Tijd voor een plan

Nog acht weken en dan is het alweer zo ver: de Dam tot Damloop. Mijn hardlooptrainingen stonden tot dit weekend op een erg laag pitje, sterker nog, die bestonden gewoon helemaal niet. Maar met nog maar 8 weken te gaan is het toch echt tijd om mijn best te gaan doen en dus is het tijd voor een gameplan. Afgelopen zaterdag besloot ik daarom maar weer eens voor het eerst in een paar weken mijn hardloopschoenen aan te trekken. Rond kwart over 11 ging ik de deur uit en ik dacht dat het niet al te warm was maar boy, was I wrong! Het ging dan ook echt bizar slecht. Dat ik de hele week ziek was geweest (en nog steeds een smerige slijmerige hoest heb) hielp ook niet mee maar poeh wat was dat afzien.

Vol goede moed aan het rondje van hel!

Ik heb er uiteindelijk nog iets meer dan 6 kilometer uit weten te persen, en vervolgens ben ik met een hoofd als een tomaat (of bestaat er nog iets rooiers dan een tomaat? dan is dat een betere omschrijving) de laatste 1,5e kilometer naar huis gelopen. Onderweg vroeg een oud mannetje nog bezorgd aan me of ik wel voorzichtig deed en of ik wel water zou drinken, en ik kan hem gelukkig mededelen dat het hardlopen er op zat en ik alleen nog de laatste kilometer naar huis hoefde te lopen. Thuis aangekomen heb ik nog een half uur lopen uitpuffen op de bank (en werd ik nog Michael nog meermaals op het feit gedrukt dat ik echt knal en knalrood was!) en na een verfrissende douche voelde ik me eindelijk weer wat beter.

Gisteren had ik ook al weer meteen last van spierpijn, iets dat ik normaal gesproken niet heb van een rondje van 6 kilometer. Dus mijn lichaam maakte maar weer over duidelijk dat ik echt hard aan de bak moet de komende weken. In het half uur dat ik dan ook aan het uitpuffen was heb ik dan ook maar meteen een SPIbelt in het digitale winkelmandje gestopt en afgerekend. Helaas zijn ze nu op vakantie en krijg ik die pas na 8 augustus binnen want mijn plan is om dan 1 keer in de week van mijn werk uit naar huis te rennen. Net als tijdens de Damloop van Amsterdam naar Zaandam (alleen een totaal andere route want ik kan moeilijk door de IJ-tunnel gaan rennen op dit moment ;)). Maar op die manier heb ik er in ieder geval door de weeks al een lange duurloop opzitten. Volgens Google Maps is het van deur tot deur 12 kilometer dus dat moet te doen zijn. En met een SPIbelt kan ik ook gewoon mijn telefoon en sleutels en wat geld mee nemen (voor het geval ik halverwege ergens strand!).

Naast het hardlopen van werk naar huis wil ik dan ook in ieder geval 1 dag in het weekend nog een hardloop training doen, en daarnaast blijf ik natuurlijk ook mijn sportschool bezoeken volhouden. Behoorlijk wat sporten dus de komende tijd maar goed, dat wist ik al dat dat zou gebeuren op het moment dat ik besloot me toch in te schrijven. Je moet er wat voor over hebben! Ik ben benieuwd of ik het de komende weken ga volhouden en ik zal jullie op de hoogte houden of ik niet onderweg verdwaal of zo iets ;).

Zijn er nog meer mensen die binnenkort de Dam tot Damloop gaan lopen?

11 Comments

 1. Sas 28 juli 2014

  Wel goed bezig hoor! Ik denk ook altijd dat ik er super ontploft uitzie na een skate ritje… Succes met de hardloop training.

  Beantwoorden
 2. Teddy 28 juli 2014

  Leuk artikeltje!

  Beantwoorden
 3. Jenn 28 juli 2014

  Goed bezig! Succes!

  Beantwoorden
 4. Wat leuk! 6 kilometer is best wel veel!
  Dam tot dam loop lijkt me wel heel vet, maar is denk ik niet echt iets voor moi 🙂

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 29 juli 2014

   Dam tot dam loop is inderdaad fantastisch! Maar ook 16 kilometer dus dan is die 6 van afgelopen zaterdag helaas lang niet genoeg 😉

   Beantwoorden
 5. BeautyinsideandoutNL 29 juli 2014

  Leuk artikel! Ik ga samen met mijn vriend de Dam tot Dam lopen. Ik ben nog helemaal niet begonnen met trainen (wel andere sporten), maar ik moet er binnenkort ook maar aan gaan geloven!

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 29 juli 2014

   Leuk om samen met je vriend te lopen! Die van mij doet niet aan hardlopen ;). Lijkt me dan toch ook voor jou wel eens tijd om te beginnen met hardlopen!

   Beantwoorden
 6. Eline 29 juli 2014

  Succes met je looptraining!

  Beantwoorden
 7. Anouk 1 augustus 2014

  Vind het knap hoor! Na lange tijd geen hardlooptraining en naar een week ziek zijn heb je echt wel wat motivatie nodig weer te gaan. Ben benieuwd naar je avonturen richting werk op de hardloopschoenen! Heel veel succes!! En leuk dat je mijn blog vond via Dagmar!

  Beantwoorden
 8. Nanda 6 augustus 2014

  Knap hoor, toch lopen met dat warme weer. Welke afstand loop je bij de dam tot dam?
  Ik zit momenteel vast aan de bank ivm een blessure die niet weg wil gaan…

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 7 augustus 2014

   Oh wat balen van je blessure! Daar heb ik gelukkig nog nooit last van gehad.
   De 10 mijl staat op het programma dus ik moet nog even flink aan de bak 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge