Orde op zaken

Ken je dat, dat je hoofd zo vol zit met blog ideeën en andere gedachtes zit dat er uiteindelijk niks uit je handen komt? Daar heb ik de laatste weken een beetje last van. Lig ik in bed, zit ik in de trein, ben ik aan het douchen (ook een broedplek van ideeën) of ben ik op een andere random plek dan ratelen de leuke ideeën door mijn hoofd heen,  maar als ik dan eenmaal de tijd heb om daadwerkelijk te bloggen weet ik niet meer waar ik moet beginnen of ben ik die ideeën al lang weer kwijt en doe ik vervolgens niks. Tijd om orde op zaken te stellen en mijn tijd beter in te plannen. Ik vind het bloggen namelijk heel erg leuk en vind het dus eigenlijk zonde dat ik er niet wat meer tijd in steek, omdat ik er juist extra veel plezier voor terug krijg als ik dit wel doe.

Het plan van aanpak?

1. Voor de verandering eens wel één van de honderd notitieboekjes, inclusief pen, bij me houden (nieuwe notitieboekjes kopen ben ik namelijk heel goed in, ze daadwerkelijk gebruiken is een ander verhaal). Als ik dan weer eens een leuk idee krijg voor mijn blog kan ik dat meteen opschrijven (tenzij ik onder de douche sta) zodat ik ze niet ook weer direct vergeet (dat gebeurd me namelijk ook wel meer dan eens).

2. Als ik dan eens in het weekend lekker een dagje vrij heb wil ik niet nogmaals de hele dag verdoen met onnuttige dingen (zoals (katten)filmpjes of 1000 aflevering van een serie kijken. Ik weet niet wat het is, maar op die dagen denk ik altijd: ik ga even lekker een paar uurtje lekker bloggen, maar op het moment supreme komt het er dan nooit van. De volgende keer kruip ik dus wel eens lekker achter de computer om wat ideeën uit te werken en me eens te verdiepen in de lay-out van mijn blog (want de lay-out veranderen staat al maanden hoog op mijn verlanglijstje).

3. Het lijkt me ook heel erg leuk en gezellig om eens met iemand af te spreken, dit kan een andere blogger zijn maar ook een vriendin of bijvoorbeeld mijn moeder (die overigens ook een blog heeft dus ook onder de schare blogger valt ;)) om samen te brainstormen en blogjes te schrijven. Anyone? Ik kan me zo voorstellen dat dit heel inspirerend werkt.

4. Een keer weer met mijn camera op pad. Zorgt voor leuke plaatjes, vind ik leuk om te doen en zorgt ook meteen weer voor inspiratie. Nu het weer langer licht is, de plantjes buiten weer in bloei staan en de temperatuur langzaam aan weer stijgt zijn er natuurlijk ook de juiste omstandigheden voor.

En zo moet het helemaal goed komen met mij! Hebben jullie nog handige tips voor me?

 

12 Comments

 1. Laura 25 maart 2015

  Ik wil!!!

  Beantwoorden
 2. Danielle 25 maart 2015

  Goedzo!

  Ik moet ook vaker gewoon gaan zitten en schrijven! Ik heb wel echt al veel ideetjes en halve artikelen maar ze echt afschrijven dat komt er maar niet van..
  Danielle onlangs geplaatst…Recept| Tonijn pastaMy Profile

  Beantwoorden
 3. Jenn 25 maart 2015

  Ik ben altijd wel in voor een blogdate, maar op de een of andere manier komt het er nooit van, dus puntje 3: lijkt me leuk! De rest is best herkenbaar, ik heb mijn concepten vol staan met steekwoorden en titels, maar afschrijven…
  Jenn onlangs geplaatst…12 x Paas-DIY’sMy Profile

  Beantwoorden
 4. Morgaine 25 maart 2015

  hahahaha je punt 1 alleen al, ik heb dan wel altijd een notitie blokje bij mij, maar dat is ook om mensen mijn FB atelier mee te geven als dat ter sprake komt, zo heb ik ook altijd wat foto’s bij mij van mijn laatste werken of die nog beschikbaar zijn, en die geef ik dan mee.
  Natuurlijk schrijf ik ook dingen op, dus dat zit wel goed, maar jouw douchen… DAT HEB IK OOK! En dit heb ik ook weleens tegen iemand vertelt, en toen? Kreeg ik als antwoord:

  “Leg een wasco krijtje onder de douche, een ouderwetse voor kinderen, als je dan staat te douchen, kun je gewoon op de tegels je idee opschrijven, dan blijft het!”

  Heel eerlijk? Heb een huis vol materialen om mee op tegels te kunnen schrijven, dus ook wasco’s, maar nu vergeet ik die wasco mee te nemen en denk dan daaraan als ik onder de douche sta, hahaha

  en natuurlijk, eenmaal overgenomen op papier of je laptop, dan kun je het ook zo weer uitvegen en schoonmaken. Die tegels. 😉
  Morgaine onlangs geplaatst…Voor de oude garde van mijn blog op web-logMy Profile

  Beantwoorden
 5. Dina 25 maart 2015

  Laten we een meet organiseren! 🙂 Lijkt me leuk.
  Dina onlangs geplaatst…LentebeloftesMy Profile

  Beantwoorden
 6. Karlijn 25 maart 2015

  Ik ben altijd in voor een bloggersmeet 🙂
  Karlijn onlangs geplaatst…Zwevende handen en spiegelsMy Profile

  Beantwoorden
 7. Nina 25 maart 2015

  Hele herkenbare blog! En leuke handige tips, thanx! Heb helaas zelfs geen tips voor je, maar ik duik nu wel achter mijn pc, thanx voor deze spiegel!
  Nina onlangs geplaatst…(Basic) FitMy Profile

  Beantwoorden
 8. Anna 25 maart 2015

  Goede ideeën om je hoofd weer wat op orde te krijgen! Vooral dat van die notitieboekjes vind ik herkenbaar: daarvan heb ik er ook meerdere in de kast liggen, die eigenlijk nooit gebruikt worden. Zonde!

  Beantwoorden
 9. Nienke 25 maart 2015

  Inderdaad, gewoon meteen je boekje of telefoon pakken en je idee opschrijven! Wat mij ook helpt is om een week of twee vooruit te plannen, dan maak ik een lijst met onderwerpen die ik op een bepaalde datum wil publiceren en dan heb ik een beter overzicht wat ik moet gaan schrijven 🙂

  Beantwoorden
 10. Nesrin 25 maart 2015

  Oh ik ben een beetje “jaloers” kon ik maar kiezen tussen series of bloggen 😉

  Een meeting? Leuk! Goed dat je er een notitieboekje bij pakt.
  Nesrin onlangs geplaatst…FeministTalk #1: You can have ambition but not too muchMy Profile

  Beantwoorden
 11. sammie 26 maart 2015

  Vooral punt 2 is er één waar ik ook is aan moet werken, maar ik wil zoveel leuke dingen doen en er is maar zo weinig tijd in een dag!
  sammie onlangs geplaatst…9 dingen die je moet doen als je in Nijmegen bentMy Profile

  Beantwoorden
 12. Paul 2 april 2015

  Ik schrijf ook echt beter met pen en papier, en geen internet in de buurt met duizenden blogs die me van het schrijven afleiden 😉
  Paul onlangs geplaatst…UurtjeMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge