Liever lui dan moe!

Ik vind het zelf redelijk belangrijk om fit te zijn. Ik eet over het algemeen gezond (al zijn mijn drinkgewoontes weer wat minder om over naar huis te schrijven ;)), vind het fijn om lekker te sporten en probeer dan ook regelmatig naar de sportschool te gaan en dat te combineren met hardlopen. Waarschijnlijk geen nieuws voor jullie. Toch staan mijn sportieve avonturen op het moment even een op een laag pitje..Ik knipper twee keer met mijn ogen en oeps.. de sportschool heb ik alweer twee weken niet meer van binnen gezien.. De afgelopen twee maanden was het ritme sowieso al een beetje zoek omdat ik door de Dam tot Damloop iets meer de focus op het hardloop legde, maar toen ik eenmaal was bijgekomen van de spierpijn (die ik dus opliep tijden de DtD-loop) had ik moeite om weer braaf drie keer per week te gaan.

Een combinatie van het mega druk hebben op mijn werk (en ik ook regelmatig ’s avonds nog een call heb met klanten in Amerika), ziek zijn (vorige week dan) een sociaal leven willen hebben en er gewoon even geen zin meer in hebben. Sinds maart gingen Michael en ik elke week netjes 2 à 3 keer in de week naar de sportschool en daarnaast liep ik dus ook nog hard. En dan komt er een moment dat het allemaal even te veel wordt. Na een lange werkdag thuis te komen en geen zin te hebben in snel eten, eten laten zaken en meteen door te gaan naar de sportschool. Om vervolgens thuis te gaan douchen en alweer naar bed te moeten omdat de volgende dag de wekker weer gaat.. Kortom, ik heb gewoon maar toe gegeven aan het gevoel niet te willen sporten. Zodra we terug zijn van vakantie pak ik het wel weer op. Even goeden vrienden.

De komende week zit sporten er sowieso niet in..Vanavond komen er twee vrienden eten. Morgen ga ik met een vriendin eten. Woensdag staat er weer een werktelefoontje met Amerika gepland.. En dan is het al weer donderdag. Ik moet ook nog ergens een koffer bij mijn schoonouders ophalen, en ik kan me zo voorstellen dat ik ook nog even langs mijn ouders ga voordat ik naar New York vertrek.. Het lijkt me nou wel weer heel erg leuk om in bijvoorbeeld het Central Park een rondje hard te lopen. Al denk ik niet dat ik Michael zo gek krijg dat ie met me mee gaat (die heeft namelijk de grootst mogelijke hekel aan hardlopen) ;). Dus na de vakantie ga ik weer vol goede moed aan de bak.

Ha, ik ben trouwens zelf niet helemaal overtuigd dat ik me niet schuldig voel dat het sporten er een beetje bij in schiet.. Dat doe ik namelijk wel maar ik probeer vooral niet te streng voor mezelf te zijn . Ergens in mijn achterhoofd zegt een stemmetje ‘je kan er altijd tijd voor vrij maken’. Je hebt bijvoorbeeld van die bikkels die om 6 uur ofzo opstaan om nog even een uurtje te gaan sporten voordat ze naar hun werk gaan. Mij niet gezien! Zo gemotiveerd ben ik dus ook weer niet ;).. Nee, ik probeer me er gewoon maar bij neer te leggen dat ik er nu even niet aan toe kom, voor nu even liever lui dan moe!

Herkenbare situatie voor jullie? Of vinden jullie wel altijd de tijd om netjes te sporten?

6 Comments

 1. Irene Bienefelt 13 oktober 2014

  Haha ik ben ook liever lui !

  Leuk artikel! Liefs irene

  http://www.madebyirenelouise.blogspot.nl

  Beantwoorden
 2. Dascha Boonstra 14 oktober 2014

  Haha! Balen dat je geen tijd meer hebt om te sporten 🙁 Ik kan sporten echt niet links laten liggen. Het is mijn momentje van ‘ontspanning’ na zo’n drukke dag!

  Xoxo
  http://Www.its-dash.com

  Beantwoorden
 3. Laura 14 oktober 2014

  Met de halve marathon in de planning dwing ik mezelf bijna om toch steeds weer erop uit te gaan. Toch herken ik mij hier ook in hoor, ik denk dat iedereen tot een zeker punt wel liever lui dan moe is. Zo nu en dan, althans. Moet kunnen! 😉

  Beantwoorden
 4. Window On My Wardrobe 14 oktober 2014

  Wat ben ik blij dit te lezen! Ik zit echt in exact dezelfde sitiatie als jou; het is echt superdruk op mijn werk, en dan heb ik er nog een tweede job bij ’s avonds. Ik ben echt bekaf als ik gedaan heb met koken, eten, opruien, afwassen, keuken poetsen en ik vind het inderdaad echt niet leuk dat ik door te gaan sporten helemaal niets aan m’n avond heb. Ik heb ook regelmatog afspraken ’s avonds tijdens de werkweek, dus de 1 a 2 avonden die ik thuis ben wil ik echt niet nog naar de sportschool rennen. Nu ben ik ook opnieuw ziek en heb ik er helemaal de energie niet voor.

  Ik denk dat ik me er ook even bij neer moet leggen, tot de enorm drukke periode even is gaan liggen. Jezelf forceren is ook niet hoed he 🙂

  X Sara

  Beantwoorden
 5. Bente de Heij 15 oktober 2014

  Inderdaad goed om te weten dat ik niet de enige ben die in dit schuitje zit. En jeetje.. nog een baan in de avond er bij ook. Bikkel! Sowieso als je ziek ben lijkt het me geen goed idee om geen avond rust te hebben!

  Beantwoorden
 6. Sas 16 oktober 2014

  Ik ben nog al een gestructureerd persoontje, dus meestal als ik me iets voorneem doe ik het wel. Behalve die buikspieren dan. 2 maanden gedaan en toen … zonder reden mee gestopt :’)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge