Michael toch nog even met de auto naar het dorp om RedBull te halen voor de dagen die zouden volgen (naast mijzelf drinken mijn broer en Michael namelijk ook nogal wat energiedrankjes naar binnen ;)). En de rest van de vakantie had ik (op een keer een kater daargelaten) geen last meer van hoofdpijn.

Maar goed.. die verslaving dus. Daar wil ik van af! De hoeveelheid suiker die in zo’n blikje zit is nou ook niet om over naar huis te schrijven dus dan zit er maar 1 ding op. Cold turkey afkicken! En dat is wat ik per 1 juli ga doen, there, I said it! Waarom niet vandaag al? Het is weer mijn eerste werkdag na anderhalve week vakantie. Gisteren opende ik even mijn mailbox van het werk en ik zag dat ik ruim 100 nieuwe mails in de inbox had staan. Die cafeïne kan ik vandaag dus nog wel goed gebruiken! Ik ben bang dat ik mijn dagelijkse blikje in het begin heel erg ga missen en ik weet ook niet of ik er uiteindelijk voor de volle 100% mee ga stoppen (een blikje in het weekend moet toch nog wel kunnen, of spreekt nu een echte addict?), maar dat ik er morgen in ieder geval mee ga stoppen staat als een paal boven water.

Ik las net ergens op internet dat de afkickverschijnselen van cafeïne maar liefst twee weken kunnen duren: laten we hopen dat dit bij mij niet het geval is! Ik zal jullie over een tijdje eens een update geven over hoe het me vergaan is! Wish me luck!

Hebben jullie nog verslavingen waar jullie eigenlijk vanaf willen?

16 Comments

 1. Kiss & Make-up 30 juni 2014

  Veel succes, meid. Als je er echt vanaf wilt, dan lukt het. Ik was vroeger echt verslaafd aan cola. Ik dronk cola zoals andere mensen water drinken. Zo’n maxifles van 2.5 liter per dag was ongeveer ’t gemiddelde dat ik dronk. En niks anders. Heel ongezond natuurlijk. Op een bepaald moment vonden mijn ouders dat ’t genoeg was en mocht ik enkel nog cola light drinken, en maximaal 2 blikjes per dag. En zo ben ik stilaan ‘afgekickt’ van de gewone cola. Als ik nu een glas gewone cola krijg, dan vind ik het echt vreselijk plakkerig en suikerig smaken, en ik wil het zelfs niet meer nu.

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 1 juli 2014

   Bedankt voor het vertrouwen! Ik kan alvast vertellen dat ik de eerste dag redelijk goed door ben gekomen (in ieder geval zonder ook maar een druppel energie drank ;))

   Beantwoorden
 2. Linda 30 juni 2014

  Goed dat je stopt, want het is zo slecht voor je! Ik weet bijna zeker dat je je heel veel beter gaat voelen als je er eenmaal vanaf bent. Succes!

  Beantwoorden
 3. Nienke 30 juni 2014

  Deze verslaving ken ik ook ja. Ik drink meestal huismerken of Rockstar, maar ik moet er van mezelf ook mee stoppen of op z’n minst flink minderen. Het is bij mij nog niet zo erg als bij jou maar goed is het natuurlijk niet. Goed dat je gaat stoppen!

  Beantwoorden
 4. Erlinde 30 juni 2014

  Koffie vind ik juist wel lekker, maar met Bullit, Red-bull enz. maak je mij niet blij. Veel te zoet. Good luck met afkicken:-)

  Beantwoorden
 5. blauwesokken 30 juni 2014

  Oefff. Wat knap dat je voor jezelf de knoop hebt door gehad en gaat stoppen met deze (slechte!) verslaving! Succes en doorzetten, komt helemaal goed!
  Gelukkig ben ik nog nooit echt echt verslaafd geweest (ja aan mooi papier verzamelen ofzo, maar of dat nou “slecht” is….)

  Beantwoorden
 6. Saskia 30 juni 2014

  Wat goed dat je gaat stoppen. Zelf zou ik best wat minder koffie mogen drinken, daar ben ik verslaafd aan 🙂

  Beantwoorden
 7. Oeeh handig dat koffie tegen je hoofdpijn hielp xxx

  Beantwoorden
 8. Teddy 1 juli 2014

  Goed van je! Hoorde inderdaad al meerdere verhalen over dat het zo slecht voor je is.

  Beantwoorden
 9. Anouk 1 juli 2014

  Succes met het afkicken! Zelf ben ik ook gek op energiedrankjes maar drink ze nu nog maar eens in t weekend!

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 1 juli 2014

   Dat is al heel wat beter dan elke dag! Bij alleen in het weekend zou ik uiteindelijk ook al tevreden zijn 🙂

   Beantwoorden
 10. Sas 2 juli 2014

  Goed dat je ervan af wilt komen, succes ermee!

  Beantwoorden
 11. Jenn 2 juli 2014

  Veel succes!

  Beantwoorden
 12. Anonymous 4 juli 2014

  Succes! Ik ben verslaafd geweest aan koffie, veel koffie. Dronk wel zeker zo’n 8 espresso’s op een dag, als het er al niet meer waren. Ik heb 4 dagen hoofdpijn gehad en toen was het over 🙂 Het verschilt dus per persoon.

  Beantwoorden
 13. Typisch Tam 13 juli 2014

  Ik vind het ontzettend goed dat je probeert af te kicken. Drink anders thee of chocolademelk of zo. Daar zit ook cafeïne in alleen dan in mindere mate. Een vriendin van mij is ook zo verslaafd aan die blikjes. Maar het is zonde van je geld en al die suikers en cafeïne daar wordt je helemaal hyper van! Succes ik ga voor je duimen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge