Niet denken, maar doen!

Of het nou gaat om een loonsverhoging op je werk vragen, mee doen aan een bepaalde hardloop wedstrijd die misschien iet te hoog gegrepen lijkt of degene waar je stiekem een oogje op hebt vertellen dat je hem (of haar) leuk vind, er zijn altijd genoeg excuses te verzinnen om het uit te stellen of helemaal niet te doen. Om vervolgens weken, maanden of zelfs jaren jezelf af te vragen: wat als… Wat als ik het toch wel gedaan had. Was ik dan nu gelukkiger geweest? Of ongelukkiger? Had ik de staatsloterij gewonnen als ik toch eens een lot zou hebben gekocht? Vragen waar je naar mijn mening niks aan hebt. In ieder geval niet als je toch niet van plan bent om er iets aan te doen.

resultaat-dam-tot-dam

In 2012 liep ik voor het eerst de Dam tot Damloop, van te voren twijfelde ik of ik het wel zou redden, maar uiteindelijk liep ik hem 6 minuten onder mijn streeftijd!

Ik probeer dan ook zoveel mogelijk naar het principe te leven (ik weet niet of het per se een principe is, maar zo noem ik het voor het gemak maar even ๐Ÿ˜‰ ): als je iets wilt, doe het dan gewoon! Want wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat je baas nee zegt en je niet direct een loonsverhoging krijgt? Tja, dat is jammer, maar niet geschoten is altijd mis. Dat je die hardloopwedstrijd niet uit kan rennen? Volgend jaar beter! Dat je liefde onbeantwoord blijft? Dat is inderdaad heel erg vervelend, maar dan weet je wel waar je aan toe bent en kan je door met je leven. Ik denk dat je 9 van de 10 keer gelukkiger wordt (in plaats van ongelukkiger) als je dingen die je graag anders ziet probeert aan te pakken. Hoe het bij mij heeft uitgepakt? Nou, hoewel het niet echt kwam door mijn dronken liefdesverklaring aan Michael zijn we nu ondertussen toch al weer ruim 5 jaar bij elkaar, die loonsverhoging, daar was mijn baas het mee eens, en de Dam tot Damloop wordt dit jaar alweer voor de derde keer gelopen!

Dat iets vervelend is om te moeten vragen, zeggen of doen, betekend niet dat het niet de moeite waard is om te doen. En dat probeer ik ook altijd in gedachte te houden als ik het weer ergens niet mee eens ben, of als ik iets eigenlijk heel graag wil maar niet goed durf. Dan geef ik mezelf een schop onder de kont, trek mijn stoute schoenen aan en doe ik het lekker toch. Want hoewel ik nogal risico aversief kan zijn (of een bangerik, die graag lekker in de veilige zone blijft, zo kan je het ook noemen) kom je denk ik toch verder in het leven als je dingen wel probeert in plaats van je de rest van je blijven afvragen wat als…

Trekken jullie wel eens de stoute schoenen aan om uit je comfort zone te stappen of blijven jullie veilig zitten waar jullie horen?

 

20 Comments

 1. jackie 15 juni 2015

  Mooi geschreven…
  Ik denk te veel, en doe t weinig.. Heb het doorzettingsvermogen van een, van niets…
  Mijn woord voor 2015 is dan ook doen, ik moet doen !!
  jackie onlangs geplaatst…Boek; de Grote waarheid..My Profile

  Beantwoorden
 2. Dina 15 juni 2015

  Helemaal waar dit: “Dat iets vervelend is om te moeten vragen, zeggen of doen, betekend niet dat het niet de moeite waard is om te doen.”.
  Uit je comfort zone stappen kan soms moeilijk zijn, maar als je niet kan doen wat je graag zou willen doen omdat het niet in je veilige holletje gebeurt, dan is het ook maar saai denk ik.
  Dina onlangs geplaatst…Uit mijn mouw geschudMy Profile

  Beantwoorden
 3. Northflix 15 juni 2015

  Ik stap zeker wel eens uit mijn comfort zone onder het motto ‘Nee heb je, ja kun je krijgen’.
  Northflix onlangs geplaatst…Northpics 30: Relaxen aan het water & Beklimming van de OldehoveMy Profile

  Beantwoorden
 4. Nesrin 15 juni 2015

  Dit vind ik een heerlijk onderwerp. Eigenlijk stap ik tot voor kort regelmatig uit mijn comfort zone eerder zei ik altijd snel nee. Ik vind het vaak een heerlijke uitdaging waar ik echt van kan genieten.
  Nesrin onlangs geplaatst…Photodiary Keeping up with NesrinMy Profile

  Beantwoorden
 5. Morgaine 15 juni 2015

  Mijn moeder zei altijd al, nee heb je, ja kun je krijgen, hahaha en dus vraag ik het gewoon of het komt zoals het komt. En daarom heb ik dan ook bijv. een hele leuke mini fotoserie van mijzelf en Kees Tol, omdat ik in Volendam was met 1 vriendin en hij net van een zijsteegje de trap op kwam met een camera ploeg overigens… en toch, vroeg ik… Kees, mag ik je wat vragen?????????????

  En hij zei, momentje, ik kom zo bij je… Ze waren klaar met filmen voor dat moment, de cameraploeg vertrok en voila…

  Overigens, het woordje ALS heb ik geschrapt uit mijn persoonlijke woordenboek, daar kun je jezelf gek mee maken, zowel in het verleden als in het heden als in de toekomst, gewoon doen, of laten, je hart volgen!

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Even lekker nietsMy Profile

  Beantwoorden
 6. Lisa 15 juni 2015

  Wat een mooi artikel zeg. Ik neig blijf soms wel eens te lang in het ‘ denken ‘ hangen.
  Lisa onlangs geplaatst…My new sunniesMy Profile

  Beantwoorden
 7. Dascha 15 juni 2015

  Wat een mooi en inspirerend artikel heb je geschreven. Ik geef je helemaal gelijk ๐Ÿ˜‰ Soms moet je inderdaad niet denken en gewoon doen. Alleen het doen is soms eng..

  xoxo
  http://www.its-dash.com
  Dascha onlangs geplaatst…Weekly Glimpse of Dash!My Profile

  Beantwoorden
 8. Sanne 15 juni 2015

  ik denk dat je soms wel eens risico’s moet nemen in het leven. Voordat je het weet, heb je spijt dat je het niet gedaan hebt.
  Sanne onlangs geplaatst…Leuk, Blauw, decoratie en diyMy Profile

  Beantwoorden
 9. Cassilda 15 juni 2015

  Wat een fijn verhaal om te lezen, je hebt helemaal gelijk. Ik denk liever ‘oh waarom heb ik dat nou gedaan’ dan ‘hoe zou het geweest zijn als….’ Lef brengt ons een paar wijze lessen en een stuk verder.
  Cassilda onlangs geplaatst…Tonen โ€“ Een muziek tagMy Profile

  Beantwoorden
 10. Laura 15 juni 2015

  Ik denk altijd te veel en doe te weinig omdat ik vaak een bangert ben zoals je zegt. Ik vind die comfortzone wel fijn.. Maar ook weer niet! Ik vind het een hele goeie om meer te doen wat je denkt ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 11. Wow! Superstoer van je! En 6 minuten onder je streeftijd; wauw! Ik probeer vaak uit mijn comfort zone te stappen, met kleine stapjes vaak ๐Ÿ˜‰
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Take-Away Comfort Food Voor VaderdagMy Profile

  Beantwoorden
 12. Ysanne 16 juni 2015

  Wat een mooie tijd heb je gelopen! Ik vind het lastig om uit mijn comfort zone te gaan, maar wanneer je het wel doet kan het zo fijn zijn!
  Ysanne onlangs geplaatst…5 X H&M PRODUCTEN WAARVAN IK DENK ‘HUH’ | #3My Profile

  Beantwoorden
 13. raounak 16 juni 2015

  I like!
  raounak onlangs geplaatst…VoorstellenMy Profile

  Beantwoorden
 14. Margo 16 juni 2015

  Je hebt hier best wel een goed punt ๐Ÿ™‚ gewoon doen! Voelt zoveel beter. Ik ben vooral een enorme uitsteller maar als je dan iets doet, voelt dat meteen lekker. Zo van, ik ben effe lekker bezig zeg, haha!
  Margo onlangs geplaatst…Op weg naar een nieuw lichaam 1My Profile

  Beantwoorden
 15. Kiss & Make-up 16 juni 2015

  Amen to that! De dingen die je ’t meeste waardering geven zijn vaak niet evident of makkelijk om te doen, maar je moet er gewoon voor gaan!
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Review | Bioderma Sensibio AR Anti-Redness CareMy Profile

  Beantwoorden
 16. Kim 16 juni 2015

  respect! Ik vind het knap dat je ervoor gaat! Zelf heb ik nog wel moeilijk om uit mijn comfortzone te stappen. Aan de andere kant doe ik dat bijna elke dag om mijn angsten (fobie) te overwinnen.
  Kim onlangs geplaatst…Shoplog SevenbienMy Profile

  Beantwoorden
 17. […] niet leuk”. Toen las ik eergisteravond weer even een blogje van mijn vriendin Bente over “Niet denken maar doen”ย en ik had echt het gevoel alsof het op dat moment speciaal voor mij was geschreven (lees: dat is […]

  Beantwoorden
 18. Esmeralda 18 juni 2015

  Ik ben wel vaker uit m’n comfort zone gestapt en gelukkig is het nog nooit tegengevallen ๐Ÿ™‚
  Esmeralda onlangs geplaatst…Happy Birthday to..My Profile

  Beantwoorden
 19. Roxanne | Peachlife 20 juni 2015

  Dit is voor mij nogal een touchy onderwerp omdat ik op bepaalde fronten best onzeker ben. Je post heeft me zeker aan het denken gezet. Bedankt voor de motivatie!
  Roxanne | Peachlife onlangs geplaatst…Sulfaatvrij je haar wassen met De TuinenMy Profile

  Beantwoorden
 20. Eveline 23 juni 2015

  Groot gelijk! Zoals ze in de film We Bought A Zoo zeggen: all you need is 20 seconds of insane courage, and something great will come out. True!
  Eveline onlangs geplaatst…Last-minute beach body in 6 stappenMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge