Ons ‘weekendje’ Maastricht!

IMG_1018Het is ondertussen al weer even geleden (we zitten zelfs al weer in een ander jaar..) maar vlak voor de kerst vertrokken Michael en ik voor twee nachtjes naar Maastricht. Ik was er al eens eerder geweest met mijn moeder, maar ik was vergeten hoe leuk Maastricht was (of is). Je kan er ontzettend goed winkelen (wat Michael en ik trouwens niet gedaan hebben.. het enige wat we kochten was tandpasta, make-up remover, een mascara en spul voor in mijn haar. nou niet de dingen waarvoor je heel het land gaat door reizen ;)). Maar je kán er dus wel heel goed winkelen. Heel veel leuke winkeltjes die niet standaard in de Kalverstraat te vinden zijn (al zijn die winkels er natuurlijk ook). Daarnaast was Maastricht echt prachtig verlicht met allemaal leuke kerstlampjes. Het zag er super sfeervol uit. En er was ook nog eens een kerstmarkt op het Vrijthof. Nu heb ik alleen niet zo heel veel met kerstmarkten, maar het was wel extra gezellig en leuk om even rond te lopen.

Maar goed, wat we dus gedaan hebben? Op zondag reden we op ons gemakje met de auto naar Maastricht, waar we rond een uur of drie aankwamen. We konden meteen in checken (en oh mijn god, wat hadden we een chill bed, die nog groter was dan ons bed in New York..). En na het inchecken was het tijd om de stad een beetje te verkennen. We liepen wat rond en dronken af en toe ergens wat om op te warmen. Het was trouwens echt niet normaal zo druk. We waren duidelijk niet de enigen met het idee om in de kerstvakantie naar Maastricht te gaan ;). Anyway, toen het avond werd gingen we met de trein richting Valkenburg, om ons geluk te beproeven in het Holland Casino. Nou, geluk hadden we niet, maar gelukkig wel een leuke avond!
IMG_1004De volgende ochtend hebben we lekker ontbeten in het hotel (ik hou van ontbijt buffetten!), en daarna gingen we de stad weer in. Heel erg veel rondgelopen, en uiteindelijk dus niks noemenswaardigs gekocht (oh nee ik lieg, Michael kocht ook nog een mooie zonnebril!) en op aanraden van een lezer gingen we naar restaurant Kiwi. Een super leuk restaurantje met enorm lekkere cocktails en gerechten op de kaart. Oh en ook nog eens super goedkoop! Echt een goede aanrader! Na het eten (en drinken ;)) liepen we weer richting het hotel en keken we vanuit bed Shawshank Redemption, een hele goede film die ik nog niet eerder had gezien. Na nog even te hebben gebadderd (ik heb thuis geen bad dus in hotels vind ik het altijd heel lekker om even in bad te gaan, alleen ben ik vaak na 10 minuten wel weer klaar…). Daarna was het bedtijd!
IMG_1010De ochtend begonnen we weer met een heerlijk ontbijtje en na het ontbijt pakten we onze spullen weer in om uit te checken. Onze auto kon gelukkig nog de rest van de dag in de parkeergarage blijven staan dus we konden relaxed het wijkje verkennen waar ons hotel stond (Wijck, vlakbij het centrum, aan de andere kant van de Maas). Ook weer veel gelopen en ons goed vermaakt en redelijk op tijd gingen we weer met de auto naar huis. Al met al een paar hele fijne dagen. En Maastricht? Die heeft stiekem wel een beetje mijn hart veroverd!

Zijn jullie wel eens in Maastricht geweest?
IMG_1013

14 Comments

 1. Sanne 5 januari 2015

  Wij zijn er in oktober nog geweest, maar ik vond het dus net de Kalverstraat.

  Beantwoorden
  • Bente 5 januari 2015

   Haha echt? Wat grappig dat dat gevoel totaal anders kan zijn!

   Beantwoorden
 2. Jenn 5 januari 2015

  Leuk om te lezen! Het is al jaren geleden dat ik voor het laatst in Maastricht was.
  Jenn onlangs geplaatst…Terugblik op de december mini-bucketlistMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 5 januari 2015

   Dan is het zeker weer een bezoekje waard! 🙂

   Beantwoorden
 3. Gezellig! Ik vind het een prachtstad en ben er jammer genoeg niet vaak geweest. Glip toch weer weg naar Amsterdam, wat ook leuk is maar Maastricht moet terug op de kaart!!
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of weekly pictures (keeping up with Nesrin)My Profile

  Beantwoorden
  • Bente 6 januari 2015

   Aan Amsterdam heb ik ook wel mijn hart verloren, maar daar kom ik vrijwel elke dag ;).

   Beantwoorden
 4. Karlijn 5 januari 2015

  O wat ben ik toch gek op Maastricht. Heerlijke stad! Die kleine winkeltjes, en fijne cafeetjes. En dan die boekenwinkel in de kerk! Alleen daarom zou ik er al heen gaan. X
  Karlijn onlangs geplaatst…Twaalf maanden, twaalf challengesMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 6 januari 2015

   Jaaa die boekenwinkel! Ik wist dat ie er was, maar was het vergeten toen ik daadwerkelijk in Maastricht was. Dus Michael en ik zagen een heleboel mensen die kerk in gaan, wij dachten.. even kijken hoe die er van binnen uit ziet.. BAM! Boekenwinkel! Super leuk 😀

   Beantwoorden
 5. Sylvia 5 januari 2015

  Kiwi is inderdaad een aanrader, op steenworp afstand van de universiteitsbibliotheek en rechtenfaculteit. Ik studeer er, dus kom regelmatig in Maastricht 🙂
  Sylvia onlangs geplaatst…Blogstatistieken van 2014!My Profile

  Beantwoorden
 6. Onderdeblauweregen 5 januari 2015

  Ja maastricht is super!! Ik ben er alleen nog nooit in de winter geweest besef ik me in ene.
  Onderdeblauweregen onlangs geplaatst…RigoureusMy Profile

  Beantwoorden
 7. Sas 6 januari 2015

  Ziet er in ieder geval super gezellig en leuk uit!
  Sas onlangs geplaatst…Mijn ervaring met de Sony Experia z1My Profile

  Beantwoorden
 8. TypischKim 6 januari 2015

  Leuk om te lezen!
  TypischKim onlangs geplaatst…Action Max & More ♥ Smokey Eyes set – GreenMy Profile

  Beantwoorden
 9. Wanda 6 januari 2015

  Leuk om er zo aan het eind van het jaar nog even tussenuit te gaan! Jaren geleden eens een dagje in Maastricht geweest maar het staat nog steeds op mijn lijstje om er eens een weekendje te vertoeven…
  Wanda onlangs geplaatst…Mijn Vrijetijdsbestedingsdoelen!My Profile

  Beantwoorden
 10. Billy 6 januari 2015

  ja, Bente, wij zijn ook al enkele keren in Maastricht geweest.
  Een keertje zelfs ook met Kerst. Die kerstmarkt is wel ietsje anders dan bij ons: daar moest je zoeken naar iets om te eten of drinken terwijl bij ons het merendeel van de kraampjes iets aanbiedt om te eten en/of drinken.
  Maar Maastricht is gewoon een mooie stad met veel mogelijkheden (die we beslist nog niet allemaal ontdekt hebben)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge