Sporten in de ochtend doe je zo!

Ben ik een ‘morning person’? Hell to the no. Was het maar zo’n feest. Nee, ik ben geen morgen mens, en eigenlijk ook geen avond mens, ik zweef ergens er tussen in. In de middag ben ik op mijn best ;). In de ochtend blijf ik altijd zo lang mogelijk in bed liggen. Snoozen is my middle name. Altijd zo geweest ook. Hartstikke zonde, maar oh zo lekker. Het liefst snooze ik een half uur. Dat mocht van Michael niet meer, dus nu beperk ik het tot maximaal twee keer (en terwijl hij vroeger een hekel had een snoozen doet hij het nu ook!). Over vroeger gesproken.. In mijn tienerjaren kwam ik in het weekend voor 12e mijn bed niet uit. Dat is nu wel anders, maar uitslapen doe ik nog steeds met heel veel liefde. En toch ga ik nu al weken lang elke maandag, woensdag en vrijdag om half 7 mijn bed uit om naar de sportschool te gaan. Hoe ik dat doe?

Sporten in de ochtend

Met heel veel wilskracht. Vind ik het fijn om te sporten? Check. Voel ik me fijner als ik regelmatig sport? Dubbelcheck! Heb ik in de avond na een volle werkdag nog zin om te sporten? Zeer zeker niet. En dus moest daar een oplossing voor komen. Nu heb ik de mazzel dat Michael sowieso om half 7 moet op staan om op tijd op zijn werk te zijn, en ik moet toegeven dat dat de vroege ochtenden een stuk makkelijker maakt.. Maar toch zijn er een paar trucjes die ik toe pas om mijn workout in mijn schema te passen.

Spullen klaar leggen

Ten eerste leg ik de dag van te voren al mijn spullen klaar. Zo hoef ik, op het moment dat die vervelende wekker afgaat, alleen nog maar mijn sportkleren aan te doen, een piepklein beetje wakker te worden en op de fiets stappen richting de sportschool.

Motivatie

Ten tweede ben ik zeer gemotiveerd. Zonder motivatie kom je er niet. Ik ben me er van bewust dat van 9 tot 5 op kantoor zitten (met bergen aan koekjes, snoepjes en chips) niet heel veel goeds voor mijn lichaam doet. Ik weet ook van mezelf dat ik ’s avonds vrijwel nooit zin heb om nog naar buiten te gaan. Er bleef voor mij dus eigenlijk nog maar 1 optie over: sporten in de ochtend voordat ik naar mijn werk ga. En ik kan je vertellen dat het gevoel van dat je al gesport hebt HEERLIJK is. De hele dag weet je al: als ik thuis kom ben ik vrij en kan ik op de bank ploffen zonder dat ik nog iets hoef. Een bijkomend voordeel is dat de sportschool lekker rustig is. Geen last van andere mensen!

Vaste afspraak met jezelf

Ten derde helpt het ook dat ik vaste dagen heb. Mijn sportschool is alleen op maandag, woensdag en vrijdag al om 7 uur open. En dus heb ik een vaste afspraak met mezelf: op die drie dagen GA ik ook om 7 uur naar de sportschool. Oke, tenzij ik een vroege belafspraak heb en anders niet op tijd op mijn werk zou zijn.. Maar los daar van staan die drie dagen vast in mijn agenda. En afspraken zeg je niet zomaar af!

Op tijd naar bed

Last but not least: ik ga op tijd naar bed. Ik heb mijn 8 uur slaap per nacht echt nodig. Als ik om 12 uur naar bed zou gaan terwijl de wekker de volgende dag om half 7 gaat dan gaat het hem niet worden. En dus lig ik op zondag, dinsdag en donderdag gewoon op tijd in bed. Daarnaast gaat zo’n sportsessie ook een stuk beter met een uitgerust lichaam. Win-win dus!

Kortom, wat je nodig hebt is genoeg motivatie, genoeg slaap, je spullen die klaar liggen, en een vaste afspraak met jezelf. En echt, het is een heel fijn en positief gevoel om voor je dag pas echt begint al naar de sportschool te zijn geweest. Probeer het maar eens!

Wat is voor jou het beste sport moment?

11 Comments

 1. Jenn 15 februari 2017

  Ik ben absoluut geen ochtendmens, maar sporten in de ochtend vind ik wel heerlijk. Ik kan niet wachten tot het ook weer licht is voordat ik naar mijn werk vertrek zodat ik kan gaan hardlopen. In het donker had ik nooit zo’n moeite mee, maar de laatste tijd vind ik het toch niet zo prettig.
  Jenn onlangs geplaatst…Gelezen: het meisje dat van IS won´╗┐ van Farida KhalafMy Profile

  Beantwoorden
 2. Irma 15 februari 2017

  Mijn favoriete moment is inderdaad ook wel in de ochtend. Voel me een stuk frisser en fitter, zit er lekkerder bij! Vooral nu met het zonnetje in de ochtend en dan mijn hardlooprondje langs het water en het bos.. kan niet wachten op morgenochtend om weer te mogen!
  Irma onlangs geplaatst…Een echte vrouw zijnMy Profile

  Beantwoorden
 3. sammie 15 februari 2017

  Oh ik zit het vol bewondering te lezen hoor! Ik zie het mezelf voorlopig nog niet doen.Ik ben helemaal geen ochtendmens en snooze altijd tig keer. In de avond ben ik juist vaak actiever.
  sammie onlangs geplaatst…The Ritual of Sakura van Rituals | ReviewMy Profile

  Beantwoorden
 4. Joor 16 februari 2017

  Wat fijn om te lezen de tips voor om in de ochtend te sporten! Spullen klaar zetten doe ik ook altijd de dag van te voren! Ik sport het liefst in de ochtend ( als ik vrij ben ) .

  Beantwoorden
 5. Joyce rdt 17 februari 2017

  Oh my.. alleen maar respect hoor. In het begin deed ik dat ook nog weleens ’s morgens vroeg sporten, maar ik heb de discipline gewoon niet meer (lees : bed ligt te lekker). Liefs.x
  Joyce rdt onlangs geplaatst…#157My Profile

  Beantwoorden
 6. Jenny - IkReis 18 februari 2017

  Fijn dat jouw sportschool zo vroeg open is!

  Ik zit meestal om half 8 in de auto naar m’n werk. Ik verheug me op lente en beter weer, dan ga ik vaker fietsen (dat is 22km enkele reis).

  Beantwoorden
 7. Nesrin 18 februari 2017

  Heel knap van jou! Goed dat je dit doet hoor. Mijn dag begint veel beter als ik ben gaan hardlopen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Daily Cup of Bla Bla Bla bestaat 3 jaar (groei, geld, bloggen en non stop praten)My Profile

  Beantwoorden
 8. Charel 18 februari 2017

  ZO knap dat jij dit zo voor elkaar krijgt! Ik zou het ook graag willen. Ik dank je voor mijn motivatie hihi!
  Charel onlangs geplaatst…Een upgrade voor je slaapkamer!My Profile

  Beantwoorden
 9. sherry 18 februari 2017

  Ik heb het zeker niet met de ochtenden. De nachten vind ik veel leuker. Leuk artikel

  Beantwoorden
 10. Saskia 19 februari 2017

  Goede tips! ’s ochtend sporten is voor mij niet haalbaar, aangezien ik elke dag om 7:00 moet beginnen op werk en lange dagen maak. Ik sport liever in de middag. Wil zeker weer gaan skaten en de mooie plekjes in mijn nieuwe woonplaats ontdekken.

  Beantwoorden
 11. Morgaine 21 februari 2017

  Ik ben een middag mens, tussen in mens is ooit verteld dankzij een test van de Quest, die bestaan dus ook, gezien ik een aantal uren slaap, maar het wanneer ik moe word of ben en ga slapen maakt dat ik de ene dag heel vroeg uit mijn bed ben, en de andere dag later. Dat is op zich gek, en ja ik ben ook zo iemand als ik nog niet moe ben, ook omdat het vaak kan hoor nog, dat ik pas ga slapen of naar bed ga als ik dus moe ben.

  Met regelmaat haal ik de vroege morgen dus, maar soms val ik om 6 uur in de middag al om ­čśë

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Thank you all!My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge