Mijn lichaam snapt het niet zo goed…

Weet je wat ik nou niet kan begrijpen? Als ik moet werken, en mijn wekker gaat om tien voor half 8 af, dan ben ik nooit wakker te krijgen. Nouja. wakker word ik wel, maar goed voelt dat zeker niet. En dat terwijl ik bijna altijd netjes op tijd naar bed ga (genoeg voor de 8 uur slaap die ik echt nodig heb!). Nooit word  ik eens eerder wakker om vrolijk naast mijn bed te springen en me uitgeslapen te voelen. Totdat het weekend is! Als het weekend is ga ik namelijk vaak later naar bed, maar word ik vervolgens éérder wakker dan dat normaal gesproken mijn wekker zou gaan. Dat is toch super belachelijk? Waarom heeft mijn lichaam door dat het een werkdag of weekend dag is? Of eigenlijk haalt ie die twee door elkaar. Want in het weekend kan ik lekker uitslapen en maakt het dus niet uit hoe laat ik wakker word, en op doordeweekse dagen moet ik er op een gegeven moment uit en zou het dus fijner zijn als ik bijvoorbeeld om 7 uur wakker zou worden.

Ik vind het in ieder geval super belachelijk, en redelijk dom van mijn lichaam. Want hoe fijn zou het zijn? Dat als je eigenlijk om half 8 op doordeweekse dagen uit bed moet, maar vervolgens om 7 uur al wakker wordt, heerlijk uitgeslapen en niet met het gevoel alsof er 7 vrachtwagens over je heen zijn gereden (oké, zo voel ik me nooit maar je snapt het idee? Als je om te compenseren dan in het weekend lekker tot 10 of, doe eens wild, gewoon tot 11 uur uit slaapt? Prima toch? Maar nee, zo’n feest is het bij mij niet. Als ik moet werken word ik altijd keurig door de wekker gewekt en word ik geen minuut eerder wakker, maar zodra het weekend is sta ik vrolijk om 7 uur naast mijn bed! Raar!

Herkennen jullie dit verschijnsel of ben ik de enige die hier last van heeft?

18 Comments

 1. Ik word in het weekend niet echt eerder wakker (maar moet er door de week ook om kwart over zes uit), maar spring wel veel gemakkelijker mijn nest uit. Zin in mijn vrije dagje die maar het liefst zo lang mogelijk gaat duren
  Tessa | 52druppels.nl onlangs geplaatst…Wat ook mislukte…My Profile

  Beantwoorden
 2. Morgaine 9 mei 2015

  hahahaha ik denk dat 3 kwart van de wereld hier last van heeft, ja had ik ook. Tegenwoordig ben ik aan het vertrouwen op de energie om ons heen.

  Negen van de tien x slaap ik zonder wekker zelfs en vraag aan ‘boven’ of de energie rond mijzelf heen, of ze mij op tijd wakker willen maken en noem een tijd…. En dat werkt! hahahaha

  Soms ook hilarisch hoe ik dan wakker wordt gemaakt, want ja, als je geen wekker zet, is dat ook maar de vraag natuurlijk, hoe dan… vooral als je nog in best diepe slaap bent. En altijd op tijd he, oké, ene paar keer erg krap, net geen ren idee, maar wel op tijd!

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…BoodschappenlijstjeMy Profile

  Beantwoorden
 3. Stephanie 9 mei 2015

  Haha :D, eigenlijk wel herkenbaar, ik was vanmorgen ook al om 7u springwakker 😀

  Beantwoorden
 4. Renske 9 mei 2015

  Wat is ons lichaam toch gek! Ik herken het wel. Alhoewel ik vandaag ook behoorlijk moe op stond, terwijl ik gisteren toch echt op tijd ben gaan slapen. Soms snap ik niets van dat gekke lichaam van mij, haha.
  Renske onlangs geplaatst…My life tagMy Profile

  Beantwoorden
 5. Nienke 9 mei 2015

  Heel herkenbaar! Ik hoef op zich maar 2x per week naar school en 1x per week ’s ochtends te werken en dan kan ik m’n bed nooit uitkomen. Nu heb ik al een week vakantie en ben ik iedere dag rond 7, 8 uur wakker, zo frustrerend!
  Nienke onlangs geplaatst…Essence Gel NagellakMy Profile

  Beantwoorden
 6. Nina Hobbysite 9 mei 2015

  Ik herken dit helemaal. Waarschijnlijk heeft het bij mij te maken omdat ik in het weekend ZOVEEL leuke dingen wil doen. Vanmorgen gauw naar een markt geweest enzo.

  Beantwoorden
 7. Bettie 9 mei 2015

  Voor een gedeelte herkenbaar. Ik moet elke dag ook vroeg opstaan en dat lukt wel redelijk. In het weekend word ik ook precies rond dat tijdstip wakker. Er zijn uitzondering, want als het donker en grijs is buiten slaap ik wel langer. Vanochtend was het grijs en heb ik maar liefst tot 9 uur uitgeslapen. Dat was wel even heerlijk.
  Bettie onlangs geplaatst…Instagram foto’sMy Profile

  Beantwoorden
 8. Anky 9 mei 2015

  Gewoon doordeweeks laat naar bed gaan dan denkt je lichaam dat ’t weekend is en ben je vroeg wakker. 🙂

  Beantwoorden
 9. Nesrin 9 mei 2015

  Herkenbaar! Stom hè dat dit zo gaat. Ik had dit ook “vroeger”.
  Met kinderen boeit het niet welke dag het is 😉 die worden gewoon vroeg wakker.
  Nesrin onlangs geplaatst…Cheat dayMy Profile

  Beantwoorden
 10. Kiss & Make-up 9 mei 2015

  Ik word altijd vroeg wakker, moe of niet. Uitslapen bestaat dus ook niet in mijn wereld. Ik denk dat ik daar te nerveus voor ben ofzo.
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Review | e.l.f. Baked Eyeshadow in Moonlight Serenade, Bronzed Beauty, Passion Purple & Chocolate DreamsMy Profile

  Beantwoorden
 11. Jenn 9 mei 2015

  Hahaha, dat is heel herkenbaar!
  Jenn onlangs geplaatst…Sharing Saturday #38My Profile

  Beantwoorden
 12. Anniek 10 mei 2015

  Ah, zo vervelend dit! Ik ben zelf echt een ochtendmens, dus ik wordt vaak ook gewoon om 7 uur wakker, no mather what. Al zet ik ook regelmatig mijn wekker op vrije dagen om die tijd, zodat ik nog een lekker lange dag heb. Maar ik snap wat je bedoelt, zwaar irritant, haha!

  Beantwoorden
 13. Angelique 10 mei 2015

  3 maal ja! Zo herkenbaar! Wanneer ik niet weg hoef, ben ik hup klaarwakker, wanneer ik weg moet… niet vooruit te branden haha.

  Beantwoorden
 14. Ysanne 10 mei 2015

  Mijn slaapritme is ook echt te random. Herkenbaar dus haha.
  Ysanne onlangs geplaatst…RECEPT | SPINAZIE, POMPOEN, FETA & WALNOTEN QUICHEMy Profile

  Beantwoorden
 15. Laura 10 mei 2015

  Ik word door de weeks altijd om 7.00 gewekt door de bouwvakkers rondom mijn huis, ook als ik pas om 2uur snachts thuis ben van werk (balen!) het lukt me wel steeds beter om de geluiden te negeren 🙂

  Beantwoorden
 16. Zonnewolk 10 mei 2015

  Haha, ahh, wat irritant! Misschien moet je dan juist doordeweeks later naar bed, zodat je dan hopelijk vroeger opstaat! 😛
  Zonnewolk onlangs geplaatst…Zonnestraaltjes ~ 2My Profile

  Beantwoorden
 17. Rebecca 10 mei 2015

  Haha nou je bent iniedergeval niet de enige want ook ik heb dat. ZO vervelend! eigenlijk word ik nooit écht wakker wakker, als je snapt wat ik bedoel.
  Rebecca onlangs geplaatst…Doe eens een beetje liefMy Profile

  Beantwoorden
 18. sammie 12 mei 2015

  ohhhh herkenbaar! vooral dat gevoel van 6 vrachtwagens die over je heen gereden zijn tijdens het slapen 🙂
  sammie onlangs geplaatst…Loved #4My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge