Op de biechtstoel #2

2014-06-26 18.35.37Het is alweer een tijd geleden dat ik voor het laatst wat opbiechtte. Nu ben ik niet Katholiek opgevoed (sterker nog, helemaal niet gelovig), maar af en toe je ‘geheimen’ bekennen lucht wel lekker op (én het is een manier waarop jullie mij weer wat beter kunnen leren kennen). Dus bij deze een aantal bekentenissen:

– Als ik in het weekend de deur niet uit hoef, blijf ik wel eens de hele dag in mijn pyjama. Correctie: altijd! Naar de supermarkt van 50 meter verderop gaan valt trouwens onder: de deur niet uit hoeven. Daar ga ik namelijk zonder gêne in mijn thuishangkloffie naartoe.
– In de bijna twee jaar die ik nu in Amsterdam werk ben ik welgeteld 1 keer met de fiets naar mijn werk gegaan (en dat terwijl het ongeveer een uurtje heen en een uurtje terug is). Hardlopend naar huis heb ik trouwens wel een stuk of 10 keer gedaan.
– Over hardlopen gesproken: ik ben af en toe een drama in hardlopen. Na een kilometer ligt mijn tong soms al op mijn schoenen en moet ik echt even uitpuffen. Geen idee hoe het komt, want andere keren loop ik met gemak 10 kilometer.
– Ik ben niet gemaakt voor hardlopen in de hitte. Of sporten daarentegen (heel fijn dus ook dat er geen airco bij mijn sportschool is).
– Plannen maken, ik ben er een held in, plannen uitvoeren, not so much. Wellicht herinneren jullie mijn idee nog om een bloggersmeeting te plannen. Ik heb veel leuke en enthousiaste reacties gekregen maar uiteindelijk heb ik niet eens meer terug gemaild (in eerste instantie wel, maar toen er echt daadwerkelijk gepland moest worden niet meer). Waar ik me overigens heel schuldig over voel. Al maanden. Maar nu is het al weer zo lang geleden dat ik denk, daar zit niemand meer op te wachten..
– Ik kan heel gemeen zijn. Ik kan bijvoorbeeld heel hard lachen als Michael zijn teen stoot, of als er iets anders vervelends gebeurd (natuurlijk niet als er echt iets ernstigs gebeurd, maar als het niet erg is, dan kan ik vaak mijn lach niet in houden…..).
– Ik vind het heel erg leuk om beautyblogs te lezen, maar zelf kom ik niet verder dan een eyeliner, mascara en af en toe een felle lipstick (oké, en ik heb een tinted moisterizer en wenkbrauw poeder als ik helemaal wil uitpakken).
– Ik vind de dood iets fascinerends, die fascinatie heb ik altijd al gehad. Als we vroeger op vakantie waren (in Frankrijk bijvoorbeeld) vond ik het heel intrigerend om op kerkhoven rond te lopen. Daarnaast ben ik dol op bloederige tv series en thrillers maar ik ben wel als de dood voor de dood (bij mezelf of mensen die ik lief heb).
– Ons huis is alleen opgeruimd als ik weet dat er bezoek langs komt (oké, en als Michael’s moeder is langs geweest om op te ruimen, wat ze overigens elke dinsdag doet <3).
– Ik hou heel erg van zingen, als in mee blèren met de muziek. Veel meer dan blèren is het niet, want zingen kan ik voor geen meter, maar heeel soms denk ik wel eens: eigenlijk kan ik best wel een beetje zingen (om nog geen halve seconde later te denken: ja hoor dwaas, zelfs een kraai kan beter zingen dan jij!).
– Er is een periode geweest (zo’n beetje vanaf mijn 18e tot mijn 20e) dat ik het liefst drie keer per week uit ging, als het nu weekend is en ik geen feestje heb (als in, een verjaardag bijvoorbeeld) lig ik het liefst lekker om 11 (of als ik losbandig ben 12 of 1 (!) uur al in bed.
– Oh, en doordeweeks lig ik er het liefst om 10 uur al in, alleen wordt dat vaak pas na 11e.. Guilty!

Zo, dat waren wel weer genoeg bekentenissen voor vandaag. Benieuwd naar mijn vorige rijtje bekentenissen? Die kan je hier vinden.

Heb jij nog wat op te biechten?

De foto’s zijn overig gemaakt in Rome en Vaticaanstad. Want biechten kun je natuurlijk het beste daar doen!2014-06-27 14.36.502014-06-27 12.18.43

16 Comments

 1. Danielle 3 augustus 2015

  Haha heel herkenbaar! Ik kan ook de ene keer kilometers lopen en de andere keer ben ik na 1 kilometer al helemaal kapot.. En sporten in de zomer/ hitte is ook niet mijn sterkste punt.
  Danielle onlangs geplaatst…Instagram TAGMy Profile

  Beantwoorden
 2. Jenn 3 augustus 2015

  Leuk lijstje! Sommige dingen zijn erg herkenbaar… Oh, en ik zou het helemaal niet erg vinden als de bloggersmeeting er alsnog komt hoor 😉
  Jenn onlangs geplaatst…Afgelopen week… #30My Profile

  Beantwoorden
 3. Tessa | 52druppels.nl 3 augustus 2015

  Oja, dat heb ik ook! dat ik de ene keer na een kilometer rennen al dood in de berm lig en andere keren… is dat na 500 meter al 😉
  Tessa | 52druppels.nl onlangs geplaatst…Week 31: Ondertussen in Ethiopië…My Profile

  Beantwoorden
 4. Morgaine 3 augustus 2015

  Oh Bente, hahaha ik zat mij toevallig af te vragen van de week, is die meeting nog doorgegaan, hahaha Het valt ook niet mee om zoiets op touw te zetten en door te zetten als jij het wilt organiseren. Ben ooit op een aantal fotoblog meetings geweest en dat was super, maar de persoon die het georganiseerd had, had er ook echt super werk van gemaakt, tot in de puntjes geregeld! Twee keer resto, lunch en diner was mogelijk, hoefde niet, hing ervan af of je kon blijven of niet, maar alles gereserveerd en tot in de puntjes verzorgd.

  Dat kost ook een hoop tijd en energie, laat staan die datum alleen al neer te kunnen zetten, het is je vergeven. <3

  Zelf op de biecht, vooral dat dagje niet weg hoeven, dat heb ik ook, echter is mijn winkel iets verder en daarbij, ik moet wel ergens even de douche voelen, maar kan dan schone hangkleding aan trekken natuurlijk en dan loop ik ook gewoon in een jogging broek hier in de wijk. Dat zei ik zelfs nog tegen een mede moeder met dochter die weer samen met Lies in de klas heeft gezeten. Grote stad, kleed ik mij normaal en goed, maar hier, kennen ze mij al 21 jaar en dan doe ik dat ook. Ze kwam niet meer bij 😉

  De rommel, ja en nee, ik kan een puinhoop veroorzaken thuis maar ga mij er dan ook weer aan ergeren na een paar dagen, dus hop weer aan kant, haha

  De fascinatie voor de dood, ook wel herkenbaar, zelfs tot de angst voor zelf ooit overlijden, dat is weg, en daarmee loop ik minder vaak op een kerkhof en zelfs thrillers of nog erger kijk ik bijna niet meer, zo gek! Dus er kan een turning point komen en waarom? Geen idee. Die angst is dus ook weg, misschien heb ik ondertussen teveel geliefden ondertussen weg mogen brengen voor wie het beter was dat het op hield… Hoezeer ik ze ook dagelijks mis.

  Pfieus… heb ik nog iets anders dan wat op jouw lijstje staat, ja vast wel, maar kan er zo niet opkomen eerlijk gezegd.
  X
  Morgaine onlangs geplaatst…TussendoortjeMy Profile

  Beantwoorden
 5. Marion 3 augustus 2015

  Die foto met die lichtval… Wauw wat mooi! hahahah, dat herken ik. De supermarkt op de hoek telt hier ook als niet de deur uitgaan. Guilty as charged!
  Marion onlangs geplaatst…Vragenlijst: Times Are ChangingMy Profile

  Beantwoorden
 6. Nesrin 3 augustus 2015

  Oh ja heel herkenbaar ik ga vooral bijna dood tijdens de eerste drie kilometer en dan vervloek ik alles en iedereen daarna loop ik bijna fluitend door hahaha.

  Leuk zo een lijst, heerlijk om te lezen!
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin summer holiday #2My Profile

  Beantwoorden
 7. Paul 3 augustus 2015

  Mooie foto’s! Qua zingen, kun je altijd bij een leuk popkoor gaan. Daar leer je namelijk vanzelf beter zingen!
  Paul onlangs geplaatst…StonedMy Profile

  Beantwoorden
 8. Dascha 3 augustus 2015

  Wauw, wat ontzettend mooi!

  xoxo
  http://www.its-dash.com
  Dascha onlangs geplaatst…Weekly Glimpse of Dash!My Profile

  Beantwoorden
 9. Marlijn 3 augustus 2015

  Die bloggersmeeting.. ik dacht al dat. hoe zit dat nou. Niet teveel mee zitten, wie weet over een tijdje komt het er wel van. Ik heb dat ook met hardlopen, de ene keer gaat het super en de andere keer denk ik ook van hoe ga ik dit weer volhouden, toch blijf je gaan omdat je weet dat het meestal wel makkelijk gaat. Ik ben van diehard feestbeest ook omgetoverd tot oma.. kan alleen nog niet breien 😉 .
  Marlijn onlangs geplaatst…Food & Joy #6: Wat ik de afgelopen tijd heb gegetenMy Profile

  Beantwoorden
 10. Nadeche 3 augustus 2015

  Ik ben zelf ook niet gelovig, maar wat ontzettend leuk bedacht! En leuk om je bekentenissen te lezen.

  Liefs,
  Nadeche

  Beantwoorden
 11. Monique | WritingMonique 4 augustus 2015

  Prachtige foto’s! En geweldige opbiechtingen; ik heb precies hetzelfde wat betreft beautyblogs. Ik ben altijd enorm onder de indruk van de looks, maar laat het zelf toch vaak bij lipstick en mascara.
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Fruit Salade BoekenleggersMy Profile

  Beantwoorden
 12. Naomi 4 augustus 2015

  Heee, wat een leuke combinatie, die foto’s en dat thema! Top gedaan. En ik ben echt zwaar schuldig aan #1.. nu ik voorlopig thuis werk doe ik men best om toch semi echte kleding aan te doen, zo kruip ik achter men bureau en lijkt het alsof ik in m’n mini kantoortje werk… maar comfy pants & een leuke top zijn gewoon véél comfortabeler…
  Naomi onlangs geplaatst…August Playlist 2015My Profile

  Beantwoorden
 13. Ysanne 4 augustus 2015

  Wat een leuke invalshoek haha, met die foto erbij 🙂 Ik wil ook altijd om 10 uur naar bed, maar wordt toch altid half 12 haha.
  Ysanne onlangs geplaatst…RECEPT | WORTELTJESTAARTMy Profile

  Beantwoorden
 14. Renske 4 augustus 2015

  Haha, wat een leuk artikel met te veel herkenbare dingen. Leuk om te lezen en je zo wat beter te leren kennen! 🙂
  Renske onlangs geplaatst…Mijn ergste nachtmerrie werd werkelijkheidMy Profile

  Beantwoorden
 15. Lisa 5 augustus 2015

  Dat chaotische herken ik wel! Ik kan ook zo niet plannen en dat zorgt voor vervelende situatie af en toe. En stiekem kan ik ook wel eens heel gemeen zijn… 🙂
  Lisa onlangs geplaatst…En toen had ik ineens kort haarMy Profile

  Beantwoorden
 16. Sas 9 augustus 2015

  Haha ik heb wel even moeten lachen. En sommige dingen zijn inderdaad wel herkenbaar. Leuke post!
  Sas onlangs geplaatst…Mijn 10 meest populaire artikelen van de afgelopen 6.5 jaarMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge