Vieze beesten!

Ongedierte, ik vind het verschrikkelijk! Nu snap ik dat vrijwel niemand echt blij wordt van vieze beestjes maar ik kan er vrij panisch van worden. Dat is overigens niet zonder reden. Vijf jaar geleden woonde ik nog in een kamer in Amsterdam. Het was een oud pand, dus niet heel bijzonder dat ik op een gegeven moment last kreeg van muizen (het feit dat de vuilnismannen al een tijdje aan het staken waren en er dus bergen met afval op straat lag hielp overigens niet mee). Ik was uit geweest met mijn beste vriendinnetje en na een lange avond waren we net in bed gekropen toen we geritsel horen. Toevallig kwam mijn huisgenoot net thuis en die wist ons gerust te stellen dat muizen niks deden. Prima, dan gaan we gewoon slapen! Niks aan het handje, het ergste moest namelijk nog komen…

Dat gebeurde de volgende dag. Dit keer bleef Michael bij me slapen. We wilden net gaan slapen, het licht was uit. En na een paar minuten voel ik iets langs mijn zij heen gaan. De zij die kan de buitenkant lag. Het duurde even voordat ik begreep dat dit Michael niet kon zijn en toen ik de deken optilde zag ik dus dat het een muis was die over mijn zij heen kroop. Oh. Mijn. God. Ik heb denk ik nog nooit zo hard gegild heb en die muis was waarschijnlijk net zo bang als ik want die wist niet hoe snel hij uit mijn bed moest springen. Michael had niet helemaal door dat er daadwerkelijk een muis in mijn  bed liep (tegen mij aan (!!!)) en sliep gewoon rustig verder. Ik heb de rest van de nacht met het hart in mijn keel naar elk geluidje lopen luisteren. Je snapt, de weken die daarop volgde durfde ik niet thuis te slapen en sliep ik dus bij Michael (terwijl mijn kamer vol met muizengif stond, sorry voor de dierenvrienden maar wat muizen betreft heb ik no mercy).

Je snapt misschien ook dat ik sinds dat moment vrij getraumatiseerd ben wat betreft muizen. Ja, ze zien er op zich best wel schattig uit. Maar het idee ‘ze doen toch niks’ dat is gewoon niet waar. Want blijkbaar hebben ze geen moeite om IN JE BED TE KRUIPEN!! Gelukkig hebben we in ons huidige huis nog nooit een muis gezien. Waar we overigens wél een muis tegenkwamen was in ons hotel in San Francisco. Gelukkig was dat tijdens onze laatste nacht in dat hotel, want met een muis op de kamer slaap ik gewoon niet goed. Ik was ook als de dood dat dat beest in de koffer was gekropen (die op de grond lag, open en wel maar waar ik niet meer naar toe durfde zolang het donker was). Of dat dat beest dus ons bed in zou kruipen. Bah, wat een stomme beesten!

Die ene muis was trouwens niet het enige vieze beest dat we zijn tegen gekomen in Amerika. Na ongeveer een week kwamen we er achter dat mijn hele arm onder de muggenbulten zat. Maar echt, helemaal onder de muggenbulten, ik denk wel zo’n 20 op mijn rechter boven arm. Last had ik er helemaal niet van. Daarna bleken ook mijn benen onder te zitten en vooral Michael zijn voeten waren hard aangepakt. Telkens echt meerdere bulten op een rijtje. Maar Michael wist 100% zeker dat hij met zijn voeten onder de dekens had geslapen dus hij vond het maar gek dat hij daar toch zo veel muggenbulten had. Na een paar dagen begon het te jeuken. Heel erg te jeuken! Michael heeft zelfs een aantal van die bulten open gekrabd. En omdat we het toch maar gek vonden dat we geen enkele mug gezien hadden gingen we op onderzoek uit te gaan.

Ik had wel eens gehoord over bedbugs, oftewel bedwantsen. Dat je die wel eens kon tegenkomen in Amerika. En ja hoor, na het alleen te hebben ingetoetst op google wisten we waar we last van hadden. Zo zo smerig. Het zijn een soort uit de kluiten gewassen luizen die je ’s nachts in bed komen leegzuigen. Ze spuiten een gif in dat er voor zorgt dat je bloed niet meteen stolt waardoor ze kunnen blijven drinken. En dit gif zorgt er ook meteen voor dat je niet meteen last krijgt van jeuk (check). Daarnaast zitten ze dus ook in dekens waardoor ze je ook prikken als je onder de dekens ligt (check) en een ander kenmerk is dat je vaak veel bulten naast elkaar hebt (check) omdat ze, als ze gestoord worden tijdens het prikken een halve centimeter opschuiven om opnieuw te beginnen. Vervolgens kan je nog een week last hebben van jeuk (check, check, dubbelcheck!). Bedwantsen dus. Gadverdamme. En het ergste is nog dat ze met je mee kunnen reizen in de koffer en je ze op die manier mee naar huis kunnen nemen. BLUHG! We hebben goede hoop dat dit niet het geval is. We hadden last van die beesten tijdens de eerste week, daarna hebben we er geen extra bulten meer gekregen. Hopen jullie even met me mee?

Goed, dat is dus een korte samenvatting waarom ik een hekel heb aan ongedierte. Ze zijn vies, kruipen bij je in bed en brr, had ik al gezegd dat ze gewoon super smerig zijn?

Hebben jullie ook horrorverhalen wat ongedierte betreft?

10 Comments

 1. Nesrin 4 november 2015

  Ieww Bedwantsen…heb je al het vakantiespul op minimaal 70 graden gewassen? Ik hoop niet dat je ze hebt meegenomen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Strak, sterk en slank met touwtje springenMy Profile

  Beantwoorden
 2. Tea 4 november 2015

  Oh wow ik krijg helemaal de kriebels van die bedwantsen, maar je verhaal over die muis is nu ook niet fijn. Wat naar!

  Beantwoorden
 3. Danielle 4 november 2015

  Oh gatver bedbugs *kots*! Ik vind muizen niet zo erg.. zelfs niet na dat ze inderdaad ook mij bij in bed lagen in mijn studentenkamer.. ik geloof dat ik gewoon een knaagdieren fan ben 😉 Vind Ratten ook nooit eng haha..

  KAKKERLAKKEN dat vind ik wel goor! In Indonesië zat mijn hele kamer vol met die beesten en ze konden nog vliegen ook.. kots kots
  Danielle onlangs geplaatst…5 tips voor een gestructureerder levenMy Profile

  Beantwoorden
 4. Morgaine 4 november 2015

  Oh gatver! En muizen, ik ben een dierenvriend maar muizen in huis zijn echt vergif, ze dragen ook ziekten met zich mee en horen niet in huis, klaar! Dus goed van jou en ik snap ook helemaal dat je nu panisch bent als dat over je heen heeft gelopen terwijl je lag te slapen.

  Die wantsen, pffffffffffffffffff check, check en nog eens check, maar zie je ze dan ook als je zou controleren, ik duim mee, maar zo te lezen, alleen de eerste week, dan zullen ze daar gebleven zijn, overigens komen ze hier ook wel voor hoor, maar minder gelukkig!

  Mijn horrorstory is niet ikzelf maar mijn dochter, hahaha oh erg, wel mijn schuld. Ooit hing ik haar beddenboed buiten het raam, zoals elke week en zo ook nu. Ik maakte het bed later op de dag na luchten weer op, toen dit gewassen en gedroogd was, zij stapt in de avond in bed, ligt er een klein kwartiertje in en toen stond ze gillend voor mij, ik had een nestje jonge spinnen per ongeluk mee getrokken, die waren stil gebleven tijdens opmaken, maar bij haar beweging kropen ze dus uit het dekbed, ahum.. sorry dochter 😉

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Wauw! ZonsondergangMy Profile

  Beantwoorden
 5. Lizzy 4 november 2015

  Ieh, een muis in je bed! Dat klinkt ontzettend eng! Ik vind het ook enge dieren alhoewel ze er redelijk schattig uitzien! Wat vervelend dat je zoveel muggenbulten had! Lijkt me erg irritant, omdat het meestal zo jeukt!
  Lizzy onlangs geplaatst…Hello November: mijn doelen voor deze maandMy Profile

  Beantwoorden
 6. Sandra 5 november 2015

  aaah nee joh, trauma voor het leven van die muis. bah! Enge en smerig beesten dat het zijn. ik heb er niks op tegen dat je je kamer vol had gegooid met gif. die bedwantsen klinken ook totaal niet fijn. net zo goed enge beesten, blegh. ik hoop met jullie mee dat ze lekker daar zijn gebleven!
  Sandra onlangs geplaatst…Recept | Vegetarische groentesoep zonder pakjes & zakjesMy Profile

  Beantwoorden
 7. Sheila 5 november 2015

  Ik las alleen maar dat je gestoken was in bed en herkende het meteen, zonder de rest te hoeven lezen. Want ja, ook ik ben eens gestoken door bedbugs. Dat was tijdens het backpacken in Indonesië. Het erge is, het kan je overal overkomen. Zelfs in een Hilton hotel (alleen is daar de kans gewoon kleiner). Wat een nare, nare beesten zijn dat. Ik heb maanden last gehad van een verschrikkelijke jeuk. Het zijn bultjes precies op een rij en zo kan je ze het snelst herkennen. Mijn schouders zaten er vol mee en ook mijn enkels. Dus ik herken je leed (helaas).

  De muis in je bed lijkt me ook zo schrikken! Dat heb ik gelukkig nog niet meegemaakt. Wil ik ook zo houden;)
  Sheila onlangs geplaatst…Wat als je eigen schoonheid je niet bevalt?My Profile

  Beantwoorden
 8. Sas 8 november 2015

  Och brrr. De kriebels over mijn lijf. Zoals je weet ben ik helemaal panisch met zilvervisjes, zooooo vies.
  Sas onlangs geplaatst…True or False, de antwoordenMy Profile

  Beantwoorden
 9. esmeralda 15 november 2015

  Brrrr vreselijk! Ik heb in griekenland ooit eens een kakkerlak in de hotelkamer gehad die wel 10cm lang was! Ik wist niet waar ik moest gaan of staan; geschreeuwd heb ik wel. Heel hard!
  esmeralda onlangs geplaatst…Nieuwe serie; SupergirlMy Profile

  Beantwoorden
 10. Jenn 17 november 2015

  Gatver, bedwantsen, ik kreeg er de rillingen van… brr.
  Jenn onlangs geplaatst…Afgelopen week… #45My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge