Mijn droombaan!

Afgelopen zaterdag plaatste Annemerel de blog ‘Knowing what you really want‘. Over het hebben van een doel en weten wat je wilt in je leven. Ik reageerde op dat bericht met iets over mijn baan en dat ik daar zo blij mee ben.  Aan de statistieken te zien waren mensen heel erg nieuwsgierig naar wat ik dan precies deed.  Ik bedacht me dat ik daar eigenlijk nooit over had uitgeweid en dat is precies wat ik vandaag wél ga doen!

Ik zal bij het begin beginnen. Tijdens mijn studie Sociale Psychologie kwam ik in aanraking met het doen van kwantitatief onderzoek. Iets wat ik erg interessant vond. Toen ik tijdens mijn Master een stage moest lopen besloot ik dit dan ook te doen bij een marktonderzoekbureau. Hier leerde ik hoe je door middel van het stellen van de juiste vragen klanten kan helpen om tot inzichten te komen. Zelfs tijdens mijn stage waren de werkzaamheden al erg afwisselend: de ene keer was ik bezig met een vragenlijst optimaliseren of het testen ervan De andere keer was ik een rapport aan het schrijven (op basis van de ingevulde vragenlijsten). Ik heb het vier maanden heel erg naar mijn zin gehad en wist dan ook dat ik bij een marktonderzoekbureau terecht wilde komen.

Ra, ra, ra waar ik nu dus ook werk? Inderdaad, bij een marktonderzoekbureau! Niet 1 die onderzoek doet naar alles, we zijn gespecialiseerd in de games industrie. Jullie hebben vast wel eens Candy Crush Saga of de Sims gespeeld? Ik doe er onderzoek naar ;). Ik help klanten met het krijgen van bepaalde inzichten. Help ze met het beantwoorden van vragen, maar daarnaast hou ik me ook bezig met het verloop van het onderzoek zelf: vragenlijsten maken, controleren, kijken hoe het verloop van de vragenlijsten gaat (zijn er in elk land genoeg respondenten in elke leeftijdsgroep + sekse etc.) en wat voor nieuwe producten kunnen we maken die interessant zijn voor onze klanten. Naast dat het een super afwisselende baan is heb ik het ook enorm getroffen met mijn collega’s. Er werken ongeveer 15 mensen bij ons, een klein maar heel hecht team. En hoewel er hard gewerkt wordt is er ook altijd tijd voor gezelligheid.

De komende week is er weer 1 die heel anders is dan anderen: er is een (game) beurs in Amsterdam waar we natuurlijk ook aanwezig zullen zijn: praten met klanten en eventuele klanten. Maar ook: elke avond een feestje! Die beurzen bezoeken is ook onderdeel van mijn werk. Vorig jaar bezocht ik dezelfde beurs in Amsterdam (dezelfde als de beurs van de komende week) en ging ik een paar dagen naar Keulen voor een beurs. Voor dit jaar staat in maart San Francisco op de planning. Super tof! Heel veel van mijn klanten zijn gevestigd in Amerika dus dat is dan ook meteen een kans om een deel van mijn klanten eens in het echt te ontmoeten (in plaats van via de telefoon en mail). Leuk, leuk, leuk!

Kortom, een super afwisselende en leuke baan waar ik helemaal op mijn plek bent (en gelukkig is dat gevoel wederzijds, mijn baas en collega’s zijn ook blij met mij!). Het is echt zo fijn om met plezier naar je werk toe te gaan! Iets dat ik iedereen toe wens :).

En, werken jullie momenteel? En zitten jullie ook helemaal op je plek?

17 Comments

 1. Nesrin 2 februari 2015

  Super fijn dat je het naar je zin hebt! Dit lijkt mij heel leuk werk. Tijdens mijn studie heb ik veel onderzoek moeten doen, in eerst instantie vond ik het niets aan maar het is en blijft toch boeiend en een uitdaging om informatie en gegevens te verzamelen, vragen te stellen (op zo veel verschillende manieren) en er een representatief geheel van te maken.

  Op dit moment run ik samen met mijn man een eigen zaak, we zitten in de sales branche, in eerst instantie niet mijn ding maar ik neem alle communicatie projecten op mij. Ik zit op mijn plek, ben flexibel en het is uitdagend.
  Ik kan het goed combineren met het gezin en huishouden.
  Nesrin onlangs geplaatst…Photodiary – Keeping up with NesrinMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 7 februari 2015

   Oh dat lijkt me heerlijk, eigen baas zijn! (hoewel werken voor een baas ook wel voordelen heeft :))

   Beantwoorden
 2. Anne 2 februari 2015

  Wauw dat klinkt heel dynamisch en interessant zeg! Je schrijft dus ook adviezen voor die game bedrijven over wat ze het beste voor nieuwe games kunnen maken etc? Lijkt me best creatief ook, ondanks dat natuurlijk veel afhangt van de input die je krijgt van de respondenten. Ik ben op dit moment een beetje op een dead end in mijn baan als marketeer bij een groot e-commerce bedrijf. Het is een fantastisch leuke baan, maar na bijna 3 jaar op dezelfde plek begint het een beetje te veel routine te worden. Gelukkig heb ik voor de komende tijd wel een aantal plannen (en zwangerschapsverlof!) om hopelijk ergens op uit te komen wat weer goed bij mij past!

  Beantwoorden
  • Bente 7 februari 2015

   Oh ja dat is wat minder is elke dag maar weer hetzelfde is! Ja, adviezen geven we ook. Al hebben bedrijven vaak wel al een heel sterk idee van wat ze willen (of dat volgens onze data nou slim is of niet ;))

   Beantwoorden
 3. Danielle 2 februari 2015

  Wat een gave baan heb jij zeg! Kan mij helemaal voorstellen dat je dat ontzettend gaaf vind om te doen!

  Ik werk bij het bedrijf van mijn vader.. wilde hier nooit werken en heb dus hiervoor ook andere banen gehad. Mijn richting is eigenlijk marketing en reclame maar daar was niet veel voor op de banenmarkt en ik besloot dus na mijn China avontuur bij mijn vader te gaan werken tot ik wat anders had.. dit is nu bijna 2 jaar geleden 😉

  Ik werk op meerdere functies ik help zowel mee op de inkoop afdeling als dat ik bezig ben met het beter inrichten van systemen en het efficienter laten werken van mensen. Voor mijn werk reis ik ook veel en ga veel naar beurzen om de nieuwste producten te zoeken en de trends te bestuderen. Dit omdat wij leverancier zijn van een impulsformule, wij plaatsen leuke impulsaankopen op de juiste plek in de winkel.. ik koop dus al die spullen in die je koopt voor de heb ;-)! Wij doen dit bij o.a. veel grote bouwmarkt ketens (de uitzoekbakken & kassa meubels bijv.)

  Mijn baan is dus ook super afwisselend en ik doe het nog altijd met ontzettend veel plezier!
  Danielle onlangs geplaatst…Hardlopen & Sport| Week 5 – buttlift challenge en het einde van #JANUariMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 7 februari 2015

   Ha, nooit over nagedacht dat daar speciaal mensen voor worden ingehuurd! Klinkt ook wel erg interessant (en toch ook een beetje in de marketing/reclame hoek!)

   Beantwoorden
 4. Jenn 2 februari 2015

  Wat een leuke baan!
  Jenn onlangs geplaatst…Afgelopen week… #4My Profile

  Beantwoorden
 5. Karlijn 2 februari 2015

  Dat klinkt tof! Het lijkt me een hele creatieve baan met lekker veel afwisseling en fijne mensen. Veel plezier in Amsterdam deze week.
  Ik heb nog geen ‘echte’ baan aangezien ik nog studeer. Wel een bijbaantje.Ik pas bij twee gezinnen op en dat vind ik ontzettend leuk. Het is zo gezellig met de kinderen en ik vind het heel leuk om van alles met ze te doen. X
  Karlijn onlangs geplaatst…Spiegelende foto’sMy Profile

  Beantwoorden
 6. jackie 3 februari 2015

  klinkt als een heerlijke baan…
  dat je het leuk vind straalt echt van je bericht af..

  Ik werk in het transportbedrijf van mijn vader, en doe echt alles van administratie, planning, bellen met klanten, inkoop, verkoop en als het nodig is ook een reparatie die ik kan..
  Ik vind mijn werk ook super

  Beantwoorden
 7. sammie 3 februari 2015

  Dat klinkt inderdaad als een hele leuke baan! Kan me voorstellen dat je het daar ontzettend naar je zin hebt!
  sammie onlangs geplaatst…Dit was januariMy Profile

  Beantwoorden
 8. Manon 3 februari 2015

  Wat fijn dat je je droombaan gevonden hebt! Plezier in je werk is toch wel het allerbelangrijkste. Ik moet nog 1 vak halen van mijn hbo-opleiding en wil daarna nog een master halen, maar ik weet nog niet echt wat ik daarna wil doen.
  Manon onlangs geplaatst…Day Zero Project update 1My Profile

  Beantwoorden
 9. Rianne 3 februari 2015

  Wat fijn dat je zo blij bent met je baan! Het klinkt ook als een toffe baan 🙂 Ik hoop dat ik na mijn studie ook iets vind waar ik me helemaal op mijn plek voel! Maar helaas liggen de banen niet voor het oprapen in de psychologie, daar weet jij vast ook alles van!
  Rianne onlangs geplaatst…Mini primark shoplogMy Profile

  Beantwoorden
 10. Sophie 3 februari 2015

  Wat fijn dat je je droombaan gevonden hebt! Ik studeer op dit moment nog en moet toevallig dit blok kwantitatief onderzoek uitvoeren. Even kijken of het mij ook bevalt dus 😉
  Sophie onlangs geplaatst…#4 Mijn vrijdag – Eilanden, lang winkelbezoek en de molMy Profile

  Beantwoorden
 11. Je hebt echt een hele leuke baan, dit zou ook nog wel iets voor mij zijn! Vooral de afwisseling spreekt mij aan, en het lijkt me ook echt ontzettend boeiend en uitdagend.

  Ikzelf werk als Strategisch Aankoper in de Industrie wat ik ook heel leuk vind, enkel wel enorm stresserend. Ik heb leveranciers in heel Europa en werk voor een Amerikaans hoofdkantoor, dus reizen, onderhandeling, analyseren en relaties opbouwen horen allemaal bij de leuke dingen aan mijn job 🙂

  X Sara
  Sara – Window On My Wardrobe onlangs geplaatst…Me TimeMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 7 februari 2015

   Oh dat klinkt inderdaad super! Nouja, dat het heel stressvol is wat minder, maar de leuke dingen zijn ook de dingen die ik op mijn werk zo leuk vind 🙂

   Beantwoorden
 12. Paul 7 februari 2015

  Klinkt als een interessante functie, maar ook een beetje eng. Jij bent dus iemand, als ik het goed begrijp, die met gegevens van facebook-gebruikers een spel als Candy Crush Saga andere game-ontwikkelaars helpt? Of lees ik het verkeerd?
  Paul onlangs geplaatst…EchtgenootMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 7 februari 2015

   Nee nee, niks engs aan ons! Wij doen echt consumenten onderzoek waar we via een online vragenlijst aan mensen vragen wat voor spelletjes ze spelen, op welke platformen (console, mobiel, pc etc.), welke genres ze leuk vinden. Mensen doen vrijwillig aan het onderzoek mee en op basis van de resultaten van dat onderzoek kunnen we heel veel verschillende analyses doen. 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge