Zwangerschapsupdate bij 29 weken!

Ik heb al een tijdje geen echte update gegeven over hoe het met mij en de zwangerschap gaat. Vandaag ‘praat’ ik jullie daar dan ook even over bij, een echte zwangerschapsupdate! Natuurlijk komt er af en toe wel iets voorbij tijdens mijn weekoverzichten, maar in dit artikel ga ik ‘wat dieper op de materie in’ ;). Mocht je het dus leuk vinden om te lezen hoe deze zwangerschap mij vergaat, lees dan verder!┬á

Voor de liefhebbers heb ik ook een video op genomen met vrijwel dezelfde strekking dus als je liever kijkt dan leest dan kan dat ook.

De update

Van de verloskundige naar de gyneacoloog, en weer terug

In mijn laatste, wat uitgebreidere update over de zwangerschap (klik hier als je daar nieuwsgierig naar bent), kon je lezen dat ik last had van licht bloedverlies. Dit bloedverlies had ik omdat er blijkbaar een poliep op mijn baarmoederhals zit. Verder niet heel ernstig, maar door de groter wordende baarmoeder, en het feit dat alles beter doorbloed was kreeg ik dus last van bloedingen. Nu klinkt dat heftiger dan het is maar bloedingen tijdens een zwangerschap zijn natuurlijk nooit helemaal de bedoeling.

Anyway, na de eerste onderzoeken bleven de bloedingen een aantal weken uit, maar bij 23 weken begon het weer. Ik maakte me er geen zorgen om maar toen de bloedingen ruim twee weken aanhielden besloot ik het toch maar even te melden bij de verloskundige. Die wilde dat ik me weer liet controleren bij de gyneacoloog. De gyneacoloog wilde geen risico’s nemen en wilde dat ik, in ieder geval tijdelijk, overgenomen zou worden en dus niet meer bij de verloskundige zou lopen. Daar baalde ik wel een beetje van. Maar goed, better safe than sorry. Er werd ook direct een vervolg onderzoek ingepland, waarbij ze eigenlijk de hele baarmoederhals goed in kaart zouden brengen (joepie..). Dit onderzoek vond afgelopen woensdag plaats.

En goed nieuws: omdat er eigenlijk niks verandert is, en ik verder niet ‘medisch’ ben, mag ik weer terug naar mijn verloskundige! Ik moet over een maandje wel nogmaals terug naar de gyneacoloog komen voor zo’n zelfde onderzoek. om te kijken of er niks verandert.. maar daarna ben ik klaar en hoef ik pas weer terug te komen als de bevalling er lang en breed op zit (om die poliep weg te halen, als dat al niet gebeurt tijdens de bevalling). Ik ben in ieder geval super blij dat ik, los van die controle, niet meer naar het ziekenhuis hoef.

En hoe zit het met rare kwaaltjes?

Verder gaat het eigenlijk heel erg goed. Ja, ik begin wel weer wat vermoeider te worden, maar dat vind ik ook niet zo gek. Ik sleep aardig wat extra gewicht en omvang mee, en er groeit natuurlijk een mini mensje in mijn buik dus dat dat energie kost verbaast me niets.

Mijn enige vervelende klacht is dat ik steeds meer last van mijn rug begin te krijgen. Vooral als ik hele dagen op kantoor zit weet ik aan het einde van de dag niet meer hoe ik moet staan of zitten. Gelukkig heb ik op kantoor een bureau dat omhoog gedraaid kan worden dus kan ik zitten met staan afwisselen. Dat scheelt al een beetje.

Stiekem is het aftellen wat verlof betreft wel al een beetje begonnen. De maand maart werk ik nog, maar vanaf april (6 weken voor de uitgerekende datum) ga ik met verlof. Heerlijk! Lekker cocoonen en alles klaar maken voor de komst van ons kleine meisje!

Verder begint die buik natuurlijk steeds groter te worden. Dit zorgt ervoor dat ik niet heel mobiel ben. Waggelen doe ik (geloof ik) nog niet, maar mijn schoenen aandoen (zeker schoenen met veters) is een flinke opgave. Schoenen met ritjes zijn mijn favoriet op dit moment ;). Verder ben ik redelijk snel buiten adem (het feit dat mijn neus als maanden lang verstopt is helpt wat dat betreft ook niet mee), en constant het gevoel hebben te moeten plassen is mij ook zeer bekend ­čśë

En hoe gaat met de baby?

Goed, dat was een flinke update over mezelf. Hoe het met de baby gaat? Met haar gaat het helemaal goed! Ze is lekker beweeglijk. En je kan er vrijwel de klok op gelijk zetten dat ze wakker wordt op het moment dat Michael en ik naar bed gaan. Ook ’s ochtends vroeg is ze vaak lekker actief en voelen we haar rond bewegen. Super leuk ook om contact met haar te maken. Ze beweegt namelijk naar je hand toe als je zachtjes tegen mijn buik drukt. Sinds een tijdje voel ik ook regelmatig dat ze de hik heeft. Dat is iets waar ik zelf voor mijn zwangerschap heel vaak last van had, maar nu al heel lang niet meer, dus dat heeft ze lekker van me over genomen :D.

Conclusie

Al met al gaat het dus super goed. Zowel met mij, als met de baby! Ik ben heel erg blij dat ik gewoon weer bij de verloskundige mag lopen in plaats van bij de gyneacoloog. Zeker nu de controles steeds vaker worden zo aan het einde van de zwangerschap ben ik blij dat ik niet telkens langs het ziekenhuis hoef, dat is toch een stuk klinischer en minder gezellig dan  op de praktijk van de verloskundige.

Het aftellen is stiekem al begonnen. Vooral de weken dat ik nog moet werken kunnen wat mij betreft niet snel genoeg voorbij zijn ;). Niet omdat mijn werk niet leuk is, maar het is behoorlijk druk en ik moet vaak echt wel het weekend bij komen om dan weer van voren af aan te beginnen. Dus, nog een maandje en dan kan het echte voorbereiden op haar komst beginnen!

Heb je nog andere vragen over mijn zwangerschap die je graag beantwoord wilt hebben?

4 Comments

 1. Laura 27 februari 2018

  Yay! Super leuk!

  Beantwoorden
 2. Charel 27 februari 2018

  Wel schrikken zeg van het bloeden. Gelukkig is alles goed en kan je straks lekker cocoonen haha! Geniet ervan meid
  Charel onlangs geplaatst…What did I buy?My Profile

  Beantwoorden
 3. Saskia 2 maart 2018

  Wat fijn om te lezen dat het goed gaat<3 Nog even aftellen tot je verlof.. Voor je het weet heb je jullie meisje in je armen.

  Beantwoorden
 4. bertine 3 maart 2018

  Wat leuk dat je zwanger bent! en je was jarig, nog gefeliciteerd! lijkt me wel spannend hoor met die bloedingen, gelukkig gaat het allemaal goed verder!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge