Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De laatste 10 dagen van december hoefde ik niet te werken, heerlijk! Van te voren had ik bedacht dat dit een mooi moment zou zijn om weer wat meer te gaan hardlopen. Ik hou er niet van om dat in het donker te doen en aangezien het voor en na mijn werk nog/al donker is kon hardlopen in het licht eigenlijk alleen in het weekend. Toen het eenmaal zover was en ik lekker helemaal niks hoefde kwam er helemaal niets van die goede plannen. Lui op de bank hangen en chillen leek op dat moment een zoveel beter idee dan zwoegen in de kou, wind en regen!

Klaar voor vertrek!
Het aantal kilometers dat ik in december rennend aflegde bleef dan ook steken op 15 kilometer.. Niet echt om over naar huis te schrijven dus. Maar goed, het nieuwe jaar is weer begonnen en bij een nieuw jaar hoort een nieuw doel. Nou ja, niet helemaal. Ik doe normaal gesproken helemaal niet mee met die goede voornemens.. Maar ik wil toch echt weer wat meer bewegen en ik kom het makkelijkst van mijn luie kont af als ik een doel heb. En aangezien ik me op dit moment nog niet voor een leuk loopje heb ingeschreven (daar ga ik van het weekend eens naar kijken!) heb ik voor mezelf een nieuw hardloop doel gesteld. 
Ik wil elke maand in ieder geval 40 km lopen. Niet bijster veel, ik heb ook lang getwijfeld tussen 40 of 50 kilometer. Maar ik wil realistisch blijven. Afgelopen maand liep ik niet eens de helft van wat ik deze maand zou moeten gaan lopen dus ik zit wat veiliger met die 40. Tijdens mijn studie heb ik veel over motivatie geleerd, zo ook dat doelen haalbaar moeten zijn, specifiek (duidelijk) en meetbaar moeten zijn. Mijn doel voldoet aan alle eisen! Iedere maand in ieder geval 40 kilometer rennen. Zo, dat is er uit! Ik heb al een paar dagen met dit idee in mijn hoofd lopen stoeien maar had het nog niet uitgesproken. Nu dus wel. En nu moet ik het dus gaan doen ook! Ik zal jullie (en mezelf) op de hoogte houden van mijn vorderingen.
Ik kan jullie in ieder geval al vertellen dat ik na de eerste week van januari goed op schema lig! Ik heb nu precies 10.9 km gelopen (in twee runs), dus als ik dit vol hou ga ik de 40 deze maand makkelijk redden. Ik heb gisteren zelfs in mijn eentje en na mijn werk (dus in het donker) nog 5.5 kilometer gelopen! Nu nog volhouden.. Het lastigste van al die goede voornemens.  De sportscholen zijn niet voor niets in januari helemaal druk bezocht en in februari weer net zo leeg als in december.. Maar ik zie het zonnig in, ik heb er zin in en ik ga het gewoon doen!
Hebben jullie nog goede voornemens gemaakt?

8 Comments

 1. Sylvia 8 januari 2014

  Goed bezig! En fijne start, da’s het halve werk. Succes! πŸ™‚

  Beantwoorden
 2. Dina 8 januari 2014

  Jaaa goed bezig zeg!

  Beantwoorden
 3. Femke 9 januari 2014

  Heel erg goed, ik weet zeker dat het je gaat lukken πŸ™‚

  liefs,
  Femke

  Beantwoorden
 4. Sas 9 januari 2014

  Goed bezig dus. Ik heb geen goede voornemens: wel zoveel mogelijk genieten van elke dag. Ik hoop op een positiever jaar πŸ™‚

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge