Super de luxe high tea!

Het stond al jaren op de planning maar was er nog niet van gekomen: een high tea in het Amstel hotel met mijn oma, tante, moeder en nichtjes. Een echte vrouwendate, de mannen moesten thuis blijven! Ik begon de dag met mijn moeder, we liepen door de Kalverstraat en toen we daar door heen waren (winkel in, winkel uit.. zonder wat te kopen!) liepen we rustig richting het Amstel hotel. Daar ontmoetten we de rest van de familie en om half 1 kon de high tea beginnen…

En het was fantastisch! Het Amstel hotel is denk ik het meest luxe hotel van Amsterdam. Alles is van marmer en ziet er super mooi uit. Waar ik zelf wel redelijk van onder de indruk was waren de echte handdoekjes bij de wc’s (die zelf trouwens ook redelijk indrukwekkend waren…). Dus in plaats van papieren doekjes of zo’n föhn, lag er bij elke wasbak een stapel met mooi gestreken handdoekjes om je handen aan af te drogen.. om ze vervolgens in een wasmand te gooien. Pure luxe! Wij konden er wel aan wennen! En de high tea zelf was echt heeeeerlijk en natuurlijk veel te veel! Als ‘voorafje’ kregen we een lekker glas prosecco. Daarop volgend begon het thee gedeelte van de high tea. Er werden over de middag verspreid vier verschillende theeën geschonken, en bij elke thee waren een aantal hapjes (of eigenlijk happen, want zo klein waren ze niet ;)) die bij die thee het lekkerst was. Je begrijpt, aan het eind van de middag zaten we prop vol!

We hebben er heerlijk van genoten en na afloop bleef ik gezellig bij mij nichtjes in Amsterdam. Eerst dronken we nog wat wijn in een leuk barretje en toen het even niet zo hard regende zijn we snel naar huis gefietst. Waar we uiteindelijk toch nog een avondmaaltijd klaar maakten. ’s Avonds ging ik met een voldaan gevoel naar huis, waar ik ook nog iets leuks in mijn brievenbus vond! Maar daar over een andere keer meer.

Hebben jullie ook ervaringen met high tea-en? Dit was ondertussen mijn derde high tea, en van alle drie heb ik echt enorm genoten!

5 Comments

 1. Sassie 31 juli 2013

  Ontzettend leuk high tea’en. Wil het zeker vaker gaan doen 🙂

  Beantwoorden
 2. Bente de Heij 31 juli 2013

  Wat een leuk idee! Van binnen is het ook echt prachtig!

  Beantwoorden
 3. Unknown 31 juli 2013

  Van onze vrienden hebben wij ooit eens een high-tea bon gekregen.

  We hadden besloten om die te verzilveren bij een restaurantje dicht bij zee. Op die manier konden we nog eventjes langs het strand lopen. Van uitstel komt afstel. Dus we moesten noodgedwongen onze bon inleveren rond februari (aangezien ze één jaar geldig zijn en we in februari jarig zijn).

  Het vroor, er lag overal sneeuw en we zijn dus niet naar het strand geweest, maar wel gehightead bij een restaurantje dicht bij het strand. Die zal wel blij zijn geweest met de onverwachte klandizie.

  De profielfoto van Bente laat een glimp van het restaurant zien.

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 31 juli 2013

   Het was inderdaad erg koud maar jij was de boosdoener hoor: ik wilde zelfs in de kou romantisch over het strand lopen! Maar de high tea’s met jou waren fantastisch! 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge