Kliederen

Kliederen, kladderen, knoeien, morsen… Het is een groot talent van me (waar ik niet al te blij mee ben). Ik weet het ook altijd ten tonele te brengen als ik a. een nieuw shirtje of nieuwe broek aan heb of b. iets wits/lichts aan heb. Het liefst een combinatie van die twee.  Zo ook gisteren weer. Ik was vlees aan het marineren met mosterd, met mijn nieuwe witte t-shirt aan. Op het moment dat ik dacht, hm, misschien moet ik wat anders aan doen (of in ieder geval een schort om doen) was het al te laat en zat er een gele mosterd vlek op mijn shirtje. Shit. Meteen in een wasbak met water en wasmiddel laten weken (iets wat ik veeeels te vaak moet doen), maar het kwaad was al geschiet: de vlek is er niet helemaal uit.. Misschien dat het nog lukt met een echte was maar ik heb er een hard hoofd in.
Ik ben ook niet echt een ster in het schoon krijgen van vlekken. Meestal lukt het wel maar ik heb ook shirtjes meteen de vernieling in geholpen door er bij zo’n beetje de eerste keer dragen een vetvlek in te maken. Een paar weken geleden had ik ook een nieuw, wit shirtje aan. We aten geloof ik pasta met tomatensaus, een gevaarlijke combinatie. Maar omdat ik mezelf ken gebruikte ik een dekentje van de bank (we zaten op de bank te eten) als slabbetje. Op een onoplettend moment (toen ik het ‘slabbetje’ even niet tot mijn nek had opgetrokken) morste ik weer met mijn eten. Een mooie rode vlek op mijn spier witte shirt. Die ging er tijdens het weken in de wasbak gelukkig wel meteen uit :). 
Ik moet toch maar eens serieus overwegen om echte slabbetjes aan te schaffen. En als ik aan het koken ben moet ik toch ook vaker een schort om doen. Beter voorkomen dan verhelpen!
Hebben jullie nog goede trucs om vlekken uit kleding te krijgen? En zijn jullie ook van die kliederaars?

4 Comments

 1. Sassie 17 augustus 2013

  Oh altijd als ik iets wits aan heb mors ik wel :’) (en soms ook op andere kleuren hoor) Ik leg het meestal gelijk in de week met wat zeepsop en daarna neem ik het mee met de wasbeurt..

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 17 augustus 2013

   Haha echt afschuwelijk he! Ja dat is ook mijn techniek, helpt helaas niet altijd 🙁

   Beantwoorden
 2. Chelles Blog 17 augustus 2013

  Hahaha goeie. Ik ben ook zo goed in knoeien en kliederen. En altijd op de verkeerde kleding, zoals witte kleding of als ik roti eet, die kerrievlekken krijg je er met geen mogelijkheid uit. Ik lijk met een klein kind soms. Xx

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 19 augustus 2013

   Ik kan je nu ook vertellen dat mosterd niet uit witte kleding gaat 😉 Na het weken én het wassen zit de vlek er nog steeds in….

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge