Wespen, juichen, Ikea en andere festiviteiten

Ikea kaarsen houdersTwee keer. Dat is het aantal dat ik in mijn leven ben gestoken door een wesp. De eerste keer was toen ik nog een klein meisje was. Er ging er 1 op mijn elleboog zitten, mijn grote stoere broer probeerde hem voor me weg te slaan en hatseflats, geprikt! De tweede keer is iets recenter. Een paar jaar geleden bleek er 1 op mijn been te zitten. Dat had ik niet door, en toen ik opstond en ging lopen vond hij het niet zo fijn om geplet te worden door mijn andere been. Door mijn broek heen werd ik weer geprikt. Man, wat doet dat pijn! Waarom ik dit vertel? Omdat ik afgelopen zaterdag ben geterroriseerd door een wespenplaag. Holy fucking moly. Michael, ik en nog een paar andere vrienden gingen afgelopen zaterdag twee vrienden aanmoedigen in Ouderkerk aan de Amstel. Een achtste triatlon gingen ze daar zwemmen, fietsen en rennen. Hartstikke leuk, en op een mooie plek, maar er waren ZO. VEEL. WESPEN! Om de paar seconde kwam een nieuw exemplaar je lastig vallen. Zo ging er 1 op de binnenkant (!!) van mijn zonnebril zitten. Als in: vlakbij mijn oog! 

Dus het aanmoedigen van mijn vrienden bleek een ware workout, omdat ik constant als een randdebiel aan het rennen was om van die wespen af te komen. Niet heel fijn, maar gelukkig het einde van de dag overleefd zonder geprikt te worden. Beide vrienden lukte het ook om ondanks de hitte te finishen! Super leuk om te zien en beiden hebben ze het super goed gedaan. Om half 5 was het tijd om weg te gaan en wat was ik blij toen ik zonder wespen weer in de auto zat! De pret was nog niet over want Michael gaf toestemming om naar de Ikea te gaan (hij had al gelezen dat ik dat graag wilde, maar het is nou niet zijn favoriete plek om naartoe te gaan, maar hij had het voor me over ;)). Voor het eerst sinds jaren durfde ik het weer aan om de Zweedse gehaktballetjes te eten (een paar jaar geleden ben ik een paar dagen goed ziek geweest van een voedselvergiftiging na het eten van die dingen). Ik vond ze toch iets minder lekker dan dat ik ze vroeger vond ;). Uiteindelijk kochten we twee leuke kaarsenhouders.

De rest van de avond voerden we niet veel meer uit. De tijd van het feestenbeesten is een beetje voorbij geloof ik ;). Op zondag sliepen we heerlijk uit, maakte ik voor het eerst in mijn leven falafel (recept volgt uiteraard op vrijdag), liep ik nog een rondje hard (poeh, ik ben niet gemaakt om hard te lopen in de warmte) en bedachten we een nieuw plan om te voorkomen dat de afwas zich maar blijft opstapelen. De nieuwe regel (die gisteren meteen inging) is: er wordt meteen na het eten (of in ieder geval dezelfde avond) afgewassen door degene die niet gekookt heeft. Ik voelde me meteen een beetje schuldig want ik had een ravage in de keuken achter gelaten bij het maken van de falafel. Er stond dus meteen een lekkere afwas voor Michael te wachten. Stiekem wel een beetje grappig, maar ook een beetje zielig. Al heb ik wel aangeboden om mee te helpen (maar dat hoefde niet, Michael gaat vandaag bij het eten zijn best doen om zoveel mogelijk schaaltjes, pannen en andere rotzooi achter te laten voor mij ;)). Ik ben benieuwd hoe lang we dit gaan volhouden. Het is in ieder geval heerlijk dat er vanochtend in ieder geval geen afwas meer stond van gisteravond. Een blijvertje dus, als je het mij vraagt!

Goed, dat werd een lang verhaal. Het was in ieder geval een heerlijk weekend! Super fijn dat we nog een weekend vol met zon hebben gehad! Ik heb er heel erg van genoten!

Jullie nog een beetje van de zon kunnen genieten?

17 Comments

 1. Madelon 31 augustus 2015

  Brrrrr wespen. de laatste weken hebben wij daar echt veel last van.
  Madelon onlangs geplaatst…De nieuwe Waymadi ErvaringMy Profile

  Beantwoorden
 2. Sandra 31 augustus 2015

  Wespen zijn zulke rotbeesten! Al moest ik stiekem wel even gniffelen, want het kan er inderdaad behoorlijk raar uit zien als iemand ineens wegrent voor een wesp of wild om zich heen gaat slaan, haha! Alsnog klinkt het als een fijn weekend! En die afwas regel is goed verzonnen.:)
  Sandra onlangs geplaatst…5x Leuke blogs om te volgen #5My Profile

  Beantwoorden
 3. Morgaine 31 augustus 2015

  Ik zeg even niets over die vliegende dingen en klop het af, zover zo goed, maar ze schijnen echt explosief te zijn, ik hoop deze winter dan ook echt op 1 of 2 weken een zware vries periode zodat het er volgend jaar heel wat minder zijn.

  Niet fijn dat jij al 2x geprikt bent, zelf ben ik er niet zo heel bang voor, maar wat je vertelt over je zonnebril en je oog, ja dan zou ik ook ineens een marathon kunnen rennen denk ik 😉 Safety for all!

  Mooi, dat je vrienden het gehaald hebben onadnks de warmte en van de zon genoten? Nee, ben nog niet helemaal lekker en op het balkon alleen al, pffffffffff zo heet, en buiten, iets te benauwd voor mij nu. Maar evengoed, fijn voor de werkende mensen dat het eindelijk eens een weekend zo mooi was! En vandaag ook nog best wel? Hier dan tenminste.

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Het lukt me niet om…My Profile

  Beantwoorden
 4. Annelies 31 augustus 2015

  Hihi, na járen weer Zweedse baletjes eten en dan vallen ze tegen. Wel een leuk dagje in de IKEA gehad in ieder geval. En die wespen.. pff begin er niet over. Wat een rotbeestjes.
  Annelies onlangs geplaatst…De vele gezichten van…My Profile

  Beantwoorden
 5. sammie 31 augustus 2015

  ohh ik vind wespen ook helemaal niks, ga er meestal ook voor weg lopen. Dit weekend ook nog gedaan, vriendje heeft nieuw haarspul en dat vinden ze blijkbaar erg lekker ruiken dus hij trekt ze aan.. Niet handig 😉
  sammie onlangs geplaatst…Doei augustus..My Profile

  Beantwoorden
 6. Nesrin 31 augustus 2015

  Iehh wespen…ik ben altijd bang dat ik er één doorslik tijdens het drinken. Ik ben heel benieuwd naar het recept wat vrijdag komt.
  Nesrin onlangs geplaatst…Hello & Goodbye – Keeping up with Nesrin – Summer holidayMy Profile

  Beantwoorden
 7. Eilish (artisticstateofmind) 31 augustus 2015

  Ben ik blij dat hier geen wespen geweest zijn zeg! Wel muggen, helaas. Zit helemaaaal onder!
  Eilish (artisticstateofmind) onlangs geplaatst…Beauty ♥ Huge Unboxing | Victoria Secret, Batiste, Bodyshop…My Profile

  Beantwoorden
 8. Lies 31 augustus 2015

  Gisteren zat er 1 op mijn arm :O! Ik ben snel weggerend en gelukkig ook niet gestoken (klopt af). Wij wassen eigenlijk afwisselend af, de ene keer doe ik het, en de andere keer vriendlief. Nu moet ik wel toegeven dat wij nog wel van het opstapelen zijn, we hebben er allebei een hekel aan 😛
  Lies onlangs geplaatst…HoogtevreesMy Profile

  Beantwoorden
 9. Renske 31 augustus 2015

  Haat aan wespen! Haha. Ik zie het al voor me dat je als een randdebiel rond rent. Ik hoef namelijk alleen een spiegel voor mezelf te zetten en ik weet prEcies hoe je tekaar gaat. :p Hier dus hetzelfde, haha.
  Renske onlangs geplaatst…Mijn kiekjes #11My Profile

  Beantwoorden
 10. Naomi 31 augustus 2015

  Aaahhh wespen. Mijn grote angst, of toch één van de grote angsten die ik heb als het gaat over insecten en andere mini wezens. Ik ben nog maar 1 keer gestoken, maar holy hell, dat deed pijn!
  Naomi onlangs geplaatst…August updates and must-read articles!My Profile

  Beantwoorden
 11. Lisa 31 augustus 2015

  oP SCHOOL ZIJN OOK HEEL VEEL WESPEN, ECHT VERVELEND!
  Lisa onlangs geplaatst…Dingen waar ik trots op ben als bloggerMy Profile

  Beantwoorden
 12. Anne-Sterre 31 augustus 2015

  Dat van de afwas is hier ook erg herkenbaar. Allebei slaan we dat liever over, met als gevolg een flinke hoop vaat.. Nu ook het geval, oeps.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Een maand vol geluksmomenten | 1My Profile

  Beantwoorden
 13. Anna 31 augustus 2015

  Pff, stomme wespen! Ik heb echt het idee dat er heel veel zijn deze zomer. Irritante beesten!
  Anna onlangs geplaatst…3x Slaapkamerelementen in herfstsfeerMy Profile

  Beantwoorden
 14. debby 1 september 2015

  Wespen bah. Ik ben ook 2x gestoken uit het niets. Ik vind het vreselijk beesten en ik ren ook altijd als een gek rond als er 1 om mijn heen vliegt
  debby onlangs geplaatst…Q&AMy Profile

  Beantwoorden
 15. Monique | WritingMonique 1 september 2015

  Ah! Ik haat wespen, ik ben slechts 1 keer gestoken in mijn leven maar ik ben doodsbang voor die beesten! De kaarsenhouders zijn enorm leuk!
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…Checklijst Voor KinderfeestjesMy Profile

  Beantwoorden
 16. Tessa | 52druppels.nl 2 september 2015

  ja vreselijk die wespen! ben niet echt bang, maar zo irritant als ze met zoveel zijn. terrasjes waren ineens ietsje minder leuk deze zomer
  Tessa | 52druppels.nl onlangs geplaatst…Niet bang zijn!My Profile

  Beantwoorden
 17. Sas 9 september 2015

  Och wespen (en insecten op zich) vind ik zooo vervelend. Vooral als ze zo bij je oog gaan zoemen. Ahhh
  Sas onlangs geplaatst…De reis richting mijn vaste contract…My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge