Waarom bloggen zo leuk is!

Ik blog ondertussen alweer bijna twee jaar met veel plezier (mijn eerste blogje kwam ergens in mei 2013 online, wat vliegt de tijd toch mensen!). De eerste weken hield ik het een beetje geheim (mijn ouders, broer, Michael en een paar vriendinnen wisten het) omdat ik niet wist in hoeverre ik het leuk zou vinden en er door mee zou blijven gaan. Nou, twee jaar later blijkt dus dat ik het heel erg leuk vind en er 100% zeker nog heel erg lang door mij blijf gaan! Maar wat vind ik nou zo leuk aan dat bloggen? Hierbij een aantal redenen!

– Ik kan over alles schrijven wat ik leuk en interessant vind: het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen maar ik hou van sporten, fotograferen, koken, lezen en schrijven. Mijn blog is de perfecte manier waarop dit allemaal samen komt (want: ik kan schrijven over mijn voortgang bij het sporten, mooie foto’s op mijn blog plaatsen, zelfbedachte recepten delen en er ook nog eens over schrijven ;)).
– Ik hoef me nooit meer een seconde te vervelen. Er is altijd wel wat te doen nu ik een blog heb. Dit kan het lezen van één van de vele blogs die ik volg zijn (heerlijk, zoveel lees en inspiratie materiaal!), maar dit kan natuurlijk ook betekenen: knutselen aan mijn eigen blog.
– Daarnaast heeft mijn blog een soort van dagboek functie. Omdat ik veel over mijn persoonlijke leven blog kunnen ik en de mensen in mijn omgeving goed in de gaten houden wat ik allemaal uitspook. Ik vind het enorm leuk om te merken dat familieleden en vrienden mijn blog lezen en op die manier extra interesse tonen in mijn leven. En ik vind het ook leuk om mijn eigen blogs terug te lezen (wat deed ik bijvoorbeeld een jaar geleden?).
– De ‘blog community’ (ik weet hier even geen ander woord voor) vind ik lief en leuk. Ik word enorm blij van alle reacties die ik op mijn artikelen krijg en ben altijd weer blij als ik een email notificatie krijg dat er weer iemand heeft gereageerd.
– Daar uit voort komend vind ik het super tof dat ik nieuwe (en uiteraard dus leuke) mensen leer kennen. Hoewel het meeste contact online gebeurt heb ik ook al een aantal mensen in het echt mogen ontmoeten. (ohja, de mensen die mij gemaild hebben over de bloggersmeeting: ik hoop zo snel mogelijk, waarschijnlijk van het weekend) terug komen op de datum etc.).
– Ik vind het leuk dat ik, bewust en onbewust, heel veel bezig ben met mijn blog. Je zou zelfs wel kunnen zeggen dat mijn kijk op de wereld een beetje is veranderd: ik ben vrijwel altijd wel ergens in mijn achterhoofd met mijn blog bezig (tijdens gesprekken denken: oh, dit is wel een leuk onderwerp voor mijn blog, als ik iets moois zie: foto maken voor mijn blog! etc.). Maar dus niet op een vervelende, maar op een leuke manier!

En zo kan ik nog wel even door gaan. Moraal van het verhaal? Ik ben echt heel erg blij dat ik twee jaar geleden de beslissing heb gemaakt om te gaan bloggen.

En, wat vinden jullie het allerleukste aan bloggen?IMG_1266

20 Comments

 1. Nesrin 22 april 2015

  Heel leuk geschreven! Ik lees jouw blog met plezier, ga vooral zo door.
  Nesrin onlangs geplaatst…Dit was het nieuws…(Imma so tired of the bla bla bla)My Profile

  Beantwoorden
 2. jackie 22 april 2015

  ooooh, ik heb je helemaal niet meer gemaild (schaam, ga ik vanavond doen)
  Dit is precies wat ik ook zo leuk aan bloggen vind…
  Gewoon zo door gaan, ik kom hier nog niet zo lang maar vind het leuk om hier te komen…
  jackie onlangs geplaatst…Zing, vecht, huil, bid, lach ,werk en bewonder TagMy Profile

  Beantwoorden
 3. Sas 22 april 2015

  Amen, Bloggen is gewoon leuk. Iets wat ik al die jaren geleden niet had gedacht toen ik mijn eerste stukje typte.. Het is echt een deel van me geworden en doe het nog steeds met heel erg veel plezier!
  Sas onlangs geplaatst…Succesvol in het levenMy Profile

  Beantwoorden
 4. Northflix 22 april 2015

  Het is leuk om te delen wat je bezighoudt, wat je ergens van vindt, in discussie te gaan met bezoekers, etc..
  En ik verveel me nooit meer, want als ik al eens niets te doen heb kan ik altijd bloggen.
  Northflix onlangs geplaatst…9 tips & trucs voor beginnende bloggersMy Profile

  Beantwoorden
 5. Renske 22 april 2015

  Mee eens! Leuk om te lezen dat het jou al zo veel moois heeft gebracht! 🙂

  Ik herken het stilhouden wel. De eerste paar weken had ik dat ook, totdat iemand laatst naar een recept vroeg van een lekkernij dat ik op Instagram plaatste. Ik kreeg zulke leuke reacties uit mijn omgeving, dat ik er sindsdien open over ben richting anderen. 🙂
  Renske onlangs geplaatst…Summertime – Zomerjurkjes & slippersMy Profile

  Beantwoorden
 6. Saskia 22 april 2015

  Jaaaaa bloggen is leuk! Al moet ik wel toegeven dat ik me soms alsnog verveel omdat ik gewoon eventjes geen zin heb in een berichtje, maar het is wel een hele fijne uitlaatklep op een manier, een beetje dat dagboek idee!
  Saskia onlangs geplaatst…Even voorstellen: Steve en BuckyMy Profile

  Beantwoorden
 7. Dina 22 april 2015

  Wat een leuk stukje! Ik kan het me ook niet echt meer voorstellen, een leven zonder mijn blog. Gek eigenlijk. Ik ben ook nog altijd blij dat ik ooit de beslissing heb gemaakt om te beginnen.
  Dina onlangs geplaatst…Hiephoi voor de confettiMy Profile

  Beantwoorden
 8. Morgaine 22 april 2015

  Ja, waarom is bloggen zo leuk, nu weet je misschien wel, dat ik die 3 jaren blogpauze heb gedaan omdat web-log verdween, en ik toen eigenlijk even klaar was met bloggen.

  Maar nu, ik heb nog even terug gekeken ben ik weer gestart op 31 jan 2015, en ik twijfelde nog, want ja… zijn er nog oude bloggers? Hoe vind ik de nieuwe leuke eventueel, en ga zo maar door. Dankzij mijn dochter kwam ik al snel bij leuke blogs uit en zo vonden oude bloggers mij ook weer terug en dat geeft een boost!

  het waarom geen idee, maar exact om wat je zegt, je hebt altijd wat te doen als je wilt, of je laat het even om later weer super terug te komen. Het is gewoon gaaf! Zelfs de contacten en ontmoetingen die eruit kunnen voortkomen, vriendschappen voor het leven, en ja ze zijn er nog steeds, een aantal, best wel veel mensen van ooit web-log die nu gewoon vaste vrienden zijn 😀
  Morgaine onlangs geplaatst…Costa Brava 8: CalellaMy Profile

  Beantwoorden
 9. Sam 22 april 2015

  Leuk artikel en zoooo herkenbaar! Ik zie mezelf ook nog wel even doorgaan met bloggen, vind het steeds leuker!
  Sam onlangs geplaatst…Maaltijd SaladeMy Profile

  Beantwoorden
 10. Jenn 22 april 2015

  Leuk geschreven, helemaal mee eens!
  Jenn onlangs geplaatst…Ask me anything!My Profile

  Beantwoorden
 11. Marion 22 april 2015

  Jeetje, je brengt me op een idee: wat deed ik een jaar geleden? Ik ga ook eens teruglezen af en toe. Goeie! Voor mij heeft bloggen ook een beetje een therapeutische functie. Ik kan moeilijk mijn gevoelens uiten met praten en schrijven is voor mij een manier geweest om daar langzaam aan mee te beginnen. Ik moet er ook niet meer aan denken een leven zonder blog haha!
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #26My Profile

  Beantwoorden
 12. Marlijn 22 april 2015

  Ja ik vind het vooral heel fijn dat ik dan helemaal nergens anders aan denk en je leert er ook veel van! Ik blog dan vooral over voeding en omdat dit mijn passie is kan ik me op mijn blog helemaal uitleven en heeft mijn omgeving wat meer rust haha.
  Daarnaast heb ik een extra goede reden om een keer een spiegelreflexcamera te kopen (ooit) .
  Marlijn onlangs geplaatst…Recept: CarrottaartMy Profile

  Beantwoorden
 13. Wanda 22 april 2015

  Ooit begonnen in 2002 en op dat moment was het nog gewoon een klein wereldje en blogde ik 1 keer per week, inmiddels is het blogwereldje een stuk groter en is het gewoon een vast onderdeel van mijn leventje geworden en ja, soms ga ik bewust ergens naar toe omdat ik er foto’s wil maken voor mijn blog of omdat ik erover wil bloggen. Het is een hobby die gewoon veel tijd in beslag neemt maar na al die jaren nog steeds heel erg leuk is om te doen!
  Wanda onlangs geplaatst…Rondje Nederland | De Bollenstreek route…My Profile

  Beantwoorden
 14. Tamarah 23 april 2015

  Leuke post!
  Tamarah onlangs geplaatst…Trouwupdate: Nog 1 maand…My Profile

  Beantwoorden
 15. Anouk 23 april 2015

  Eens! Brengt zeker heel veel fijne dingen met zich mee. En inderdaad mijn focus op het positieve is gegroeid doordat je vaak kijkt naar mooie dingen waarover je kunt schrijven.
  Anouk onlangs geplaatst…Hotspot Groningen | Het bakkerscaféMy Profile

  Beantwoorden
 16. Dascha 23 april 2015

  Ik vind bloggen ook super leuk 😀 Ik ben ook lid van sommige community’s. Ik vind wel dat iedereen wel heel behulpzaam is, dat is wel echt heel erg fijn! Zoals je zegt verveel ik me ook nooit met bloggen 😉 Ik denk dat ik het leukst vind, is dat je telkens nieuwe mensen ontmoet.

  xoxo
  http://www.its-dash.com
  Dascha onlangs geplaatst…Let the sun shineMy Profile

  Beantwoorden
 17. Indian2day 23 april 2015

  Wat een mooi stuk heb je geschreven, heel herkenbaar. Vooral dat je blog eigenlijk constant in je hoofd zit en bij alles denkt misschien wel leuk voor de blog.
  Indian2day onlangs geplaatst…Inspiratie Koningsdag – OranjeMy Profile

  Beantwoorden
 18. Esther 24 april 2015

  Wat fijn dat je zoveel plezier beleeft aan het bloggen! Ik herken me helemaal in je artikel! I love it. Vooral de community is inderdaad zo fijn. Iedereen is aardig voor elkaar en ik vind het geweldig om nieuwe mensen te mogen leren kennen door mijn blog. Ik kan er alleen maar van genieten! Liefs
  Esther onlangs geplaatst…Things that make me happy #2My Profile

  Beantwoorden
 19. Linda 25 april 2015

  Herkenbaar! Ik vind het ook leuk om creatief bezig te zijn met schrijven, het bedenken van onderwerpen, foto’s maken etc. etc.!
  Linda onlangs geplaatst…Recept: Mexicaanse wrapsMy Profile

  Beantwoorden
 20. De Veganosaurus 26 april 2015

  Leuke blog! En het is ook echt een soort dagboek voor jezelf :).
  De Veganosaurus onlangs geplaatst…Easypeasy ook lekker zonder cheesieMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge